Wikileaks с разкрития за налагането на ГМО на Европа

Писма на американския посланик в Париж хвърлят светлина върху въпроса
Обновена: 28 дек 2010 19:21 | 28 дек 2010 19:21,
246
Wikileaks с разкрития за налагането на ГМО на Европа
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Публикувани в Wikileaks американски дипломатически писма говорят за конспирация на САЩ за налагането на генномодифицирани организми (ГМО) на европейските държави, пише naturalnews.com.

Документите разкриват думите на американския посланик във Франция Крейг Стейпълтън, който изразява гнева си от идеята Франция да гласува екологичен закон, който би затруднил експанзията на ГМО:

„Европа се движи назад, не напред по този въпрос, а Франция играе водеща роля, заедно с Австрия, Италия и дори Комисията (Европейската)... Ако поемем по линията на репресивни мерки ще дадем да се разбере, че настоящият път реално ще навреди на интересите на ЕС и може да засили европейските гласове в защита на биотехнологиите.“

Стайпълтън казва и нещо друго, което заслужава внимание.

„Екипът ни в Париж препоръчва да калибрираме списък с цел отмъщение, който ще причини известно страдание в целия ЕС, дотолкова, доколкото това е колективна отговорност, но който се фокусира отчасти върху най-сериозните виновници. Списъкът трябва да е умерен и да бъде устойчив за дълго време, защото не можем да очакваме бърза победа.“

На базата на тези писма naturalnews.com прави извода, че конспирацията за налагане на интересите на компаниите производителки на генномодифицирани организми е факт. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още по темата: ГМОWikileaks
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
3
 
25
 
! Отговори
-_- преди 13 години
*** американци
200
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Затова трябва да се избият като ***
199
6
 
6
 
! Отговори
Безмилостен преди 13 години
Те поне имат смелост да се самоубият, като не им харесва нещо, докато вие ще си ревете докато започнете да се насирате -все ще има за какво ..........докато не си вземете живота в ръце и чакате да ви оправи някой все ще сте си така отворковци
198
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4UMATA NA SVETA E USA
197
11
 
5
 
! Отговори
Фермер фен на ГМО преди 13 години
Нещо не се вързва , ако американците ядат ГМО и не са измрели, каква е ползата от ам. посланник ............ Виж да беше нещо по така ГМО-то да нахраним с него *** и да не могат да се рразмножават тогава сам ще засядя нива...........
196
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"- Хора, от днес нататък сте свободни! -крещеше един на улицата.Никой не се обърна да видикой иска да бъде новият тиранин."цитат от "Разкази върху трамвайни билети"
195
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мальчик, за такива като теб, това не е деликатес, това е нормална храна!
194
6
 
5
 
! Отговори
Развеселен яко ! преди 13 години
Мда....бъгарято са категорични ,че ГМО -то е много вредно, но чалгата , ракийката, джигарите и чат пат тревЪта са си ОК !!!!===================================================Браво, ни е сме в челото на световния регрес !
193
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То тва е ясно ама проблема е че американския посланик управлява БГ в момента и ни правят на маймуни
192
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди около 10 години приятелка от университета ми разказва: родители й взели много хубава царевица Американска! Пишело на опаковката да се слага по едно зрънце на... Те обаче не повярвали и си я засадили, както си знаят. Е избуяла прекрасна царевица и те си я яли с кеф и я давали на животните, следващата година пак засадили... спомням си как изкрещях: "Ти добре ли си това е ГМО! + това сте заразили всичко наоколо!" В България ГМО има, както в магазина така и в задния двор на всяка селска къща!
191
1
 
21
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
до 202 " Европа плаща на САЩ годишно 50 млн долара глоба, за да НЕ внася говеждото им месо което е тъпкано с хормон на растежа. " Ако питаш мен американците трябва да плащат на Европа, че я тъпчат с ***..
190
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много хора пренебрегват въпроса за ГМО, но истината е, че засее ли се веднъж няма връщане назад. Ще настъпи библейски глад. Хората които сеят ГМО трябва всяка година да купуват семена от Монсанто, които са доста по скъпи от обикновените. Генното им модифициране се състои в това да не са годни за повторно засяване. Какъв глад се бори с това питам? Много се нервя когато *** ми повтарят, че така нямало да има глад по света ХА ХА ХА!!! Събудете се.
189
2
 
6
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Че от къде на къде ще плаща ? САЩ кои бяха, че не се сещам ?
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахаха добре, нямало ГМО :)))
187
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европа плаща на САЩ годишно 50 млн долара глоба, за да НЕ внася говеждото им месо което е тъпкано с хормон на растежа.
186
1
 
6
 
! Отговори
бре преди 13 години
Знаем какво е ГМО, виж ти ГСМ-а може и да сто пъти вреден, но никой не те принуждава като си купиш дадена марка да си длъжен да купуваш само нея и то с условието ВСЯКА ГОДИНА, ама калъфа и мелодиите (пестицидите) също трябва да са от тази фирма. Въпросът е икономически и там е целия проблем, някой иска да завладява и създава имеперии, е сикюзми явно ГМО е вредно, за моя и твоя джоб ако не друго!!! Също така погледни статистиката, е белким ГМО да са спасили някой от гладна смърт?!?
185
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не става въпрос само за вредата върху хората.по-големият проблем е монополизирането на храната в дългосрочен мащаб с определена цел и други работи...ама на тебе акъла ти е само колкото да набираш джисиема
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
зависи къде си живял и в кой квартал и с каква заплата
183
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KOITO KAJE 4E V USA E HUBAVO I MU HARESVA, LAGE
182
2
 
4
 
! Отговори
за 193 преди 13 години
Знам разбира се - на генотипа на пшеница се вграждат гени на мравка да речем. В резултат всяко зърно има крачка и бяга само към хамбара..........