Удобните пози при кърмене

Бебето може да се храни естествено, без майчният гръб да се натоварва
22 сеп 2016 15:38,
3
 Удобните пози при кърмене
Източник: Reuters
Кърменето може да трае около 30 – 40 минути, затова комфортът е ключов момент. За да открием коя е най-удобната за нас позиция, следва да опитаме основните пози за кърмене. Важно е да се чувстваме свободни да движим ръцете, краката и тялото така, за да ни е удобно. 
 
За всяка позиция следва да се уверим, че главата на бебето е поставена назад, като брадичката му се намира срещу гърдата, а носът е свободен. 
 
Позицията "Кръстосана люлка" обикновено е най-лесна за майките, които кърмят за първи път, тъй като по този начин те лесно виждат устата на бебето. В тази позиция бебето следва да се придържа с ръката, която е противоположна на гърдата, на която то е поставено. Когато бебето легне, ръката се „плъзга“ по гръбначния му стълб и с длан се прикрепя основата на главата. 
 
За поза „люлка“, следва да седнем на стола, като вратът на бебето е поставен върху ръката, намираща се отстрана на гърдата, от която бебето кърми. То е поставено близо до тялото. Ако е необходимо, следва да използваме възглавница или одеало, с чиято помощ да подкрепим ръката или гърба си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: кърменепози
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-удобна е позата "В Мол"
1
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 7 години
Хубава бозка ;))))