Как да намалите риска от заразяване в офиса?

Избягвайте близки разговори с колеги
19 юни 2020 21:37, Михаела Лазарова
2
Как да намалите риска от заразяване в офиса?
Снимка: Istock

Поетапно всички хора се връщат към нормалния си начин на живот отпреди избухването на пандемията от коронавирус. Това означава, че онези хора, които до момента са работили от вкъщи или са били в отпуск, ще се върнат на работа в офисите си. Споделените пространства, в които работят много хора или влизат клиенти обаче са с повишен риск от заразяване с всевъзможни инфекции.

Как да се предпазите от заразяване в офиса?

Вземете си маска

Маските не са задължителни на всички работни места, а само препоръчителни. Въпреки това е добре да имате маска в себе си, която да слагате при нужда. Бъдете подготвени и преценявайте ситуацията.

Мийте ръцете си през цялото време

Не забравяйте да миете ръцете си през целия ден. Когато се сетите или когато сте докоснали някаква потенциално замърсена повърхност, мийте ръцете веднага. Правете това и непосредствено преди хранене и докосване на лицето.

Избягвайте общи уреди, телефони, принтери

Споделените пространства и споделените предмети са с потенциално много висок риск. Избягвайте да докосвате нещо, което бива докосвано от други колеги. Ако е неизбежно, все пак дезинфекцирайте предмета преди това.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да намалите риска от заразяване в офиса?като не ходим в офиса ... козичка и овчичка и айде на село
1
4
 
18
 
! Отговори
Студента преди 3 години
От месец съм отново на работа в така модерният офис в бизнес парка. Преди това 2 месеца бях от къщи. Интересно, когато случаите бяха по 30-40-50, в къщи, когато са 2-3 пъти повече - хайде в офиса. Пътувам с метрото. Първоначално бяха малко хората и с маски. Сега метрото постепенно се пълни, както преди карантината и вече има хорица без маски.Някой да има учуден, че броя на заразените расте?