Какви са ползите от спирането на алкохола?

Органите в тялото ви ще са по-здрави
17 юли 2022 12:20, Михаела Лазарова
41
Какви са ползите от спирането на алкохола?
Снимка: Istock

Алкохолът е част от ежедневието на много хора. Чаша вино вечер или коктейл с приятели е начин да разпуснете, да се позабавлявате, а може и да е чудесен начин да хапнете вечерята си, придружена с любимото питие.

Всички знаят, че алкохолът в големи количества не е полезен. Но също така е известно, че чаша вино или чаша бира няма да ви навредят. Това дава усещане за спокойствие и безопасност. Въпреки това, алкохолът има своите негативни ефекти върху здравето и организма, дори в малки количества. Ако спрете да пиете какъвто и да е алкохол, тялото ви може да изпита някои здравословни ползи.

Какви са ползите от спирането на алкохола?

По-дълъг и по-здрав сън

Алкохолът е една от главните причини да се будите през нощта към 3-4 часа, според експерти, цитирани от bodyandsoul.com.au. Той влияе върху капацитета на паметта, работоспособността, има негативен ефект върху нервната система. Влияе дори върху емоционалната стабилност, тъй като съдейства за намаляване на времетраене на съня и оказва негативен ефект върху механизмите на почивка през нощта. Това се отразява върху здравето, психиката и цялостното представяне през деня.

Кожата ще се възпалява по-малко

След като попадне в организма, алкохолът се обработва до съединения, като ацеталдехид например, който причинява възпаления в клетките, разширява кръвоносните съдове, а това води до поява на зачервявания по кожата, подобни на розацея или на спукани капиляри. Алкохолът предизвиква и ускорено стареене на кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: алкохолбезсъниебръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 1 година
Важно и как се пият вината.Лятно време обичам да пийвам към 150 мл,Шардонета,или,Траминери,или Мусакатови вина.Зимно време предпочитам Каберне совиньони,или Мерло микс от Широка мелнишка,важното е да са гъсти ,много тъмни тръпчиви и ако капнат на бяла салфетка да оставят лилава следа.Количество също и стайна температура 12-14 градуса.Такава е била във френските замъци температурата.Във всички френски и италиански фирми,в които съм бил,в техните фирмени столове дават малки бутилки вина за обяд
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А па тия у Драгалевци и Симеоново нямат канализация иначе си направили къщи.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си мисля, че всичко е до ген, до структура и т.н. Примерно, нашият стар чичо, той доживя до 94 години, ама цял живот пиеше, на младини вечно пиян беше, и никаква болест не го хвана, някъде до 70-годишнината си се наливаше, и накрая от старост си почина. Докато нашият баща почина на 68 години от инсулт, но той не само пиеше, но и пушеше. Не знам, май капка късмет, хубав ген , пиене с мярка и добър начин на живот е хватката
5
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен човек, който не пие по бутилка ракия или уиски на обяд и вечеря не е нормален, яденето и пиенето са смисъла на живота.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят татко до 60-годишнината си пиеше алкохол, до 200 грама. После го спря, защото вече влизаше в една особена възраст, в момента е на 88 години, от 28 години не е пипнал алкохол
3
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мръсните евреи отново се опитват да намалят консумацията и с това си действие да убият прекрасната трядиция на домашната българска ракия! Не вярвайте на фалшиви изследвания!!!
2
5
 
24
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Д-р Радева ми е забранила да пием вода :)))
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви не са.