Болката в краката - на какво се дължи?

Кои са най-честите причини....
31 юли 2012 16:16,
2
Болката в краката - на какво се дължи?
Снимка: Reuters

Болката в краката е разпространено оплакване от средна възраст. Специалистите препоръчват да се направи консултация с лекар, когато оплакването зачести, за да се установи причината и се вземат необходимите профилактични или терапевтични мерки за предотвратяване влошаването на състоянието.

 
Кои са най-честите причини за болка в краката:
 
1. Заболявания на кръвоносните съдове
 
Най-честата причина за оплакването е заболяване на кръвоносните съдове, заради нарушен оток на венозната кръв и повишено налягане във вените. От венозния застой се получава дразнене на нервните окончания и формиране на болка. Тя се усеща като тъпа, постоянна, тежест в краката. С течение на времето се развиват разширени вени.
Пулсиращата, постоянна болка, в комбинация с усещане за затопляне, е характерна при тромбофлебит.
 
2. Заради атеросклероза
 
Атеросклерозата е съдово заболяване на организма, при което се получава наслояване на мастни плаки по вътрешната стена на кръвоносните съдове и стеснение на артериалния лумен. С това се намалява кръвотокът и се нарушава кръвоснабдяването, включително и на мускулите на прасеца – много често при заболяването се съобщава за болка в тази част на краката. Болката се усилва при ходене. Характерно за заболяването е и оплакването от „студени крака“ независимо от температурите на околната среда и сезона. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Вероятно до наличието на такъв , ако го няма - няма да има какво да боли.
1
0
 
9
 
! Отговори
Чичо Звер преди 11 години
А болката в мозъка на какво се дължи?