Германия готви нови антиковид мерки

С маски в транспорта от октомври до април
46
Германия готви нови антиковид мерки
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Германското правителство представи днес плановете си за нови антиковидни мерки за задаващите се есен и зима, в очакване броят на новозаразените с коронавируса отново да нарасне през студения сезон, предаде Асошиейтед прес.

Носенето на маски в самолетите и при пътувания на дълги разстояния с влак и автобус ще бъде задължително от октомври до началото на април в цяла Германия. Задължителното носене на маски и представяне на отрицателен тест за коронавирус ще се изисква при посещение в болниците, старческите домове и подобни институции с уязвими групи от населението.

Много други правила ще се въвеждат индивидуално от 16-те отделни провинции в зависимост от това, колко сериозно е разпространението на коронавируса там. Тези правила могат да включват носенето на маски в местния обществен транспорт, в училищата за учениците от пети клас нагоре, както и при обществени прояви на закрито.

Някои обществени учреждения, като училищата, затворите и центровете за настаняване на бежанци, могат да въведат също редовно тестване отново, в случай че броят на новозаразените се повиши, казаха германските министри на здравеопазването и правосъдието в съвместно изявление.

"Германия трябва да бъде по-добре подготвена за следващата пандемична зима, отколкото през предишни години", каза здравният министър Карл Лаутербах и добави, че имунизационната кампания ще започне през есента с нови ваксини.

Министърът на правосъдието Марко Бушман допълни, че специални усилия ще бъдат положени, за да се оставят училищата отворени.

"Децата имат право да училищно образование и училищни занятия, които са възможно най-безгрижни. Затова затварянето на училища не трябва да се допуска", каза Бушман и добави, че от само отделните провинции "ще могат на налагат задължението за носене на маски в училищата, ако това е необходимо с цел да продължат да се осигуряват присъствени занятия".

Новите правила трябва да бъдат одобрени от правителството и парламента, за да влязат в сила, но се очаква, че ще бъдат приети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
Хеи Анонимен-25- това с "домашните любимци" беше добро :)
31
1
 
17
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
"Пандемията" е едно от средствата избрани в Давос за "стригане на овцете" - за сега съпротивата е нулева...
30
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 1 година
Ами правителството им готви на послушните германци, не някакъв чиновник от хеи! Дори стриктните германци правиха много бунтове срещу тази простотия още от началото!
29
1
 
23
 
! Отговори
Севда преди 1 година
Каква е тази пандемия? Защо само в Европа? Каквое положението в Африка? Защо не се казва?
28
0
 
20
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Голям кеф ще бъде ,когато хомосексуслното мислене стане норма, толкова сме близо, скоро приятели, само малко търпение и света ще стане по-нежен и разноцветен, педиръстията ще е нашето верую! Ваксинирайте се!
27
0
 
33
 
! Отговори
Били Спасителя преди 1 година
Правилно! Трябва най-късно два месеца преди началото на зимата да са затворени и да спазват дистанция! И да се страхуват от страшния вирус! Иначе ще вземат много да протестират зимата като останат на студено. А ако протестират няма да свикнат лесно с новото нормално.
26
13
 
4
 
! Отговори
…!! преди 1 година
Е ние даваме тон още през лятото, Германия е велика страна, само че малко закъснява, чак през есента! Е нека в нещо и ние да ги превъзхождаме, няма лошо!
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грешката е вярна. Абсурдът на мерките и теглилките е да дезориентират зоопланктона, докато бавно и методично прочистят територията от излишните хора. Който си мисли, че от небето дроновете ще му снасят на крака поредната поръчка, докато той/тя си лежи на дивана по цял ден и се размножава, да помисли пак. Организират човешка ферма. Само тези, които дават мляко и снасят, живеят. Останалите отиват под ножа да не хабят храна и да не заемат място. В една ферма единствено остаряват домашните Любимци
24
0
 
24
 
! Отговори
Мишел от Съпротивата преди 1 година
Спокойно, четете новини да видите, че наесен ще пуснат преработената "ваксинка", ще синтезират в украински лаборатории новия щам Ултрон дето ще трябва трета бустерна доза с адаптирания им експериментален препарат. Пак зелените сертификати и пак репресии и медицински фашизъм. Само войната ще ни направи свободни. Дано Китай не спят ами направят специална операция в Тайван да стане играта игрива ...
23
0
 
25
 
! Отговори
Гарванът над гроба преди 1 година
И каквито антиковид мерки да се предприемат то не означава, че смъртта не дебне отвсякъде... Грешката им, е че те се съсредоточават само върху едно нещо при положение, че има хиляди... Кой гарантира живота? Кой ти гарантира, че утре няма да умреш? От инцидент, от убийство, инфаркт, от РАК? Мрачната реалност е по-истинска от светлия паралелен свят!...
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотално са откалчили. Немците, че са овце са и са търпеливи, но сегашните управляващи може би ще си тръгнат още преди декември.
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата са приравнени на затворниците и придошлите от май на си райна скакалци. Те това е положението. Искат да ги дресират от малки да си мълчат и да не задават въпроси защо ги третират по-зле от кучета с намордници цял ден.
20
1
 
43
 
! Отговори
От Берлин преди 1 година
Да дооуточня на незнаещите- Обикновенните немци са тотално оФце.С промити мозъци, дисциплинирани, верни на Системата и убедени, че всичко е истина...Особенно младите им поколения!Системата на образованието, е фокусирана да произвежда консументи и послушковци! А, останалите 14 милиона неваксинирани, като мен , се борим с Новият Фашизъм... Не се предаваме!
19
3
 
44
 
! Отговори
От Берлин преди 1 година
Всичко е планувано отдавна...Писах ви го още преди година тук! Мерките са и за да държат хората по домовете, когато стане студено, няма ток и храна.... Даже и армията ще може да излиза да се грижи за реда, и стреля по стачкуващите.... Имаме Нов Холокост! Водят ни към Ново Робство! Бог с Вас и пазете децата
18
1
 
31
 
! Отговори
Доброволно? преди 1 година
До Анонимен 16 Доброволно носене на маски? Или това са някакви митове и легенди, или немците са тотално откачили Едва ли има здравомислещ човек който доброволно би се задушавал носейки парцали със съмнителна, ако не и никаква ефективност. Маските са прости новия тоталитаризъм. Великите диктатори ако можеха да се преродят щяха със сигурност да въведат задължителни маски за подчинение на плебса.
17
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А така!? Нали ваксаните не се разболяваха? хахахахахаха
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем се бодаха, хем пак в киреча.
15
0
 
34
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
Ама,нали са ваксинирани на много проценти,какви мерки,те,ще студуват,тези за мерки и говорят,умря идиличния и социален живот там,ще ги превърнат в подобие на нас.Жалко.Дребни душици с ционистки ценности.
14
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е в Германия,наложи ми се операция . В сряда ми направиха пср и в петък преди да ме настанят пак ! Но тук всички носят маски доброволно и навсякъде!
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искат като космонафти да се екипират и да правят ромски колела.