За добра концентрация – храните, стимулиращи мозъка

Зелените храни са страхотен избор и по-точно зеленчуците
Обновена: 3 юни 2016 22:19 | 3 юни 2016 22:19,
2
За добра концентрация – храните, стимулиращи мозъка
Източник: Reuters, архив

Много често говорим за здравето на сърцето, но знаем ли достатъчно за здравето на мозъка?

Нашият мозък се нуждае от също толкова внимание, колкото и всички останали органи в тялото ни. Подбирането на подходящи храни, съдържащи важните за него витамини и минерали, спомага неговата работа.

Добрата работа на мозъка пък ни помага да мислим трезво, да бъдем концентрирани, енергични и да показваме най-доброто от себе си. 

С все по-убедилно затвърждаващата се тенденция за увеличаване на броя на пациентите с  деменция и Алцхаймер в световен мащаб, е добре да се замислим дали правим достатъчно здравословен избор що се отнася до храненето ни. 

Зелени храни

Зелените храни са страхотен избор и по-точно зеленчуците. Зеленият цвят означава, че зеленчукът съдържа антиоксиданти, фитохимикали, фибри, важни витамини и хранителни вещества.

Колкото по-тъмен е зеленият звят, толкова по-добре. Спанак, къдраво зеле, броколи, брюкселско зеле – това са само част от прекрасните зелени храни, които помагат на мозъка.

Кои храни още могат да стимулират мозъка четете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минералът Литиум Оротейт е също много важен за мозъка!
1
0
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Поредната *** статия без грам истина в нея....мозъка се храни с глюкоза и мазнини, глюкоза има във въглехидратите и захарите, а животинските мазнини, които са любими на мозъка са масло, мляко и месо....марули да хрупат зайците и веганите, те и без това нямат много мозък:)