Бракът ни прави по-здрави

Това показва ново проучване
24 дек 2017 17:25, Eкип на Puls.bg
8
Бракът ни прави по-здрави
Reuters

Данните от проучване, публикувано наскоро в журнала Journal of Health and Social Behavior, показват една интересна закономерност, касаеща брака. Здравите хората, които са щастливи в съвместния си живот с брачна половинка, живеят по-дълго от хората, които също са здрави и щастливи от живота си, но са необвързани и прекарват живота си сами.

 
Важно е обаче да се отбележи едно. Разликата в продължителността на живота при обвързани хора и ергени изчезва, когато се появят здравословни проблеми.
 
Заключението на учените е, че бракът наистина има протективна роля върху здравето, но само при здравите хора. В случаите на сериозно заболяване ролята на брачната клетва като поддържащ здравето фактор постепенно избледнява.
 
Данните са събрани сред близо 800 хиляди души, а проучването е продължило 20 години между 1985 г. и 2005 г. В този период редовно е проследявано здравословното състояние на участниците на база на това дали те живеят с брачен партньор или не. Резултатите от преживяемостта на анкетираните през 20-годишния период показват, че вероятността от сериозни здравословни проблеми при самотните хора е със 75% по-висока от тази при брачно обвързаните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в животът и в производството бракът си е брак!
6
1
 
12
 
! Отговори
НЕ Е ТАКА ! преди 6 години
Изобщо не е така !! Идете при адвокатите и по съдилищата и там ще разберете как живеят женените !!! И КОЛКО ДЪЛГО!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Стефан Данаилов жената получила диабет след срещата си с Ирен Кривошиева, едва ли е била съвсем добре и когато се е срещнала с Аня Пенчева. А ракът я настигнал след Биг Брадъра с Владимир. Много, ама много здрава и щастлива съпруга.
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питайте съпрузи на пияници, побойници, лентяи..
3
5
 
11
 
! Отговори
Hah преди 6 години
Като се разболееш разликата изчезвала. Много сте хитри, ей. А най-бързо се мре от властна и ревнива жена. Краят ти е скоропостижен, или се мъчиш като грешен дявол, без да ти се живее въобще.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е шо бе
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе ...