Парите за болниците в НЗОК са на минус 30 милиона

Тръгват проверки за хоспитализация на пациенти
12
Парите за болниците в НЗОК са на минус 30 милиона
Снимка: Булфото, архив

Дефицитът за болнична помощ в бюджета на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ е 30-31 млн.лв., каза управителят й Глинка Комитов, цитиран от БТА.

Още по темата
Коментарът му е по повод писмо, изпратено от Български лекарски съюз до премиера Бойко Борисов, в което се настоява да се актуализира бюджетът на НЗОК, тъй като дефицитът за болнична помощ е 60-65 млн.лв.

На предстоящо заседание на Надзорния съвет на НЗОК ще се обсъжда темата за дефицита за болнична помощ, но дали ще се плати надлимитната дейност, извършена от болниците, ще се реши на друго ниво, допълни Комитов.

Той добави, че предстоят проверки в лечебните заведения с надлимитна дейност, но предстои и допитване до пациентите дали са били хоспитализирани и каква по обем медицинска помощ са получили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
18
 
! Отговори
реалност преди 8 години
Няма точен регламент , а и здравеопазването е много чувствителна зона ....като как да се "планира" кой и кога ще заболее?!?!Ето след вчерашната катастрофа от 50 коли "Пирогов" ще е в преразход и много от пострадалите с месеци ще се възстановяват....
10
1
 
22
 
! Отговори
предизборно преди 8 години
Лечение без лекарстваГладувайте за здравеТова са новите предизборни лозунги
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо "Спешна помощ" и ваксините са към здравна каса. Това е работа на държавата.Навремето Дянков ги прехвърли към здравна каса. Ама така и е по-добре на държавата. За *** и здравно неосигурените ще плати касата пък държавата ще възстанови парите "ама един друг път". Нека сега да върне парите за четците на лични карти ,които са около 25 милиона. Но никой не обелва и дума за това. Колко са намазали управляващите ?
8
3
 
18
 
! Отговори
ЩО , "ОСТАВКА&q преди 8 години
....НАЛИ ДЯНКОВ ВИ БЕШЕ ВИНОВЕН....ХА,ХА,ХАААААААААААААААААААА.....??!!!!СЕГА МОСКОВ ,ЛИ.....??!!!!Я, почвайте да уволнявате подред .....И ПОСЛЕ ВИКАЙТЕ ДЖУНА И КАШПИРОВСКИ ДА ВИ ЛЕКУВАТ.......ЩОТО ВАНГА УМРЕ....!!!
7
2
 
28
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
ОСТАВКА на МОСКОВ ! С простотията си четец за лични карти увътри държавата с 25 милиона лева ,после се оказа , че не работи тази система , къде а 25-те милиона лева ? Сега иска система с отпечатъци ,които се фалшифицират елементарно и това е заплаха за националната сигурност,но не желае електронна здравна карта ! НЕЗАБВАНА ОСТАВКА НЕКАДЪРНИК !
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои са крадците ,които източват здравната каса.Хващат се за народа с неплатените здравни осигуровки.Няма да оправят положението с глупавата идея на г Москов.Центъра елита на българското общество медиците са с големи изисквания.Зависими са от държавните (пари)заплати,а на практика са независими.Един преглет е 30 лв,+ 25лв за резултатите,55лв е прегледа .И им идва малко та се оплакват от политиците.Къде се крие нередното.Ами то е в джоба на доктора.
5
3
 
26
 
! Отговори
до министър Москов преди 8 години
Средната осигуровка за РБ е около 20 лв. Плащат я около 2000000 българи. Това е около 40 000 000 лв.на месец. На година около 500 000 000лв. Ако не можете да се оправите, г.н Москов, може би сте си сбъркали попрището.
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куде са 16 милиарда заем?.
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** нема как да излезе сметката!1 000 000 отрудени и бедни българи да издържат цялата здравна система!Просто нема как да стане!Да не говорим и за кражбите))
2
4
 
23
 
! Отговори
АМИ , ДА... преди 8 години
---ТАКИВА СА ПАРИТЕ ЗА 330-БОЛНИЦИ В СТРАНАТА!НАПРАВЕТЕ ГИ 1000 ....И ЩЕ СЕ ЛЕКУВАТЕ ,ЗА БЕЗ ПАРИ......ХА,ХА,ХААААААА...!!!!!САМИ ЩЕ СТЕ СИ ЛЕКАРИ ....ЩОТО НИКОЙ ЛЕКАР НЕМА ДА ВИ РАБОТИ И СЛУГУВА , 300-лв./мес!"СОЦА" СИ ОТИДЕ ----с НЕГО И "РОБИТЕ НА ТРУДА"!!!!
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са ни парите от здравните осигуровки?Сега нали вече не е Дянков фин.министър?Това не е никаква държава!