Търсенето на бактерията се насочи към ферма в Долна Саксония

Жертвите на заразата вече са 30, тревогата не се отменя
Обновена: 10 юни 2011 12:55 | 10 юни 2011 12:14, Елка Василева
5
Търсенето на бактерията се насочи към ферма в Долна Саксония
Снимка: Reuters

В търсенето на източника на заразяването със смъртоносна бактерия в Германия подозренията се насочват към едно стопанство в северна провинция, което произвежда кълнове. Това съобщи днес аграрният министър Илзе Айгнер, предаде Франс прес.

"За момента уликите сочат, че може да са били заразени кълнове от една ферма в Долна Саксония", заяви Айгнер пред в. "Хамбургер абендблат".

Още няма причини да отменим тревогата, въпреки че според федералния институт за санитарни наблюдения "Роберт Кох" има известни признаци на леко подобрение, добави тя.

Пет седмици след началото на епидемията жертвите й станаха в четвъртък 30, от които 29 в Германия, напомня агенцията.

Министърът на селското стопанство в Долна Саксония Герт Линдеман заяви междувременно в интервю, което ще публикува сп. "Фокус", че поредица от улики насочват разследването към фермата "Гертнерхоф" в Биненбютел, която според него е "паякът в мрежата".

Още по темата

Има данни, че поне 80 души в цяла Германия, заразени с ентерохеморагична ешерихия коли, са консумирали кълнове от това стопанство, заяви Линдеман, цитиран в комюнике, което "Фокус" разпространи, преди в понеделник да излезе броят му с интервюто.

Фермата може би е използвала замърсени семена или някой служител там е заразил продукцията поради липса на хигиена, обясни Линдеман.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
То и спина "го донесоха маймуните от Африканската джунгла" ,както и много други вируси с бойно предназначение...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами разликата е, че ние колкото и да сме зле можем да направим малки бели. Големите ще направят големите бели. Само тея 2 държави САЩ и Германия за последните 80-100 год. са направили толкова много бели, колкото ние със сегашното ни темпо и за хиляди няма да успеем.Не пречи обаче да ни дават себе си за пример и да ни натякват колко сме долнокачествени в сравнение с тях :-(
3
0
 
1
 
! Отговори
jane преди 12 години
Остава неизяснен обаче въпросът от къде по дяволите, в тази ферма са намерили специална мутирала бактерия, която се изолира за пръв път!!! Това нещо не го коментират много много. И това много ми напомня как в САЩ вече има растения (май беше някакъв бурен), които съчетават резистентност към 2 вида пестициди - придобита по естествен път от засетите ГМО култури. Нещо което никой не беше смятал за възможно. Та интересно как пък точно в Германия се пръкват такива мутанти.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако прочете човек между редовете, вижда - хабер си нямат, ама дейност трябва да отчетат.Замърсени семена, служител заразил продукцията поради липса на хигиена. Пак глупости на търкалета. С какво замърсил/заразил? С бактерия от нов тип която не се държи като нормална, а е устойчива? Влязахме в ЕС и тея се посраха - буквално и преносно. Направо ги интегрирахме към нас!
1
0
 
4
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Наближаваме Гюнтер с епруветката.