Родители отказват имунизациите за бебета си

Щатската мода крие рискове за живота им, твърдят педиатри
18 окт 2009 16:01,
122
Родители отказват имунизациите за бебета си
Снимка: Булфото

Родителите у нас масово са започнали да отказват задължителните имунизации за малчуганите си.

За това алармираха водещи детски лекари, участници в Деветия конгрес на Българската педиатрична асоциация в Пловдив.

Причината била новата мода, която идвала от САЩ - отвъд океана мълвата носела, че ваксините можели да причинят стерилитет и други необратими проблеми с човешкото здраве.

Парадоксално така ромите се оказвали по-стриктни по отношение на здравето на децата си. При повикване от джипито, те незабавно водели своите хлапета в кабинетите за имунизация, пише вестник „Стандарт”.

Според участниците в конгреса новата щатска мода крие опасности от връщането на болести като вариолата, дифтерита и детския паралич, за които от години смятаме, че сме ги преборили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
KRISTIA преди 14 години
Освен това МЗ е решило да се въведат от новата 2010 г. имунизациите пентаксим/срещу дифтерия,тетанус,коклюш и хемофилус инфлуенца/ и срещу пневмококови инфекции,което е много добре, така както е и в много европейски страни.
42
0
 
0
 
! Отговори
kristia преди 14 години
В САЩ НИКОЙ НЕ ТЕ ПРИНУЖДАВА ДА ПОСТАВЯШ НА ДЕТЕТО СИ ИМУНИЗАЦИЯ.АКО ИСКАШ ГО ВАКСИНИРАШ,АКО ЛИ ПЪК НЕ ИСКАШ НЯМА.ДОТУК ДОБРЕ.НО НЯМАШ ЛИ НЕ МОЖЕШ ДА ПОСТЪПИШ В ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ,УЧИЛИЩЕ,УНИВЕРСИТЕТ.ТРЕТИРАТ ТЕ КАТО РИСКОВ ЗА ОСТАНАЛИТЕ.СЪПРУГАТ МИ СЛЕД ХИРУРГИЧНА МАНИПУЛАЦИЯ СЕ УСТАНОВИ,ЧЕ Е ЗАРАЗЕН С ВИРУСА НА ХЕПАТИТ В-Т.Н. АВСТРАЛИЙСКИ АНТИГЕН.БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИМУНИЗАЦИЯТА АЗ НЕ СЕ ЗАРАЗИХ/ПО КРЪВЕН И ПОЛОВ ПЪТ Е ПРЕДАВАНЕТО/.А ПОСЛЕДИЦИТЕ СЛЕД БОЛЕДУВАНЕ СА ЖЕСТОКИ.
41
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 14 години
Може ли някой да ми обясни, защо уж медицината много напреднала и изкоренила страшните болести с ваксините, а фактите сочат, че днес има 3-4 пъти повече смъртоносни болести по хората, отколкото преди 100 години?
40
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Да, защото ромите са невежи, затова си водят децата. Я гледайте първо филма "Vaccination - The Hidden Truth" от Kolibka.com после пак ще си говорим за ползата от ваксините
39
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 14 години
вярно е че ваксините са нож с две остриета.за да се имунизира детето то трябва да е клинично здраво.ваксината повишава имунитета на децата,.това са правила от години които се прилагат имунизациите.не може даецата да не се имунизират.пак ще се появят болестите от миналото вариола, детски паралич и прочие.млади майки внимавайте какво може да причините на децата си.оставете я тази америка всички негативи идват отам
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТЪПИЧЪК СИ ДА. НЕ МОЖЕ ДА ТИ СЕ ОТРЕЧЕ.
37
0
 
0
 
! Отговори
Veselin преди 14 години
Евала KLINGON ,напълно съм съгласен .А хората които вярват ,че ваксините помагат са доста наивни ,между другото едно време са мислили и че земята е плоска :)
36
0
 
0
 
! Отговори
sad преди 14 години
А ти знаеш ли колко болести са се появили благодарение на т.нар. медицина? Знаеш ли какви пари се врътят от психозите, които се създават от луди крави, бесни пилета и откачили прасета?
35
0
 
0
 
! Отговори
Потърпевша преди 14 години
Много е важно,когато ще се прави ваксина, детето да е в пълно здраве. В повечето случаи личните лекари не се интересуват от състоянието на подлежащите за ваксинация,за да си направят отчета и получат възнаграждението.
34
0
 
0
 
! Отговори
Клара преди 14 години
Предлам да вземем да унищожим американците. Ама, после кой ли ще ни е виновен ?
33
0
 
0
 
! Отговори
МК преди 14 години
Че то по стерилен и импотентен народ от татарите има ли?
32
0
 
0
 
! Отговори
една майка преди 14 години
Хора не си правете експерименти с децата си,щом са измислени тези ваксини значи не са за лошо!Що за глупости пишете?
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, усетиха се най-накрая. По всички форуми за млади майки са се навъдили едни хомеопати и хомеопатки, които пишат петиции против ваксините и обясняват, как ваксинираните деца, едва ли не са обречени на усложнения. И на една млада майка колко й трябва, за да се паникьоса. Аз да ги питам обаче, те дете болно от детски паралич виждали ли са как изглежда? Това е да не дава Господ! Аман от моди в медицината и безхаберие в държавата, защото тези хора са за съд.
30
0
 
0
 
! Отговори
KLINGON преди 14 години
защото 27, се създават резистентни и мутирали щамове, затова
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако тук има лекари може ли да ми кажете как след ваксинация на дете на годинка и два месеца се сдобива Gelen Bare . Педиатора на детето ни каза _ Ми случват се такива работи
28
0
 
0
 
! Отговори
Родител преди 14 години
Децата ни не са лабораторни плъхове !
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не виждам защо тези "деца на другите хора", които са се ваксинирали да се притесняват от други болни деца... Ти над това не си ли мислил?
26
0
 
0
 
! Отговори
седящият бик преди 14 години
Твърде малък народ сме,за да си позволим експеримента БЕЗ ваксини.Бабите и дядовците ни са имали по 6-7 братя и сестри -от тях оживели след втората си година 3-4. Тези,които се имат за много авангардни бих ги попитал: Виждали ли сте дете,умиращо от коремен тиф? Мнозина от нас са имали съученик,преболедувал паралич и останал инвалид.Вие бихте ли спестили тази ваксина на вашите внуци? " Експериментатори" тук ,виждам дал Господ,но правете разлика между средства за отслабване и ваксини !
25
0
 
0
 
! Отговори
KLINGON преди 14 години
Веселине, ти си много ама много наивен човек, вземи помисли малко преди да се изхвърляш. Прочети колко е била средната продължителност на живота преди напредъка на медицината и колко е сега, какви болести като вариолата и полиомиелита са изчзнали. Имало странични eфекти, има да, но от тях умират единици в сравнение с броя жертви от една епидемия. И ако вашите деца не се свените да ги поставяте в риск си е ваша работа, лошото е че така излагате на риск и децата на останалите хора.
24
0
 
0
 
! Отговори
Veselin преди 14 години
Аман от тия ваксини ,който иска да си прави ,за моя радост поне като сме пълнолетни не е задължително да ни слагат .Наистина жалко че така на работят ,че така са го измислили ,че и е противозаконно ако откажеш да си сложиш на детето дадената ваксина .И с тия "полезни" ваксини са промили на повечето хора мозъците ,без да знаят за какво става въпрос.