Зърнените кълнове са причина за заразата с Е.коли

Това обяви германският Център за контрол на заразните болести
Обновена: 10 юни 2011 14:59 | 10 юни 2011 13:27, Елка Василева
34
Зърнените кълнове са причина за заразата с Е.коли
Снимка: Reuters

Отглежданите в Германия зърнени кълнове са причината за заразата с опасната бактерия ешерихия коли, която уби 29 души и разболя близо 3000, обяви президентът на германския Център за контрол на заразните болести "Роберт Кох" Райнхард Бургер, цитиран от ДПА и Асошиейтед прес.

Той заяви пред журналисти, че макар засега да няма положителни резултати от изследванията на кълновете, отглеждани във ферма в Долна Саксония, епидемологичният анализ на модела на разпространение на заразата предоставя достатъчно доказателства, за да може да се направи този извод.

"Кълновете са виновни", каза Бургер.

Той уточни, че заключението е било направено след изследване на пътници в автобус, които се хранили в един и същ ресторант.

Всеки пътник, който си поръчал ястие, съдържащо кълнове, се разболял от кървава диария - първият симптом на зараза с Е.коли.

Още по темата

Бактерията поразява бъбреците и нервите. Въпреки че е открита във фекални проби от заразените пациенти, тя все още не е намерена в каквато и да било прясна храна.

Бургер отбеляза още, че скоростта на разпространение на заразата намалява.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
samo mor na dobitaka,kolkoto poveche tolkova po dobre.
33
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
немеца няма да намери истината..изключено...
32
0
 
1
 
! Отговори
Аман от учени преди 12 години
Вижда се в коя държава ГМО са най-разпространени и кой народ не е готов да ги посрещне. Това може да се случи във всяка държава, където не обръщат внимание на опасноста от ГМО растениевъдство. Веднъж появил се мутантен вирус или бактерия, спиране няма. Пък и изследователските лаборатории, много често са безотговорни - случая СПИН. При СПИН-а виновни били Зелените маймуни, при Е-колито - някакво си растение. Оправданивсакакви.
31
0
 
1
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Като си помисли човек, какви бактерии има в разните *** в консерви и бурета, които идват от Китай и други азиатски страни за техните ресторанти - ужас!Преди много години в чужбина вечерях в китайски ресторант и после цяла нощ повръщах и пр. - оттогава никакви подобни отрови не ям.
30
1
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до 28 дето "бека"- аз имам толкова , колкото ми дава право да се чувствам БЪЛГАРИН ! казва се БЪЛКАНИ и стига вече с тези западняшки правописи - БЪЛ- КХАН значи Българско владение !казва се ЧЕРКВА а не църква . единствено в българският речник има буквата Ъ - да ми замествате БЪЛКАН с балкан , не го приемам !
29
0
 
3
 
! Отговори
ешерията преди 12 години
Поне да бяха вкусни - а те - талаш....
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко имаш по български бе Фашист?
27
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 12 години
Това, че са яли една и съща салата и са получили диария не означава че ТОЧНО кълновете са виновни за това. Докато нещо не се докаже на 100% всичко е "мижи да те лажем"! Остава само да кажат, че фермата е в близост до Горлебен, където германците складират отпадъчни материали от АЕЦове и кашата ще е пълна. Една кака пише по.долу за биооръжие. Може, но защо в Германия, а не в Щатите?Или "e.coli macht frei!?????????
26
3
 
12
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
БЪЛГАРИНА НЕ ЯДЕ западняшки фуражи ! НАЗДРАВЕ БЪЛГАРИ , ТУРЦИ , АРМЕНЦИ , РУСНАЦИ, ГЪРЦИ, братя СЪРБИ , РОМЪНЦИ , и УКРАИНЦИ - забравих Инвер Ходжа :) НАЗДРАВЕ АЛБАНЦИ ! ВЕЛИКИ СМЕ НА БЪЛКАНИТЕ - ДА ГО ДУХАТ западняците !
25
1
 
10
 
! Отговори
АЛО АЛО преди 12 години
АЛОО МАЗОХИСТИТЕ ВЕГЕТАРИАНЦИ, СУРОВОЯДИ И ВСЯКАКВИ К*РОЯДИ - ЯЖТЕ СИ КЪЛНОВЕТЕ, ПШЕНИЧНИТЕ ЗАРОДИШИ, ЧЕТЕТЕ КНИЖКИ ЗА ДИЕТИ ПРОТИВ ЗАПУШВАНЕ НА АРТЕРИЙТЕ, А АЗ ЩЕ СИ ЯМ ЛЯТНО ШОПСКА САЛАТКА, МАСТИЧКА, БИРА И ЦАЦА ! ЖИВЕЙТЕ СИ 100 ГОДИНИ КАТО МОНАХИНИ, АЗ ИСКАМ САМО 80 АМА КАТО ЧОВЕК, НЕ КАТО ТРЕВОПАСНО ;)
24
1
 
3
 
! Отговори
Дойчо до bbb 4 преди 12 години
"Ако имам бизнес и някой високопоставен *** стане и каже твоя бизнес заразява хората нищо че няме доказателства..."Той е длъжен по закон да предупреди населението на база междинни резултати и дори подозрения без доказателства. (а бактерията беше открита в 4 испански краставици - факт - след това се откриха различия)Ти, бидейки българин, недей да критикуваш точно германци, за да не се излагаш.
23
1
 
20
 
! Отговори
Бай Тошо преди 12 години
Аз лично съм на зърнена диета - ям каквото зърна!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
spriaha s krastavizite, za6toto ispania iska da gi sydi. sega kaimovete, koeto ne e sigurno. lyzat, za6toto vsi4ko e svyrzano s PARI i ZAGUBI. ne jam ni6to, koeti ne se gotvi, pyrzi ili pe4e. istinata NIKOGA njama da ja 4ueme. germanzite i dr. u4eni ne sa tolkova prosti, za da ne ja znajat ot sedmizi.
21
2
 
17
 
! Отговори
месофоб преди 12 години
Понеже съм сигурен,че кюфтетата не пускат кълнове минавам изцяло на вредна свинска храна.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като се абстрахирам от темата мога да ви уверя, че КЪЛНОВЕТЕ - СЛЪНЧОГЛЕДОВИ, БОБОВИ И ДР. СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ХРАНИ. Покълването увеличава ензимите, C и B витамините, също и аминокиселините в свободно състояние... Потърсете малко преди да плюете без да знаете. Само многознайковци тука. Не ви ли стана ясно, че този щам е умишлено създаден, за да убива хора. Устоява на антибиотици и произвежда огромно количество токсини, които убиват човека!!!Разровете за"Biowarefare e.coli" в гуг
19
0
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Вследствие на разкритията фермата в Долна Саксония е понижена в чин.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаех си, че тези кълнове са дяволска храна...
17
7
 
20
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Казах ви аз, който се напъва да живее прекалено екологично, накрая умира от насиране!
16
0
 
5
 
! Отговори
баба Гана преди 12 години
Бре, след дълги грешни напъни най-после преведоха правилно - зърнени кълнове, а не бобени, бобови и т.н.
15
0
 
37
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Семената на бобовите растения са внасяли от Китай. За соята е 100% сигурно, че е ГМО. Обеззаразяват кълновете с UV, а това е мутагенен фактор. Самите соеви мутанти имат антибиотична активност и вероятно Ешерихия е придобила резистентност и е мутирала под въздействието на лъчението. Затова сме против ГМО, това което Уорлик, Караджова, Манева и още ред гадняри искаха да ни го пробутат.

Спонсорирани публикации