8 начина да се предпазим от грипа

Бюрото трябва да се почиства редовно
Обновена: 7 ное 2015 11:55 | 7 ное 2015 10:23,
7
8 начина да се предпазим от грипа
Снимка: Reuters, архив

Красивата есен за жалост идва с не дотам красивите настинка и грип, които често „блокират“ ежедневния ни ритъм и могат да доведат до някои доста сериозни последици.

Да избегнем първото есенно разболяване е трудно, особено ако имаме дете на училище или детска градина, където обменът на болестотворни микроорганизми е пиков почти по всяко време на годината.
 
Същото важи и за работата в отворени офис пространства. Според учени от университета в Аризона, ако един от колегите ни е болен, за по-малко от 4 часа неговите микроби вече са навсякъде из помещението – върху дръжките на вратите, копчетата на асансьора, диспенсъра за вода и прочие.
 
За предпазване от грипните вируси помагат най-вече природосъобразното хранене, спазването на отлична хигиена, спортуването и приемането на достатъчно витамини и минерали. Има обаче и някои по-дребни фактори от ежедневието ни, на които също трябва да обръщаме внимание, ако искаме да останем здрави.
 
"Не" на алкохола
 
Макар в българската народопсихология алкохолът и в частност добрата стара домашна ракия, да се слави като универсално средство за предпазване от всякакъв вид инфекции, той има негативно влияние върху имунитета.
 
Причината е, че концентратите нарушават качеството на съня – основният начин за възстановяване и подсилване на организма. Когато човек не почива добре, имунната му система бързо се срива и става лесна плячка на зловредните вируси.
 
Протеини
 
Според последните изследвания бедният на протеини хранителен режим изтощава имунната система и прави организма по-податлив на тежки инфекции. Специалистите по хранене апелират в дневното меню редовно да присъстват риба, яйца и мляко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*предават
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В градския транспорт се придават всички възможни вируси и бактерии,особено с разни индивиди,които ти кашлят насреща БЕЗ да си сложат ръка на устата.
5
1
 
1
 
! Отговори
ехо 4-ти преди 8 години
от ДНЕС.БГ - ами купи си бюро, хавърляй стари вестници и списания по него и чети нататък... ;)
4
1
 
0
 
! Отговори
От ада преди 8 години
А, който не работи на бюро какво да прави ? ДНЕС БГ
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бюрото да се дезинфектира ,и не смучете писалката- може да е заразена.
2
1
 
2
 
! Отговори
до №1 преди 8 години
Баце, и те мрът от сериозни болести. НО... ! Едно голямо "но". Повечето пари дават повече достъп до качествени медицински услуги и редовен скрийнинг. А пълния и редовен скрийниг позволява откриването в ранен стадий на различни заболявания. Медицината е доста напред с материала и когато е открито в ранен стадии, почти всяко значимо заболяване може да се излекува. Това е. Качествената медицина е скъп кеф. Така че не мрънкай ами гледай да печелиш така, че да можеш да си я позволиш когато се налага.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето вируси, които ей така ни връхлитат, са създадени в лабораториите на фармацевтичните гиганти и ги разпространяват с пръскане над населени места, нужно е да се разболеят определен брой хора, които да разпространят грипове, вируси и така нат. Сигурен съм, че и рака и спина се лекуват, но нарочно не казват. Да сте чули болен от сериозна болест някой с пари?! Печалбата от лекарства е по голяма от оръжията