5 ползи от конопеното семе

То подпомага трансформацията на храната в енергия
7
5 ползи от конопеното семе
Снимка: Istock

Конопените семена заслужават специално внимание, защото са много полезни. Те се нареждат до първенци по хранителна стойност като чиа и ленено семе. Притежават кремообразна структура и ароматни качества, които ги правят един интересен откъм вкусове продукт. Ако ги включвате по-често към режима си на хранене, може да се възползвате от полезните им свойства.

Те са много богати на протеини

Конопените семена са малки, но много наситени с растителни протеини. Само 3 супени лъжици съдържат около 9 грама протеин, което е наистина завидно количество – почти двойно повече от едно яйце или от същото количество семена чиа. Протеините са важни за отслабването, поддържането и развиването на мускулатурата, за здрави кости и поддържане на добър имунен статус.

Съдържат омега-3 мастни киселини

Конопените семена съдържат големи количества омега-3 мастни киселини. Те заслужават да бъдат наредени до рибата и морските дарове, които са сред най-богатите източници на важните мазнини. Омега-3 имат свойството да понижават риска от сърдечносъдови заболявания, невродегенеративни заболявания и рак. Полезни са и в намаляването на холестерола, който е сред основните рискови фактори за образуване на плаки по съдовете, последвани от стеснения, инфаркти и инсулти.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама ако си гледаш коноп в градината ще ти лепнат някоя годинка за наркопроизводство :)
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по принцип всичко идва от китаи където за повече реколта се третират с химически препарати и от полза може да си направите голяма беля СПРАВКА преди години консумирах ЧИЯ защото спортувам и ми казаха че е супер храна но след два месеца започнах да имам проблеми с черничт дроб при консултация с лекар ми каза да спра незабавно сащото съм се нагълтал с доста отрови когато купувате вижте дали има сертификат за качество но както високата цена и това не е гаранция
4
2
 
1
 
! Отговори
Кълвач преди 3 години
Хранилка за ***.
3
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Abe nie ne se grijim za sobstvenoto si zdrave dava me akal kak horata da se hranyat
2
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
kolko stuva 20 li wai wai bedni sme kato carkovna miska celuvki predlojete tiya ekstri na nyakoi drug
1
2
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
БЛАГОДАРЯ полезна статия