В ромски лагер в Англия откриха роби

Англичани, поляци и румънци са били държани насила 15 години
Обновена: 12 сеп 2011 15:28 | 12 сеп 2011 09:53, Елка Василева
113
В ромски лагер в Англия откриха роби
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

24 насилствено държани мъже бяха открити вчера при полицейска операция в ромския лагер Грийейкър в графство Бедфордшир северозападно от Лондон.

Според полицията робите, сред които е имало англичани, поляци и румънци, са били държани при чудовищни условия.

Следователите смятат, че някои от тези хора може би са били държани там 15 години.

Освободените пленници първо са били откарани в медицински център, а след това са били предадени на местните власти.

Четирима мъже и една жена са арестувани по подозрение в робовладение.

При обиска в ромския лагер са открити оръжие, наркотици и пари, посочва Би Би Си.

В операцията са участвали общо над 200 полицаи, част от които въоръжени. Били са включени и хеликоптери, полицейски кучета и оперативни работници от Британския център за борба с трафика на хора.

„Откритите от нас мъже са в много тежко състояние, те са били държани в чудовищни антисанитарни условия. Смятаме, че някои от тях са се оказали тук едва преди седмици, но други са живели и работили като роби 15 години“, каза полицейският инспектор Шон О'Нил.

Според полицията тези хора са били „наемани“ на места, където се е раздавала безплатна храна или на опашки за социални помощи и мнозина от тях страдат от алкохолизъм.

„Когато са ги наели, са им обещали храна, жилище и заплата от 80 британски лири /127 долара/ на ден. Когато обаче се оказвали тук, са им обръсвали главите, пращали са ги във фургони за транспортиране на коне, в кучешки колиби и са ги принуждавали да работят безплатно, хранели са ги много оскъдно“.

„Към някои отношението е било по-добро, но все едно им е било забранено да напускат лагера, в противен случай са били наказвани жестоко или пребивани. Някои обаче са успели да избягат и те са разказали за случващото се там. Проверихме нашите данни от 2008 г. и се оказа, че такива изявления са дали 28 души“, казаха полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
1
 
! Отговори
Зиези до 104 преди 12 години
Ти изглежда си параноик! Комунистите живеят не повече от капиталистите. Къде ги виждаш още? Обърни се! Зад теб са! Станахте вече не комични , а трагични с тези комунисти! Чувал ли си вица за снахата и свекървата, които вървели пеш от Сливен за Речица? Както вървели видяли едно магаре. То било умряло, но оная му работа стърчала. -Каква комедия! - рекла снахата. -Н е! Това е трагедия! - рекла свекървата. - Комедията е у нас! ... Познай как свърщва!
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се подчертае, че робовладелците не са българи, а АНГЛИЧАНИ!
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Английските *** в лагери ли ги държат? Не знаех.
104
1
 
2
 
! Отговори
от 108 преди 12 години
Да. Разбрах. Избухнала е пещ. Там няма реактори.
103
1
 
2
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
НЕ ВЯРВАЙ !!!Не е експлозия в АЕЦ, а в съоръжение за преработване на ядрени отпадъци. Далеч не е същото. Ако беше в АЕЦ щеше да има ядрена експлозия, а тук кой знае какво е гръмнало.
102
0
 
0
 
! Отговори
Французите са комуни преди 12 години
Експлозия във френска АЕЦ Пожарът е възникнал в съоръжение за преработване на ядрени отпадъци12 септември 2011, 15:23Брей, тези французи големи комунисти, бре. Ще унищожат света.РазпечатайАЕЦАЕЦ "Маркул"Най-малко един човек е убит при експлозия във френската АЕЦ "Маракул", предаде Би Би Си.Съществува опасност от изтичане на радиация, предаде "Франс прес". Според френските медии има поне един убит и няколко ранени. Инцидентът е станал в
101
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През средните векове в Европа се е ходело на лов за ***. Ако селяка убие сърна в имението на благородника и го хванат, го чака сурово наказание. Но, ако убие ***, му дават награда за главата му. Нали искаме да станем европейци. Да вземем пример от тях.
100
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия след 28 сигнала и три години умуване са мобилизирали цяла армия, за да арестуват "четирима мъже и една жена". Да извикат двама гръцки полицая с една патрулка и ще свършат по-добра работа. Виждал съм по телевизията как двама разблъскват над 100 ***, хващат един кокорбашия, белезниците и в колата. В Гърция *** види ли полицай трепери. То май това им е единственното хубаво, де.Р.Р. Извинявам се. Не е "цяла армия". Липсват военноморски части.
99
5
 
13
 
! Отговори
до 88 преди 12 години
"*** СА КОМУНИСТИТЕ , ТАКА ЧЕ ЗА ДА СЕ СПРАВИМ С *** ТРЯБВА ДА ЛИКВИДИРАМЕ КОМУНИСТИТЕ , НАМА ДРУГ НАЧИН ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ."Е, по-голяма глупост от тая не бях чувал. Нали точно по татово време ги бяха натикали в *** г.з. От тогава е и приказката "*** и на снимка да го видиш, да го биеш. Все нещо е направил".И ти го казва човек, който е гласувал само за СДС до основаването на АТАКА. После, ясно за кого.
98
3
 
5
 
! Отговори
БатБулгар преди 12 години
Не може да бъде. В "добрата стара Англия" ли уа? Ай сиктир уа? Там димокрация уа ююююююю.... не мой да бъди. Толкова са толерантни англичаните, почти колкото французите. Да вземем да се учим от тях на човешки права а?
97
1
 
9
 
! Отговори
ozz преди 12 години
имайте предвид че е много вероятното ромите да са от английските, ако бяха наши щяха да вдигнат по голям джабъл. тези английски роми са бели но водят подобен живот като нашите. смятайте в разни смутни времена, да кажем през средата на 17 в. когато е била "революцията" в англия колко такива роби са взимали англичани, а сега поляци , румънци...
96
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В операцията са участвали общо над 200 полицаи, ЧАСТ ОТ КОИТО ВЪОРЪЖЕНИ" - да разбирам, че невъоражената част от британските полицаи са участвали в операцията като са светели на въоражените и от време на време са им бършели потни челата?
95
22
 
9
 
! Отговори
69 преди 12 години
до 99 : Другарю тодор , вие комунистите по времето на комунизма със сигурност не знаехте какво е робство , но ние Българите бяхме и още сме под руско-комунистическо робство .
94
7
 
31
 
! Отговори
Бай Тодор преди 12 години
Ха ха ха, как така в толкова хубавата демокрация имало и роби, та даже по мое време миналия век при грозния социализъм не знаехме за робство.
93
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне са научили безделниците на работа. Как се обърнаха нещата - черните почнаха да взимат за роби белите.
92
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Робски лагер в Англия откриха Роми :) как и да го четеш, *** си е ***!
91
0
 
9
 
! Отговори
na4o преди 12 години
ot 2008 dosega kakvo sa pravili tezi glupaci.28 4oveka sa dali pokazania.e bahti i konclagera i to v svobodna britania.
90
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно време когато бяхме на по 17-18 редовно си ги тероризирахме и бой, и при това тогава милицията беше милиця а не като сега...Имаха страх и респект. Сега, днешните младежи си скубят веждите и ходят на педикюр, друсат се и всякви подобни неща които не са присъщи за човек който се формира като истински мъж ....
89
1
 
18
 
! Отговори
до номер 92 преди 12 години
проблема с *** не е че ровят в кофите за ***. или предлагаш да направим негодни за употреба всички метални съоръжения в градовете ... или да унищожим покъщнината по всички вили или непостоянно обитавани къщи ... или може би ако унищожим например царевичната реколта по полето за да не я берат с бусовете направо насред блоковете.клошарството и мръсотията на *** са ни най-малкия проблем, повярвай
88
1
 
6
 
! Отговори
до номер 80 преди 12 години
... за какво спориш, къде според тебе се намира Шри ланка и много ли е различна от Индия? Впрочем се смята че етническата прародина на *** е в земите между Афганистан и Пакистан, но това не е важно

Спонсорирани публикации