Грижата за подмишниците не свършва с лятото

Обезкосмяването е от значение....
Обновена: 28 ное 2012 18:15 | 28 ное 2012 13:10,
18
Грижата за подмишниците не свършва с лятото
Снимка: Reuters

Въпреки че през зимата мишниците ни не са на показ, те също трябва да са обект на внимателна и постоянна грижа.

 
Около 43% от жените са с чувствителни подмишници. Това се дължи на факта, че този участък е с най-малка пропускливост на въздух, но високо ниво на влага, което води до различни стойности на pH на кожата там, за разлика от останалите части на тялото.
 
В комбинация с постоянното триене на кожата от дрехите или самото движение на ръцете, чувствителността се увеличава значително.
 
Премахването на окосмяването на подмишниците е обичайно през летния сезон, но често се пренебрегва през зимата. Но дори и тогава, окосмяването трябва да се отстрани, тъй като космите задържат потните капчици и по този начин охлаждат тялото, което през зимата може да доведе до усещане на студ и дискомфорт.
 
Препоръчително е да се избягва бръсненето, тъй като се увеличава рискът от появата на разрези и драскотини по кожата. Всяко едно подобно нараняване може да причини кожно възпаление.
 
Използването на гел или пяна за бръснене са задължителни в случай, че предпочитате този метод за отстраняване на неприятното окосмяване. По този начин се предотвратяват порязвания. Кожата става по-мека и нежна.
 
При избор на дезодорант против изпотяване е препоръчително да се предпочетат продукти, съдържащи естествени и полезни съставки, като лайка или масло от авокадо.
 
Подмишниците е желателно да се измиват непосредствено преди лягане, за да може кожата да си почине и да регенерира през нощта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Спарко преди 11 години
Пфффффффффф, ухае на киселичко
13
0
 
3
 
! Отговори
67686 преди 11 години
Чудна статия.Хора бръснете си мишниците , къпете се , режете си ноктите , бръснете си к*ра.Хигиената е важна - стига ревахте ! :)
12
1
 
1
 
! Отговори
Out преди 11 години
"Използването на гел или пяна за бръснене са задължителни в случай, че предпочитате този метод за отстраняване на неприятното окосмяване. По този начин се предотвратяват порязвания" Dragi mi Pisateli I Redaktori s malko mozyk -- pqnata ili gel se upotrebqvat za da ne se polu4avat infecii I sluji za disinfectant pri slu4aino porqzvane I za da omeknat kosmite a NE da predotvratqt porqzvaniq ! xxaxaxaxaxaxaxa Ina4e po glupava Statia ,koqto nqma smisyl ne bqh 4el !
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази статия влиза директно под номер 1 в класацията за най-глупави статии.
10
0
 
14
 
! Отговори
mhm преди 11 години
"Уникална" статия ! Айде сега по една за рязането на нокитите и сменяне на чорапи !
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От женската пот по-гадно няма!
8
0
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
има кремове,мажеш и след 10мин си като оскубан
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета коментари, не само под тази статия, и се чудя на критиците на този сайт, като са *** от днес.бг, защо им четете статиите, вие какви сте в такъв случай? И на мен ми идват в повече негативните новини, но като не ми харесват, не ги чета. А за подмишниците- много добре са го написали, съветват ни да използваме продукти с натурални, антибактериални съставки, не конкретизират марка, а ми се иска да е така, защото се интересувам от такива продукти, така че и реклама не правят...
6
4
 
11
 
! Отговори
84111 преди 11 години
Тея *** от днес.бг продължават да къртят тъпометъра.
5
10
 
6
 
! Отговори
Животно преди 11 години
Възбуждам се от миризмата на свежо женско тяло... Трябва ли да си прикрива аромата с ролони, дезодоранти, пудри и тем подобни?
4
4
 
2
 
! Отговори
Пинокио преди 11 години
Пак ли платена публикация?Абе умници, ами като имам брадавици под мишниците, как да ги бръсна ми кажете???Пък и космите са ми малко, светли и тънки!!!Няма начин!
3
5
 
9
 
! Отговори
Туземец преди 11 години
Аз обичам любенето да върви със скубане под мишниците. Затова съм забранил епилацията на любимата там. Иначе се губи тръпката!
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз се епилирам почти навсякъде. Не мога да понасям косми, а под мишниците направо си е задължително.
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лятото си отива, миризмата си остава:)