Намалява броят на заразените с ешерихия коли

Германският здравен министър изрази оптимизъм
Обновена: 8 юни 2011 11:45 | 8 юни 2011 11:37, Елка Василева
6
Намалява броят на заразените с ешерихия коли
Даниел Бар. Снимка: Reuters

Броят на новите случаи на заразени хора с бактерията ешерихия коли намалява значително, съобщи в сряда германският министър на здравеопазването Даниел Бар, цитиран от Ройтерс.

"Ще има нови случаи и за съжаление трябва да очакваме още смъртни случаи, но броят на новите инфекции намалява значително", каза Бар в интервю за телевизия А Ер Де.

Той призна, че не може да обяви, че всичко е наред, но подчерта, че след анализирането на последните данни има сериозни основания за оптимизъм.

Това изявление на германския здравен министър прозвуча по-оптимистично от вчерашното му изказване, че е предпазлив оптимист, че "най-лошото е зад гърба ни".

Още по темата

Китайските власти разпоредиха в сряда засилени проверки на пътниците, пристигащи от Германия, за да не бъде допуснато разпространението на смъртоносната бактерия, предаде Асошиейтед прес.

Контролът ще включва при необходимост измерване на температурата и медицински преглед. Пътниците, имащи симптоми на заразяване с бактерията като диария, повръщане и треска, трябва да уведомят властите.

23 души починаха до момента в Германия и един в Швеция вследствие на заразяване с бактерията ешерихия коли, посочва БТА. Броят на инфектираните достигна 2325 в Германия и над 100 в други европейски държави и в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Стига ГМО преди 12 години
Там където са застъпени най-много ГМО растения, там естествено ще е най-разпространена болестта. Да създаваш нови видове, в които са застъпени животински клетки, това означава да създаваш хибрид с качества на растение и на животно. Всяка болест, която се породи в този хибрид ще е присъща и на Човека и тъй като е от нов комплексен вид, означава че смъртоносието ще е по-голямо. ГМО да се забранят напълно., а *** създатели които ги създават - на съд.
5
0
 
3
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Интересно коя лаборатория в района на Хамбург е " изпуснала" новия щам на бактерията по време на някой тест ? Или всъщност това е тестът да се позаразят малко хорица ?
4
0
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
3,имаше в африка Ебола,над 1 милион умряха!После луда крава,ингилизите тарикатски си подновиха генофонда,птичи и свински грип,а сега и бактерия засягаща жени,деца и в активна възраст!!!АЛООО,на това му казват генно модифицирано БИО ОРЪЖИЕ!Геноноцида в дейснвие от към европа да не буди подозрение!
3
0
 
5
 
! Отговори
фен преди 12 години
Този случай ми мяза на БАКТЕРИОЛОГИЧНА атака в стил лека тренировка за нещо по голямо.
2
1
 
3
 
! Отговори
П преди 12 години
Китай въведе мерки... А България? Тук пристигат много повече немци, ЗАЩО не минават лекрски контрол на летищата???
1
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 12 години
е мноо ясно, че ще намалява - нали измират.