Разделят сиамските близнаци, след като навършат 10 месеца

14-годишната майка и 20-годишният баща са втори братовчеди
21 сеп 2016 12:37,
11
Разделят сиамските близнаци, след като навършат 10 месеца
Снимка: Reuters, архив

Няма промяна в състоянието на сиамските близнаци, родени преди месец в Сливен.

След консултации с експерти, лекарите са на мнение, че операцията по разделянето на бебетата може да се направи най-рано след десетия месец от раждането им. 

14-годишната майка и 20-годишният баща на бебетата са втори братовчеди. В рода не знаели, че младите се срещат. Когато разбрали кой е бащата, двете семейства били в шок, разказа бабата на бебетата.

Майката е ученичка в Шесто училище в Сливен, но след раждането няма да продължи да учи. С бащата са съседи в квартал "Надежда", а родителите не искат те да се виждат.

Още по темата

Всеки в махалата знае, че родителите на сиамските близнаци са втори братовчеди. В квартал "Надежда" обаче това не е прецедент. Жителите казват, че в цялата махала се женят роднини. Двете момченца са кръстени Янко и Богдан. Записани са с различни ЕГН-та в регистрите на Община Сливен.

Това е първият подобен случай в 30-годишната практика на д-р Марин Бозуков, който е оперирал Мария по спешност. Според лекарите точно кръвосмешението е причина за генетичната аномалия. Вероятно заради остарялата техника тя не е забелязана на консултациите преди раждането.

"Единият плод беше залепен за другия към седалищната част, а другият беше развит до половината на гръден кош и този гръден кош беше сраснал със седалищната част на другия близнак", обясни пред bTV д-р Марин Бозуков от МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
И кой плаща преди 7 години
тази сложна операция?Ако тя бъде успешна, всички ще се радваме, така сме възпитани - като християни и като цивилизовани хора. После ще продължат години наред детските надбавки и за майката, и за децата й, плюс помощите, полагащи се на самотна майка, плюс добавките за отглеждане на деца с увреждания. Пей, сърце!И, забелязахте ли, че за бъдещите планове на майката се казва, че няма да продължи да учи. Понятието частен ученик не им ли е известно? Но като има кой да хрантути нея и децата й ...
6
0
 
13
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Починал бащата на малкия Асанчо и отишъл да се оплаче на братЧеда си Мюмюн..-Що ривеш ва Асанчо ...-Ми ,тати Хасен мря вчера...-Еее,недеи рива баба ти нали е жива ще си направиш нов татко!
5
0
 
16
 
! Отговори
Транжор на свинско преди 7 години
Айшето пита Асан: - Ти спал ли си с медицинска сестра?- А, не. Само с обикновена.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1 interesno Ами тогава защо не се ожениш за сестра си?
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаели, че са братовчеди, не знаели, че са малолетни, но знаят, че всички сложни операции ще ги поеме държавата и ако стане фал, знаят да бият докторите! Интересно, какво се иска от читателите на тази статия?
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По медиите всеки ден ни занимават само с подобни гнусотии!Вчера цял ден ревахме за болното дете на Джейлян с златните обеци което го е родила на 12г и не можела да го гледа а има и още 3 броя !Днес четем за изро.ди.те на 14 годишна родила от братЧеда си!Само ци.........ия си шия!
1
15
 
5
 
! Отговори
interesno преди 7 години
няма научни доказателства за пряка зависимост между кръвосмешението и появата на сиамските близнаци... справка научната литература.