Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?

Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята
Обновена: 23 ное 2011 21:16 | 23 ное 2011 21:13,
173
Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?
Снимка: архив, Булфото

Според близките на починалата в болница "Шейново" преди два дни родилка в предварителния протокол от Съдебна медицина за причините за смъртта й посочена неправилна интубация и закъснели реакции. 35-годишната Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята, съобщи bTV.

Здравният министър Стефан Константинов каза, че има признаци, по които неправилно извършване на интубация може да се коригира. Той обеща да коментира, след като получи резултатите официално.

Министърът коментира и обяснението от болницата, че родилката не е приета заради неспазени критерии за прием по клинична пътека – над 4 см разкритие, контракции през 2-3 минути и изтичане на околоплодните води. Стефан Константинов бе категоричен, че лекарят би трябвало да се ръководи от здравословното състояние на пациента, а не да мисли за клиничната пътека и за това какво ще му платят.

Още по темата

На болницата се заплаща за извършена дейност, някои пациентки раждат за два часа, други стоят два дена. Това са правилата и те ги знаят”, каза здравният министър.  

35-годишната Надежда Узунова от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата. Бебето на Надежда беше родено живо след спешно цезарово сечение. Днес обаче детето също почина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Случаят с нашето момиче и бебето му е криминален. Лекарска грешка поради немарливост, незнание и липса на интерес, поради факта, че болницата не печели от такива родилки. Ккато казва един комисар в криминален сериал: следете парите и те ще ви отведат до убиеца. Допълвам:следете многото пари.
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман ! Аман от правителства закони ..
70
5
 
29
 
! Отговори
до 57 и 63 преди 12 години
Ами, струва ни се, че хората ще започнат да прибягват до саморазправа и отмъщение с особена жестокост, защото става въпрос за погубен живот, а не за двайсет лева.
69
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пази Боже ! Колкото сме малко тези ни довършиха .
68
4
 
13
 
! Отговори
:( преди 12 години
Достойните българи вечее ги няма
67
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ето пак костов виновен. а бе вий комунюците страхова невроза сте развили от него. май пак трябва да гласуваме за него да ви доизтрие щото боко няма капацитета да го стори!
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Започвайте да ги интубирате един по един... днеска един , утре друг и така докато се поразчисти терена
65
13
 
6
 
! Отговори
СКРИЙТЕ СЕ ! преди 12 години
Скрийте се с вашите " велики " иранци и *** ! Като се погледнете в огледалото, дали не виждате Сатаната да ви усмихва ихидно ?! Всички вие сте едни лицемерни ***, награбили се с пари и апартаменти и сега треперите и косъм да не падне от главите ви, за да можете до 100 години да си харчите краденото !!! Е, няма да стане !!!
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз като отида при мойта лекарка каквото и кажа това ми преписва. Един ден ще и кажа да ми препише дипломата си, повярвайте ми по добре ще се справя с нея.
63
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление не са само лекарите виновни. И те са хора като всички вас(аз не съм човек) - погледнете се отстрани как карате по улицата и колко работите, и как скатавате, и как на другарчето в паницата гледате, и какъв манталитет имате, та чак тогава дръжте сметка на лекарите. Не може човек да е ***, а да се смее на нчкой, че се е напикал.И следващия път като извадиш двайсетачка за рушвет на куките, пак вземи да се сетиш за лекарите, като пишеш коментар - искам и за себе си да се сетиш !
62
2
 
4
 
! Отговори
Мариана преди 12 години
п.с. МЪКАТА (поправка) на долният ми пост!
61
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добрият нерво хирург в света е иранец, който работи в немска болница. Най-добрият български познат хирург е от *** произход. Най-некадърните и корумпирани лекари в България са от партиен и шуробаджанашки произход. Незабавно да се изчистят болниците от интересчии, за които Хипократовата клетва е просто един анекдот. Във висшите Медицински институти не бива да се допускат "студенти" с комерсиални подбуди, а морални и образовани млади хора. Докато не се промени системата, все ще сме капо.
60
3
 
24
 
! Отговори
Мариана преди 12 години
38 прав си...няма какво повече да се каже.Но кой и как ще изплати мъката на тези хора ,загубили ,дъщеря, внуче, майка и съпруга.А детето останало сираче?С пари макото не се плаща.но трябва да се вземат сериозни мерки.СТИГА СА СЕ ПОВТАРЯЛИ ТАКИВА ИНЦИДЕНТИ!Докато няма осъден лекар, няма да има и страх и отговорност в тях.Нито уважение към свещенното право на всеки човек да живее.Никой няма право да отнема човешки живот и то така ***..ВМЕСТО НОВ ЖИВОТ -СМЪРТ !НЕЛЕПО Е !
59
4
 
19
 
! Отговори
хайде и от другото! преди 12 години
Предлагам роднините на убитата родилка да направят правилна интубация на здравния министър!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
58
3
 
24
 
! Отговори
гадно управление преди 12 години
Нещо немога да се сетя през последните 20 години как се купуват изпитите и как се вземат дипломите. Единствено спасение ще е личното отмъщение и това време вече *** на вратата.Българите не са хора без капка моък и човещина. Ако съм на мястото на роднините виновните ще платят много скъпо. И те трябва кървави сълзи да пролеят. Неможе да сееш мъка и да береш щастие !
57
5
 
8
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ... преди 12 години
До всички тук ревящи- така е и ще става по- лошо !!! Как ви се струва- " кристално чисти " душици ???
56
8
 
18
 
! Отговори
До 46- Гурлю преди 12 години
До 46Не системата е убила тази родилка, а живи хора, които са интубирали хранопровода`и, а не трахеята.
55
4
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Това са последици от реформите на Иван Костов в здравеопазването. Знаменателен е фактът, че точно в болницата на негов съименник умират невинни родилки.
54
2
 
10
 
! Отговори
op преди 12 години
Дисциплинарно наказание за докторка от Шейново
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-неграмотно написана статия не бях чел тази седмица. Още първото изречение сякаш го е писал чужденец.