Детската онкологична болница в Румъния ще приема и българчета

Лечебното заведение е построено с дарения
13 май 2024 14:11, Инна Ангелова
10
Детската онкологична болница в Румъния ще приема и българчета
Снимка: Gaby Stein от Pixabay

В Румъния отвори врати първата детска онкологична болница, която е построена изцяло от дарения. В помощ за лечебното заведение са над осем хиляди компании, както и над 350 хиляди индивидуални дарители. Около  болницата се вдигна шум и след като “Металика” дариха безвъзмездно над 250 хиляди евро. Година по-късно болницата вече функционира.

В интервю за БТА Оана Георгиу, една от създателите на асоциацията “Дари живот”, която е двигателят за построяването на детска болница, сподели, че въпреки трудностите, които са изниквали по пътя към реализацията, никога не мислели да се откажа. От асоциация “Дари живот” казаха, че е възможно и деца от България да се лекуват в болницата.

“Ние направихме болница в Румъния от отчаяние, че нищо не се случва. Но фактически и по закон ние сме граждани, които трябва да бъдат по-взискателни към тези, на които се плаща да управляват страната. Така че първият ми призив към хората в България, които са загубили надежда, че някога ще имат детска болница, е “идете да гласувате, добре обмислете кого ще изберете и след като го изберете, изисквайте от него да си свърши работата”, заяви Оана Георгиу. Тя смята, че хората в България трябва да искат от държавата да строи болници.

Болницата разполага с всички необходими удобства, за да може малките пациенти да се чувстват спокойни, а наред с това и техните родители. На територията на болницата има кино, вътрешни градини, както и големи зали за игри. Всичко това прави престоят им една идея по-приятен. Навсякъде има топли цветове, както и много играчки.

От асоциация “Дари живот” споделиха, че виждайки сградата на детската болница реализирана, виждат, че държави като Румъния могат да се спраят с всички трудности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Здраве
Куркумата помага за отслабването и в контрола на кръвното налягане
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
11
 
! Отговори
Човече преди 1 седмица
А ние събираме капачки.... Жалка държава е България. С жалки политици.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Направо им издайте паспорти на толупите на Възраждане не заслужават Българско гражданство...
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 1, рак е имало и ще има. Образовайте се преди да пишете!
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До Анонимен 1, 3 Рака представлява увреждане на част от клетките. Може да се появи при увеличена токсичност, както написах по-долу при нормални обстоятелства рак не може да се появи. Има вируси които причиняват рак но това става вече при възрастни, при деца няма как да стане защото изисква много време.
5
0
 
15
 
! Отговори
mery преди 1 седмица
До къде стигнахме в здравеопазването да разсчитаме съседите Турция и Румъния да ни лекуват. В България обучаваме турските лекари, мед. сестри и акушерки и после ходим в Турция да се лекуваме и да купуваме лекарства.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Безплатно ли ще приема и българчета? С направление ли?
3
1
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 1, преди 1 седмица
От рак винаги са боледували И деца, както боледуват и животни, вкл. малки. Каква е причината - нито Вие, нито някой тук има идея. Въпросът е друг - защо у нас крадливите министри и дупетати като лапат не направиха поне една детска болница за нуждаещите се.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще приема. У нас повърховенте са само уникално продажни, прости и крадливи връзкари и марионетки на чужди интересаджии. Българският интерес - кучета го яли.
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Деца с рак значи че в храната има неща които не трябва да ги има. При нормални обстоятелства няма как дете да има рак.