След птичи и свински идва ред и на кози грип

Новият грипен вирус вече е взел шест жертви в Холандия
14 дек 2009 08:00,
143
След птичи и свински идва ред и на кози грип
Снимка: БГНЕС

Шест души са починали в Холандия от т.нар. кози грип, който се предава директно от животни на хора, съобщи австрийският в. „Ди пресе”.

Епидемията от кози грип е засегнала най-вече източните и южните провинции на Холандия, където се отглеждат най-много кози.

С новия вирус са били заразени 2300 души.

От 350-те козеферми в Холандия в 55 са регистрирани случаи на болестта.

Болки в гърлото и ставите, главоболие, висока температура и отпадналост са симптомите на козия грип, който се лекува с антибиотци.

Холандският министър на здравеопазването Аб Клинк и министърът на селското стопанство Герда Фербруг наредиха да бъдат избити 10 000 животни, които са заразени с вируса, допълва „Ди пресе”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз съм болен от пичи грип щото ям много пички
137
0
 
0
 
! Отговори
Do Anonimen преди 14 години
Mnogo dobro brat... Samo triabva6e da ima i ne6to za farmacefti4nite kompanii spored men su6to.
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Епидемия ...Пациентът в Зимбабве: Докторе, падат ми ушите.Лекарят в Зимбабве: Абе това е някаква ***! А какво сте правили?Пациентът: *** гъски.Докторът: Значи имате гъша ***!Пациентът: Благодаря, докторе! (умира)Докторът (записва в протокола): Пациентът умря от гъша ***.Пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Зимбабве: За изминалата седмица в Зимбабве умряха 2500 души от глад, 5400 от отравяне с изгнили банани и един човек от гъша ***.Журналист (записва си): Гъшата *** попада в списъка на трите главни причини за смъртност в Зимбабве.Новинарска агенция: В Зимбабве зачестиха случаите на заболяване от неизлечима гъша ***.ТВ канал: Неизвестно досега заболяване на име "гъша ***" покосява населението на Зимбабве.Министерството на здравеопазването на Зимбабве призовава населението да не изпада в паника.Научно светило А: Да, гъшата *** не е известна на науката - и в това е основната й заплаха.Авиокомпания Congo Air: Прекратяваме всички полети до Зимбабве до приключването на епидемията от гъша ***.Научно светило Б: Властите крият реалните мащаби на катастрофата! Всъщност гъшата *** вече е проникнала в Европа - в Амстердам е бил видян кихащ *** с гъска под мишница.Пресата (публикува снимки на гъски): Врякащите убийци са около нас!Политик: За справяне с обхваналата света епидемия на гъша *** е абсолютно необходимо да бъдат изтребени всички гъски.Полицията (козирува): Тъй вярно, ще бъде изпълнено.Собствениците на ферми за гъски: Вие кво, да не сте обезумели? (Красиво се бият с полицията под щракането на светкавиците на пресата)Пресата: Заговор на собствениците на ферми за гъски застрашава националната сигурност!Министърът на здравеопазването на Монголия: За спасение на страната от епидемията на гъша ***, която вече е достигнала до нашите граници, е абсолютно необходимо да отделим сто милиона долара за оборудване на лаборатории за борба с гъшата ***.Премиер-министърът на Монголия: Вие сте обезумели!Президентът на Монголия: Премиер-министърът е твърде затънал в финансови машинации, договори с Китай за доставка на хляб и нагло игнорира реалната заплаха за населението на свободолюбива Монголия!Бившият премиер-министър на Монголия: Нашата партия спешно иска населението да бъде спасено от вируса на гъшата ***. В краен случай може и само населението на източна Монголия.Кандидат за президент на Монголия: Единственият начин да бъде спасена страната е да се прекратят отношенията с загниващия Запад, откъдето тръгна гъшата ***, а вместо това трябва да засилим сътрудничеството си с Китай и да се включим в състава му като автономна област. Китай ще ни спаси!Избирателите на Монголия: Вие сте обезумели!
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А после козия какво да очакваме вече, *** грип ли?
134
0
 
0
 
! Отговори
************ преди 14 години
da ima i kravefki ako iska ama kato doidat vaksinite za svinski grip neka purvo da vaksinirat nashite angel4eta-***
133
0
 
0
 
! Отговори
Kate преди 14 години
Кога ще има "хлабарков " грип? Известно е ,ч въпросните гадинки нямат изтребване. Може пък преболедувалите да придобият такъв имунитет ,че да не боледуват повече от грип :D :D
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А за лисичи грип ще чуем ли скоро? Цялата работа е да се създава психоза и да се продават ваксини и тамифлу.
131
0
 
0
 
! Отговори
Arhimed преди 14 години
"...козия грип, който се лекува с антибиотци."измамници.
130
0
 
0
 
! Отговори
Виви преди 14 години
А слонският грип кога ще го оповестят в медиите?Това си е чиста медийна измислица, с цел да пълнят хазната на фармацевтичните компании.
129
0
 
0
 
! Отговори
beattie88 преди 14 години
Ако всички животни изчезнат, ще измислят сигурно карамфиолов грип, или шишарков. Как може да паникьосват хората. ***
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
e stiga be ..mrasni ameriikanci ..p.s izwinete me ,che ne pisha na kirilica .. :), no prekaleno barzam ..pak klawiaturata mi e malko *******..
127
0
 
0
 
! Отговори
FBI преди 14 години
А ве айде стига сте ни промивали мозъците с тъпите си грипове бе.Кой нормално мислещ човек ще се хване вече на тва??? То птичи,свински,крокодилски,пъдпъдъчи,змийски,прометеански и какъв ли нямаше?
126
0
 
0
 
! Отговори
Manqkas преди 14 години
Всичките сте мошенници много добре знаем че няма нито свински нито птичи нито кози грип просто хората трябва да си продават ваксините и лекарствата, а това им е лесна реклама
125
0
 
0
 
! Отговори
Изпаднал германец преди 14 години
И откога вирусите се лекуват с антибиотици?
124
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 14 години
хахаха до година очакваите офчи грип пук по до година котешки грип ....
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И пак се започва.
122
0
 
0
 
! Отговори
Внтила преди 14 години
Няма да ходиме в Холандия да гледаме кози.В Бългьрия по хубаво няма.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Енки и Нинти...
120
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Именно. И понеже все повече хора започнаха да осъзнават вредата от ваксините, тия си измислиха начин да печелят. Аз пък повече няма да купя нищичко с тяхната марка.
119
0
 
0
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
"Te" sa CIA-ЦРУ,KGB(sega mai go nari4at Federalna slujba za bezopasnost-FSB),MI-5 angliiskoto razuznavane),Моссад(tainite slujbi na Izrael) i dr.t.nar."taini slujbi."A ot vaksinite pe4elqt razli4ni golemi farmacevti4ni kompanii(predimno ot САЩ).Ami voennite?Kolko darjavi pe4elqt prodavaiki orajiq?Afganistan pe4eli miliardi vsqka godina prodavaiki tonove opiumen mak.Za tqh tova e biznes.Mogat da se izbroqt mnogo eksperimenti,v koito horata sa kato opitni zai4eta i detski igra4ki v tehnite race.