С алергия на почивка - трябва да сме подготвени

Епинефринът не трябва да остава забравен в куфара
Обновена: 23 апр 2013 15:48 | 23 апр 2013 15:48,
2
С алергия на почивка - трябва да сме подготвени
Снимка: Reuters

Наближават великденските празници и много от нас вече плануват почивката си. За страдащите от алергии, обаче, почивката трябва да е съобразена и с някои фактори, които могат да повлияят на състоянието.

Специалисти обясняват, че алергията не е причина за отказ от пътуване, а налага взимане на някои мерки.
 
Когато сте в чужбина при хранителни алергии, е препоръчително да не експериментирате с непознати кулинарни гозби. При хранене в ресторанти е желателно да се разпита обслужващият персонал за съставките в ястията, които могат да доведат до алергична реакция.
 
Епинефринът не трябва да остава забравен в куфара. Взимайте го навсякъде с вас, особено ако сте на непознато място и не сте наясно с условията, които могат да обострят алергията.
 
В случай, че епидефринът не помага, се препоръчва и прием на антихистамин за ограничаване симптомите на алергична реакция. Антихистаминът действа след около час. Неговото присъствие в чантата също е задължително.
 
При алергия към полени се препоръчван носенето на шапка с голяма периферия, която да ограничава максимално попадането на прашец в очите. Капките и медикаментите, които намаляват симптомите при този вид сезонна алергия трябва да са налице.
 
Взимането на душ и изпирането на дрехите след разходка е наложително, за да се отстрани всеки възможен алерген, които е полепнал по тях.
 
При тежки алергии и астма е препоръчителна консултация с лекар специалист преди да се предприеме пътуването, особено ако е в екзотична страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв е смисълът от тази статия? Който има алергия, тези работи ги знае и без да ги чете и си носи медикаменти при пътувания. А дори и на който няма такива неща са му ясни. Що за безсмислица е това писание?