10 начина да направите сандвича по-здравословен и вкусен

Добавете полезни протеини
10
10 начина да направите сандвича по-здравословен и вкусен
Снимка: Istock

Най-бързото хапване, което си приготвяме, когато сме гладни е сандвичът. Може би донякъде той е подценяван, но можем да направим от него нещо много вкусно и здравословно. Важно е да знаем какви съставки да ползваме, кои как да заменим и ще превърнем обикновения сандвич в наслада за сетивата. Вижте 10 идеи как да го направите по-здравословен и вкусен.

1. Заменете белия хляб с пълнозърнест или такъв, който се приготвя без глутенови брашна, от ядкови например. По желание може и да препичате филийките преди да добавите останалите съставки. А защо да не опитате да замените хляба с тези чудесни облачни хлебчета.

2. Повече свежи зеленчуци. Това ще добави повече витамини, фибри и пълнеж към вашия сандвич. Без значение дали сандвичът ви е с месо или не, зеленчуци като домати, краставици, лук, кресон, марули, зелени билки, спанак са чудесни.

3. Без сосове. Това са допълнителни калории, захари, консерванти. Ако все пак ви се иска да добавите малко майонеза, по-добрият вариант е да си приготвите вие домашна.

4. Печено или варено месо, но не и пържено.

5. Избирайте месото разумно. Качеството му е от значение не само за вашата талия, но и за доброто ви здраве. По възможност избягвайте колбасите, пастетите, особено ако не сте ги приготвили вие.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Скоро мнозина българи ще сме на зърнена диета - ядеш, каквото зърнеш...
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти сте го направили като студентски сандвич- две филии хляб и по средата нищо.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 начина- дрън дрън. Има само един истински начин за здравословен сандвич. Намерете флакон на Фазера, изсипете го целия върху филиятя, после я изяжте. Ще сте брониран до инфаркта или инсулта...
2
0
 
5
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Много полезна статия
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Важно е да знаем какви съставки да ползваме, кои как да заменим и ще превърнем обикновения сандвич в наслада за сетивата."_____Е вие сте махнали най-хубавото от сандвича. На сух пълнозърнест хляб без сосове какво ще му се наслаждаваш?