Хирург оперира във Враца и преглежда в Шумен… Наведнъж

От МЗ разказват за мними интервенции, с които се точат хиляди от Касата
16 апр 2016 15:17,
87
Хирург оперира във Враца и преглежда в Шумен… Наведнъж
Снимка: Reuters

Фрапиращ случай на злоупотреба от страна на лекар разкри зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.
Съдов хирург е оперирал във Враца и в същото време е преглеждал пациенти в Шумен. В резултат на това Здравната каса е източена с 200 000 лева.

"Във Враца това е класически пример, но за първи път документиран, как се използват дипломи. Заплатата, която този човек е получавал,е била по-висока от заплатите на шефове на клиники. А в тази болница миналата година имаше протест на колегите, че не получават достатъчно възнаграждение. Протест срещу ръководството на лечебното заведение", каза д-р Шарков пред ”Нова телевизия”.

Злоупотреби с отчитане на неизвършени операции са регистрирани в три болници в страната, информира още зам.- министърът.

В частни болници в Пловдив и Сливен отчитали престой и извършени операции на пациенти, които изобщо не са били настанявани в лечебните заведения, информира зам. здравният министър д-р Ваньо Шарков.разказа Шарков.

В частната болница "Медлайн" в Пловдив в урологичното отделение е бил приет пациент, за който в медицинската документация след изписването му е посочено, че е била извършена операция. Пациентът е написал жалба, в която посочва, че такава операция не е била направена. "Някой успява да се свърже с болния", каза Шарков, "и след това пациентът пише второ писмо, в което посочва, че несъответствието в документацията вероятно е станало неволно".

В частната болница "Царица Йоана" в Сливен пък имало случай, в който пациент не е бил хоспитализиран, а е получил само медикаментозна терапия, но му е връчена и епикриза от лечебното заведение, посочи Шарков.
Д-р Ваньо Шарков участва в семинар на здравните власти, който се провежда във Велинград.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименА те държавните са цвете направо :)Трябва просто да имаш здравна карта, да можеш да се чекнеш онлайн къде какво си правил, да можеш да си избираш къде да се лекуваш (включително и в чужбина), и в крайна сметка след като гушнеш букета останалите пари по здравната ти сметка ( заедно с лихвите) да идат за наследниците. И ако се окаже,че не работиш достатъчно за вноските си .... простичко е ... ще ти сложат желязна пломба вместо керамика. Това е истината. Здравеопазване се прави с пари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
i na kraq rezultat ZERO
59
0
 
4
 
! Отговори
до гражданка от 49 преди 7 години
Премисли много добре!Истински казус - идва майка с дете за ваксинация. В" синята "снижка тази ваксина е отразена от предната година.Майката спори ,че НЕ е правена! Но тази книжка ЗОК с имунизациите стои в семейството ,няма друг начин да е нанесена ваксината ,ако не е поставена наистина
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безумни изисквания+ нищожни заплати= абсурдореформа
57
0
 
3
 
! Отговори
всички знаем преди 7 години
Големите к.раж.би са по високите етажи на властта.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лимитите или нов начин за фалиране на лечебниците.По такъв начин фалираха предприятията.Сега е ред на разграбването на болниците.Разбойници.Всички частни клиники са в ръцете на бившата номенклатура.Мз е в ръцете на висшите комсомолски кадри. Червеният Октопод ни задушава още и още.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шарков или милион лъжи
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
случаи, като описания са масова практика. Образувала се е мафиотска задруга за вадене на кинти без да се свърши полезна работа. Масово. Затова се организира съпротивата срещу идеите на Москов. Няма частни, няма държавни. Всичко е в кюпа. А простолюдието чака да бъде "оправено".
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елементарно е бе. Забранява се касата да сключва договори с частни болници. Там е най-голямото точене.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато целия свят се опитва - нашите хирурзи и лекари вече го изпозлват - паралелна реалност в комбинация с виртуална такава... А ако касата се понапъне за още кинти - ще направят още чудеса...
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма име, няма осъдени, няма нищо черно на бяло. Защо да вярваме, май някой си прави ПиАр видите ли ние ги фащаме и протестират неправилно.
50
1
 
10
 
! Отговори
Кочо преди 8 години
Според мен такива злоупотреби е редно да се криминализират!
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия простотии ли е говорил шарков на корумпираните журналисти
48
1
 
13
 
! Отговори
до 51 преди 8 години
"И защо няма още осъден медик. "Защото клеветите отпадат в съда.И защо са клеветите Защото паричките на здравната каса се усладиха на правителствата. С тях запълват " дупките" в бюджета.
47
3
 
9
 
! Отговори
хахохихи преди 8 години
Всичко е умишлено и няма да спре докато не измрът пациентите.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основното, за което мисли един лекар е да не навреди, защото е въпрос на достойнство, защото става дума за живот на пациент и не на последно място, защото все пак има осъдени и отстранени от работа медици да не говорим за глобени, а глобите на НЗОК поне за дребни неща като липсващ подпис,печат или по-рано изписана рецепта са 1:50 до 1: 1200 лв за грешка.Да, злоупотребява се и ако има електронна здравна карта няма да е така, но за въпросната карта трябва да се разберат пари и властимащите в БГ.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докторчето всеки го търси за направления, но направленията не стигат, защото съотношението е 1:1 направления за консултации:пациент+10%.Затова докторчето работи с даден що годе добър тесен специалист за да може специалистът, който също има талони, да изпрати пациента при друг консултант.Освен това на докторчето не му се иска коМсултантът да му връща пациента недоконсултиран с ферман за изследвания, които gp-то трябва да прави, защото лимитът за изследвания е по-зле от онзи за консултации.
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шарков насъсква хората срещу лекарите, за да не питаме за далаверките с ваксини, обществените поръчки на едрите риби.Двама- трима без имена съобщава публично.Това му е " реформата"На пиянски сбирки с журналяги
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо няма още осъден медик. Престъпленията са за много милиони, само че мафията е такава, че всичко се потулва.
42
1
 
16
 
! Отговори
гражданка преди 8 години
Имам персонален идентификационен код за Здравната каса. Т.е.там се вижда целият ми здравен статус. За голямо мое учудване, се оказа, че съм ходила на лекар, без да знам .....Ако всеки гражданин, плащащ осигуровки си направи такъв код, и си следи "докторчето".....може би няма да са толкова нахални да източват касата???