Отново агресия срещу лекари и медсестри от Велико Търново

Пациентка и роднините й били недоволни от бавното оздравяване
10 сеп 2019 15:20, Анисия Иванова
22
Отново агресия срещу лекари и медсестри от Велико Търново
Снимка: pixabay

Двама лекари и четири медицински сестри от Велико Търново са били бити и обиждани от пациенти.

Саморазправата станала преди дни заради желанието на пациентката и роднините й болната да бъде излекувана веднага. Жената била хоспитализирана през август заради пневмония, но по собствено желание напуснала стационара, за да отиде на сватба.

Когато се върнала, вследствие на недовършената терапия здравето й било влошено. Въпреки че първоначалното лечението останало за сметка на болницата, медиците от Специализираната белодробна болница "Д-р Трейман“ решили отново да я приемат.

"Скандалът избухва, защото близките на жената са възмутени, че лечението продължава все още, и очакват тя да бъде излекувана едва ли не с магия. Няма обяснение агресията на нискоинтелигентни, неквалифицирани и абсолютно невъзпитани хора върху четири медицински сестри и двама лекари, които се опитват да помогнат на тяхната близка. Повод за разправията става това, че пациентката е завишила температурата си до 37 градуса“, заяви управителят на респираторната болница д-р Стела Денчева пред "Труд".

За случая тя информирала Регионалната асоциация на професионалистите по здравни грижи и Районната лекарска колегия в града.

Управителният съвет на РК на БЛС – Велико Търново излезе с декларация в подкрепа на колегите си.

"Призоваваме да прекратим войната срещу тези, които ни лекуват, защото това е война срещу самите нас. Да нападаш лечителите си е като да режеш клона, на който седиш. Нека всички ние като общество проявим мъдрост и търпение. Лекарите и медицинските специалисти не са всесилни, но много често са единствената преграда между живота и смъртта. Нека не я премахваме!“, се казва в обръщението към гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Брутчедка на Оцеола ?!
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защото българинът се лекува с това дето му е казала съседката и иска да му мине за един ден -е такова л-во няма
15
0
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Комитета от Хелзинки да ги номинира за хора на годината ;) !!!
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На нас ни казват - Плати си здравните осигуровки за да те лекуваме, а тях ги приемат. Така им се пада на лекарите, другия път пак да я лекуват без пари.
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то добре че са ИНДИАНЦИТЕ.че да ги освестят в алчността а мързела им.
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко, елвкторатът ти бие медиците ни.Стегни ги малко
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки народ си заслужава съдбата. Вчера пишеше, че няма лекари, днес ги бием, но утре ще ге трепаме и т.н. Сега какво искате, да ви лекуват хора , които ги мразите. Не няма как да стане.
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва да се спре практиката с придружителите. Близките нямат право да влизат в болниците. Охраната да ги спира още на вратата! Ако болният не може да се самообслужва, едва тогава да влиза един или да си плаща на санитар, да го обслужва!Аман от тумби парапитеци!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен""Лечението на сметка на болницата означава, че е социално слаба. За тях държавата плаща."Ако плащаше Държавата, щеше да е за сметка на държавата. "За сметка на болницата" означава точно това - за сметка на болницата. Дългове >> закриване на отделения >> ниски заплати >> липса на лекари...И за всичко това са виновни комунистите, които размножиха ***.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами щом е ходила на сватба, да си я лекуват сватбарите :)
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Миле КитичДа ти обясня като на бавноразвиващ се: Влиза лицето Ц в болницата и започват да я лекуват по кл пътека, която е 7 дни. Ц обаче бяга от болницата на 3-я ден, за дса иде на сваДба. Понеже пътеката не е изпълнена, Касата не плаща за лечението, а разходи са направени. Парите не са лесни, а НЕПЛАТЕНИ. Плащат ги лекарите и сестрите, санитрарките, общите работници, счетоводителките и т.н. на болницата от заплатите си. Накрая лицето Ц идва и пребива персонала, защото не е оздравяла.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лечението на сметка на болницата означава, че е социално слаба. За тях държавата плаща.
5
0
 
25
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
И защо все още допускат тумби от нискоинтелигентни "близки" да се разхождат излечебните заведения. Да се допускат по един-двама след регистрация на рецепцията.
4
2
 
12
 
! Отговори
Миле Китич преди 4 години
Нещо не го схванах това с ходенето на свадба->завръщането->лечение за сметка на болницата->последващо лечение. Нова медицинска практика навярно? Дали ще може РК на БЛС да обясни, моля! Не бих си помислил, че става дума за ЕДНИ лесни ПАРИ от клинични пътеки, не... Но питам, все пак на "многодетните' и АЗ им плащам лечението!
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа, естествено! Решетников е виновен. Нали неговите агенти у нас 45 ги развъждаха тия ***?! Строяха им панелки, цели квартали, безплатно раждаха по болниците, чистеха им въшките и т.н. Те по-цивилизовани не станаха, но затова пък са много.
2
0
 
16
 
! Отговори
Антон преди 4 години
До АнонименЕ, че как иначе. У нас "нискоинтелигентни, неквалифицирани и абсолютно невъзпитани хора" няма :)
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновен е Решетников, нали?