След истерията: Разследват СЗО за заговор около свинския грип

Фармацевтични гиганти спечелили милиарди от ваксини
18 яну 2010 12:26,
105
След истерията: Разследват СЗО за заговор около свинския грип
Снимка: БГНЕС

Подозренията за това, че Световната здравна организация (СЗО) е участвала в заговор около истерията със свинския грип, вече се изказват на най-високо равнище, пише Tribune de Genève.

Съветът на Европа смята да започне разследване за „влиянието на фармацевтичната промишленост в СЗО”.

Пандемията на вируса А (Н1N1) започна да затихва и огромно количество закупени ваксини остават неизползвани.

Швейцария, Франция, Германия, Холандия и САЩ се опитват да препродадат излишните ваксини или да развалят договорите с фармацевтичните лаборатории, а правителствата негодуват.

На 20 януари френският сенат ще изслуша представители на Sanofi Pasteur, Novartis, GlaxoSmithKline и Baxter.

Руската Дума също призова за започване на разследване за корупция. Ако подозренията бъдат потвърдени, Русия смята да оттегли членството си в СЗО.

Началото на полемиката сложи германският епидемиолог Волфганг Водарг, член на здравната комисия в Съвета на Европа.

Той окачестви създалата се ситуация като „един от най-големите медицински скандали на века”. Според Водарг „фармацевтичните компании са провокирали масова психоза”.

Още по темата
Той уверява, че група сътрудници от СЗО е тясно свързана с фармацевтичната промишленост.

Недоволство предизвиква и непрозрачният, получастен-полудържавен начин на финансиране на СЗО.

По изчисления на JP Morgan продажбите на ваксини срещу т.нар. свински грип са донесли на компаниите Glaxo, Novartis и Sanofi Pasteur печалба между 7,5 до 10 милиарда долара.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
doky преди 14 години
когато писах коментар за игрите с медикаменти,ваксини и др. ,някои"умници" пропищяха и ме питаха къде ми е кабинета за да не идвали.Е?Верно е,че парите са си ваши,но не ги харчете за недоказани неща,за спекулации,защото винаги има мафия,международна,която със измама,заплахи и шантаж,гледа как да ви ги измъкне!!Не бъдете наивници!!
83
0
 
0
 
! Отговори
Веселин преди 14 години
И *** им повярваха.Добре,че не се вода от медиина пропаганда,но за съжаление масата от хора вярват сляпо на всичко което чуят по новините...За това ще ви кажа едно ХОРА НАУЧЕТЕ СА ДА МИСЛИТЕ И ДА ПРЕЦЕЖДАТЕ ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО ВИ СЕ ПОДАВА ОТ ТЕЗИ МАНИПУЛАТОРИ!!!
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** медии направиха малоумната реклама за да се платят едни *** 10 милиарда долара.
81
0
 
0
 
! Отговори
lekar преди 14 години
е ако *** медии си бяха направили труда да прочетат колко хора се разболяват и умират от "обикновен" грип - сигурно нямаше да се стигне до истерия, нали Г-да редактори на истерични новини?
80
0
 
0
 
! Отговори
speaker преди 14 години
Honorik, пиши на български, че нямам нерви да чета шльокавица, моля.
79
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 14 години
А СЗО обявиха пандемия 5-та степен за заболяване, което е за макс 1-ва! Това трябва да се разследва и направо да я закриват тази организация! При максималната степен на пандемия (обсъждаха я относно свинския грип), мисля че СЗО практически поема контрола над голяма част от западния свят...
78
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Ne bi bilo losho da spomenavate i ot kyde vi e iztochnika (link to source).Pozdravi
77
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Ако трябва да сме честни, по едно време част от медиите в БГ се усетиха, какво правят и започнаха да слагат вето на новините за свинския грип и имаше ясни инструкции да не се създава допълнителна истерия около свинския грип. В САЩ стана горе-долу обратното - по едно време там се говореше и за насилствена имунизация на нежелаещите доброволна такава, ваксините не са изпробвани, не дават никаква гаранция (никой не носи отговорност ако се разболееш въпреки нея), но овцете се ваксинираха масово...
76
0
 
0
 
! Отговори
Machiavelli преди 14 години
Медиините *** и те са били платени 100% или поне техните новини са били повлияни от някой грозен богат чичко. Винаги съм го казвал, че журналистите са по-големи *** и от мафията и мутрите, те направо ряпа да ядат.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
как няма да печелят хората бе?24часовата реклама на този грип по телевизията знаете ли колко струва?
74
0
 
0
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 14 години
Просто оръженият и петролен бизнес ряпа да ядат пред тези.
73
0
 
0
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 14 години
Machiavelli технически погледнато си прав за това че хората се хващат на тази въдица. Ама нали знаеш кое продава секса и здравето. Смисъл може и да има 2-3% хора който виждат цялата картинка но те не са целевата група на фармацевтичните мафиоти. Целят се в останалата част и отделно много ама много добре са си усъвършенствали методите и инструментите за контрол. НЕ искам да звуча шизофринично ама погледнете колко такива компаний в последните 20години влезнаха в топ50 на най големите консорциуми.
72
0
 
0
 
! Отговори
Machiavelli преди 14 години
Жалкото нещо е, че на тези хора които се ваксинираха, дори и да им покажеш и да им докажеш, че всичко е било за пари и че ваксинацията не е била нужна, те пак ще си знаят тяхната и пак биха се ваксинирали следващия път като излезе мечия грип.
71
0
 
0
 
! Отговори
bahmaamu преди 14 години
mislq na vseki s malko mozyk v glavata beshe qsno ot samoto nq4alo za kakvo stava vypros.nqkoi hora prosto si napraviha dalaverkata ot cqlata istoriq/isteriq...
70
0
 
0
 
! Отговори
Machiavelli преди 14 години
Ти въобще не ми разбра мисълта. Докато има хора да се ловят на въдицата, до тогава ще има медиини психози и държави които да убеждават тези хора и да се възползват от тях.
69
0
 
0
 
! Отговори
ЕмиГрант преди 14 години
Не си много прав, защото аз живея в Гърция и гръцкото правителство, а не обикновените хора, поръчаха 12 милиона ваксини (при население 9 милиона) и после тия дето ги поръчаха и държавата им даде грешни пари да се купят, почнаха да се надпреварват по телевизията да убеждават хората да си купят и направят имунизация. Сега същите умници се скриха някъде...
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отсега подир, според СЗО - щом кихнат двама души едновременно - не е съвпадение /пу-пу, намисли си число - късмет, късмет, път, писмо, целувка/, а пандемия.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде сега ония "здравомислещите" пак да се подиграват на нас, феновете на конспирацията
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Понякога хората могат да бъдат лъгани, а някои хора през цялото време, но не можеш да лъжеш всички хора през цялото време"Линкълн
65
0
 
0
 
! Отговори
баба Химичка преди 14 години
Спомена АСПИРИНа, та се сетих и за кампанията срещу него, за да се купуват много по-скъпите депони, панадоли и т.н. Всъшност малцина знаят, че аспорина е природен продукт извличан от кората на върбата, познат като ацетилсалицилова киселина или с други думи салицила.