Психично здрав ли е българинът?

Тревожни са данните за психиката и стреса на работното място
30

Над 450 милиона души по света страдат от психични разстройства. В България подобни проблеми имат около 20% от населението.

Най-големите заплахи за психичното здраве са на работното място.

Тревожността е основният психологически проблем, с който се сблъсква българинът, като са налице и множество негативни промени у подрастващите след появата на смартфоните.

Психично здрав ли е българинът? Отговор на този въпрос вижте в предаването "Директно" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Определени етноси имат древна традиция, която спазват до днес - нормално е за тях да се женят първи братовчеди и други роднини.Това няма как да не се отрази и на физическото, и на психическото им здраве.Доколкото знам (прочетено в пътеписи), в някои арабски райони все още се спазва обичаят, ако харесаш момиче, което не ти е родственица, да поискаш разрешение от всички нейни братовчеди и само ако всички те до един се откажат от правото си да се оженят за нея, чак тогава може да поискаш ръката й.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И въпросът е абсурден, и отговорът му - още повече.Няма как да се пита за цяла една нация Е ли псичино здрава или не. Дилетантска проява на стремеж към това, да се направи с нещо впечатление, понеже няма с друго с какво.
18
1
 
3
 
! Отговори
!Внимание, внимание! преди 4 години
пише на Ханку брат, брат му! Виждам ви всичките и заедно и пооддееллнноо! Внимавайте как ме наричате! Викат ми всевиждащият гьоз!
17
3
 
2
 
! Отговори
lemonparty.org преди 4 години
Българинът не е луд, той страда. За любов и ласки също.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма Сатана, има тестостерон.Балканците са с висок тестостерон и трудно се владеят.Нег-рите са още по-зле.Ако някой си мисли, че смесената раса ще спаси света-греши. Там се случва силата на хибрида от 1-вото поколение, следващите поколения може да са дефектни.Не е случайно, че сред народности със смесена "кръв" има всякакви отклонения.Микроцефалите са бъдещето на света.
15
0
 
3
 
! Отговори
льо клерк преди 4 години
Лудите дърпат въженце по тротоара . Психично здравите креативно го бутат.
14
0
 
2
 
! Отговори
Пацо Терасата преди 4 години
Драги българи, лекувайте се на терасите със застрашени видове на барбекю и джакузи с мляко, учете испански, така се бори стреса.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един европеец каза . Абе вие сте луди че още търпите тия безобразия в държавата.
12
3
 
2
 
! Отговори
екс зорсист преди 4 години
Сатаната се вселява в душата и мозъка. Трябва да бъде изгонен от тялото. С огън , покаяние ,меч и кръста божи. Защото тялото е дело на сатаната. И страданието на тялото и изпитание на духа е пътят към светлината . Богатството води до умопомрачение плътски апетит и душевно човекоядство.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има два вид шимпанзета-нормални-агресивни и Бонобо. Бонобо са миролюбиви и се успокояват със с*екс.Според социалните инженери с*ексът омиротворява и ни заливат със стимули барем се омиротворим.Някак не ни се получава, затова инженерите пробват със стария трик-депривация т.е.дават ти средства, колкото за existens minimum за да сме еднакво нямащи. Пак не ни се получава.С нашия животински вид просто няма да се поличи цивилизационен скок, защото 98% шимпанзе у нас прозира.
10
0
 
5
 
! Отговори
с къща за гости преди 4 години
Има тиха лудост. Спонсорирана.Има и луди с бесове в главата.Някои се барикадират със себе си. И тогава идат баретите и журналистите.Не е луд който яде зелника. Луд е тоя който си мълчи.
9
0
 
3
 
! Отговори
комунист ът преди 4 години
Не са луди тези които са луди. Луди са тези които не са луди.Залудявянето. На народа е приоритет на онези. И на тези..
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма психично здрави хора. Има нормални, но нормата е статистическа извадка.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз хора без психични проблеми почти не познавам. Просто някои са по-смахнати от други.
6
0
 
0
 
! Отговори
краят на света преди 4 години
Съсредочете се върху собственото си аз. Загледайте се в пъпа си. Там ще откриете информация за смисъла на живота и тайните на компанията отгоре.Яе се отвори и четвъртото си око за да видите бъдеще то на бъдещия парла мента. А яденето на саламсам е канцрогенно.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ами... ( 3)Не, дебилността като болест не се лекува.Сигурно не е лечима и "дебилщината" в смисъла, който предполагам, че влагаш в тази дума.Навремето дядо ми казваше, че няма по-тежка болест от про.сто.тията, защото е нелечима. Вероятно това е бил извод от големия му и богат житейски опит.
4
1
 
5
 
! Отговори
ToPhD преди 4 години
Не!!!
3
0
 
2
 
! Отговори
Ами... преди 4 години
Дебилщината лекува ли се?
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако погледнеш русофобите-сороси , работата е много зле , шизофрения в най-тежка форма !
1
0
 
20
 
! Отговори
Давам пример преди 4 години
Веднъж ми попадна учебник по психопатология. От любопитство го прегледах. Даваше се един пример за психично разстройство: Имали сте неприятности с някого. Всичко е минало, човекът не мисли да предприеме нещо във ваш ущърб. Вие обаче продължавате да изпитвате подозрения спрямо него. В този период, вие не сте напълно здрав психически.С други думи, освен постоянни и нелечими психични болести, има и временни състояния, които се числят към психичните разстройства, но ние дори не подозираме това.