БГ бебета за продан в Гърция

14 са задържани, търгували пеленачетата до 25 000 евро
Обновена: 25 яну 2011 15:32 | 25 яну 2011 13:47,
60
БГ бебета за продан в Гърция
В България на този етап са задържани петима души. Снимка: Булфото

Мащабна полицейска операция тече в Гърция и в България за разбиване на една от най-големите престъпни мрежи за търговия с бебета, действаща в Атина, Ламия и Серес.

Това съобщи Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна, където се провежда акцията.

Задържани са 14 българи. Част от тях са роми, които от близо 10 години ходели в Гърция, за да продават бебета на бездетни семейства.

Родните пеленачета се предлагали на цена между 18 000 и 25 000 евро в южната ни съседка, каза Чавдаров.

Той допълни, че в България са арестувани петима души. Двама от задържаните са варненци, останалите са от Ямбол и Бургас.

На територията на Гърция са задържани девет души, като шестима от тях са българи.

За тях ще бъдат издадени Европейски заповеди за арест и ще бъде поискано екстрадиране в България. Останалите трима арестувани са гръцки граждани.

Сред задържаните в Гърция българи има лекар и адвокатка.

Варненският окръжен прокурор обяви още, че досъдебното производство за трафика на бебета е образувано в началото на май миналата година в морската столица.

Пак по думите на Чавдаров в хода на разследването са били събрани доказателства за престъпна група, занимаваща се с трафик на хора и с цел набиране, транспортиране и превеждане през границата на бременни жени с цел продажба на децата им.

Към момента са установени 14 случая, при които бременни жени, предимно от ромски произход, са били уговорени да продадат бебета си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: трафик на бебета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
до 54 преди 13 години
има и друг вариант-след второто раждане *** да се кастрира,а *** нека го продава...да видим дали няма да се интегрират тогава,ако останат с детските от едно ***
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
където и да го продадат,*** си остава ***...
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде да не бъдем лицемерни!Ако бездетни чужденци искат да си осиновят ***,какво толкова се превземат някои институции?Щом *** не го иска,има само две възможности - или чужденци да го вземат,или да иде в социален дом и всички ние да го издържаме с парите от нашите данъци.А като стане пълнолетно, и то да тръгне по пътя на безотговорните си родители.Ако пък се докаже, че роми продават бебетата си като донори за органи с цел да вземат пари и да живеят без да работя, за такива - разстрел!
49
3
 
1
 
! Отговори
Пълен психопат преди 13 години
тез *** верно ги взимат за разфасовка.. живото месо е по евтино от мъртвото.на практика така излаза!земи една свинкя жива , и земи паржоли готови.. кое е по ефтиното??Тия *** се прецакват ... просто
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
купуваш за 10-20 хил евро, цената на органите на разфасован човек - 200-300хил евро... според мен от гърция заминават директно към албания, където вече става разфасовката и продажбата до краен клиент - Израел и др държави, които се грижат населението да си има всичко - дори резервни органи.. колко ли още разследвания, за да се докаже казаното?? един Господ знае
47
3
 
3
 
! Отговори
! преди 13 години
"При положение, че българите отглеждат по едно-две деца, то имуществото, което притежават тези деца е около 50-100 000 лева минимум и им осигурява живота, докато те се установят и си намерят подходяща табота, препитание. "Искаш да кажеш " подходяща табота, препитание" = подходяща работа и препитание.
46
3
 
2
 
! Отговори
! преди 13 години
"При положение, че българите отглеждат по едно-две деца, то имуществото, което притежават тези деца е около 50-100 000 лева минимум и им осигурява живота, докато те се установят и си намерят подходяща табота, препитание. "Искаш да кажеш " подходяща табота, препитание"
45
0
 
6
 
! Отговори
koko преди 13 години
поне там циганчетата имат шанс за по добри родители и живот, отколкото в наште гнусни гета
44
2
 
11
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Оставете ги хората да си продават чаветата бе, за кво са ни тука ? МВР-то ли ще ги храни или ПАК от нашите заплати ще отнемате за да ядат тея животни ???
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Купуват ги но не е сигурно за какво точно--дали за осиновяване или за донори...Много години се говори за това съмнение,но никой не успя да проследи какво наистина се случва.
42
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 13 години
При положение, че българите отглеждат по едно-две деца, то имуществото, което притежават тези деца е около 50-100 000 лева минимум и им осигурява живота, докато те се установят и си намерят подходяща табота, препитание.
41
3
 
14
 
! Отговори
Цветелин Кънчев преди 13 години
Натоварете *** на влак и ги пратете в Атина, там да правят шебеци, да ги изхождат и продават на сергия на *** гърци, само така ще се отървем от тях!
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всяко българсо момиче (жена) има имот на стойност около 100 000 долара, което й осигурява спокоен живот, докато си намери подходяща работа или подходящ партньор за съвместно съществуване и отглеждане на деца и семейство. Всичко останало е под принуда.По повод цитата на коментар 24:"Много българки също продават бебета си в Гърция. Не само ***. "Продават ги под смъртна заплаха.
39
1
 
9
 
! Отговори
Klementa преди 13 години
Ostavete da gi vzemat! Inache kakvo, shte rasnat kato chast ot novia prestapen kontingent po domovete li? Tova po-dobre li e
38
5
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Всяко българсо момиче (жена) има имот на стойност около 100 000 долара, което й осигурява спокоен живот, докато си намери подходяща работа или подходящ партньор за съвместно съществуване и отглеждане на деца и семейство. Всичко останало е под принуда.Много българки също продават бебета си в Гърция. Не само ***. "Продават ги под смъртна заплаха.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що се чудите че гърците взимат *** `те на цвят не се различават.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От всяко пложение *** са само сурогатни майки и износват бебета от възможно най-светла боя родители. Иначе гърците не изглеждат да са чак толкова зле с акъла.
35
2
 
13
 
! Отговори
Ivelin преди 13 години
Predpochitam da gi prodavat tam za kvo sa mi tuka ?
34
5
 
3
 
! Отговори
az преди 13 години
да знаем че ги продават но преди кризата струваха 10 000 евро и то бяло русо сега заради кризата струват 2000 3000 евро пак си сложихте отгоре една сурогатна майка също взема 10 000 евро плюс консумативи храна ток и др.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nikvi zaemi ne triabvashe da dava Evropa na tia hrantutnizi Garzite bravo na Slovashkiat ministar otkaza stranata mu da se vkluchi v davane na zaem ot 900mil.moje da sa malko no toi dade primer kak triabva da se deistva kakav dostoen chovek.Mangalcetata GARZITE sednali s chujda pita pomen da praviat i te chorbadjii se praviat s po 2,3 domashni pomoshnichki