В ромски лагер в Англия откриха роби

Англичани, поляци и румънци са били държани насила 15 години
Обновена: 12 сеп 2011 15:28 | 12 сеп 2011 09:53, Елка Василева
113
В ромски лагер в Англия откриха роби
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

24 насилствено държани мъже бяха открити вчера при полицейска операция в ромския лагер Грийейкър в графство Бедфордшир северозападно от Лондон.

Според полицията робите, сред които е имало англичани, поляци и румънци, са били държани при чудовищни условия.

Следователите смятат, че някои от тези хора може би са били държани там 15 години.

Освободените пленници първо са били откарани в медицински център, а след това са били предадени на местните власти.

Четирима мъже и една жена са арестувани по подозрение в робовладение.

При обиска в ромския лагер са открити оръжие, наркотици и пари, посочва Би Би Си.

В операцията са участвали общо над 200 полицаи, част от които въоръжени. Били са включени и хеликоптери, полицейски кучета и оперативни работници от Британския център за борба с трафика на хора.

„Откритите от нас мъже са в много тежко състояние, те са били държани в чудовищни антисанитарни условия. Смятаме, че някои от тях са се оказали тук едва преди седмици, но други са живели и работили като роби 15 години“, каза полицейският инспектор Шон О'Нил.

Според полицията тези хора са били „наемани“ на места, където се е раздавала безплатна храна или на опашки за социални помощи и мнозина от тях страдат от алкохолизъм.

„Когато са ги наели, са им обещали храна, жилище и заплата от 80 британски лири /127 долара/ на ден. Когато обаче се оказвали тук, са им обръсвали главите, пращали са ги във фургони за транспортиране на коне, в кучешки колиби и са ги принуждавали да работят безплатно, хранели са ги много оскъдно“.

„Към някои отношението е било по-добро, но все едно им е било забранено да напускат лагера, в противен случай са били наказвани жестоко или пребивани. Някои обаче са успели да избягат и те са разказали за случващото се там. Проверихме нашите данни от 2008 г. и се оказа, че такива изявления са дали 28 души“, казаха полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
25
 
1
 
! Отговори
Хуманист преди 12 години
Това е нагла лъжа скалъпена от расисткото правителство за да насъскват хората срещу малцинствата! Всеизвестно е че единствено белите са били робовладелци, всички цветнокожи са си живеели мирно и кротко от каквото им даде майката природа!
66
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ромски лагер?Ако ние тук направим такова нещо дали ще писнат уважаемите развити нации?
65
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единственият начин за интегриране на *** го е измислил един мустакат чичко от периода 1939-1945 година, но за съжаление са му трябвали още няколко години, за да изчезнат *** буквално като дим.
64
1
 
19
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
Един *** пример във израел половин година назат хората почнаха да протестират против не легалните емигранти държавата беше принудена да вземе мерки и след една седмица бъха събрани почти всички не легални емигранти и бяха депортирани!!! какво пречи това да се направи и във българия!!!?
63
0
 
17
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
28 души за 3 години дават изявления...и чак сега реагират бобитата?Бе нали и скиновете бяха британски патент?Май само на призказки тия стават за нещо!
62
1
 
28
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
защо трябва да ги търпим тука тези *** не разбирам!!!!! те самите не искат да спазват законите те не навиждат българите на протежение почти 10 века не са се интегрирали и не са се изменили еми като не им харесва тук давайте да им помогнем да се върнат във родната им индия!!!! това от нас зависи ако българското население ако хората излезнат на улиците със протести и трябвания *** да се иселят държавата ще бъде задължена да вземе мерки и европеиският съюз също.
61
6
 
13
 
! Отговори
К преди 12 години
*** са комунисти от Коалиция против България - Евроцигания и БКП .
60
1
 
21
 
! Отговори
Долу бозавите преди 12 години
Защо когато става въпрос за роми с Полско или Румънско гражданство това се отбелязва, но когато става въпрос за елемент с Български паспорт веднага се пише, че е Българин а?
59
0
 
27
 
! Отговори
LoL преди 12 години
У нас в *** махала, полицай не смее да влезе, защото ще изчезне безследно. Европейците бутат пари и права на *** в България и Румъния, за да си седят тука и да не им смущават спокойствието. Иначе едва ли има нормален човек с основно образование, който да не може да посочи проблемите на това "малцинство", а именно пълната му незинтересованост да се интегрира и да загуби првилегиите си, всички останали да работят и да го издържат.
58
6
 
8
 
! Отговори
ром преди 12 години
Ха-ха,аз си правим кефа и бацам чавета...а вие ги раните и обличате.Абдали.
57
0
 
28
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Абе как може да има ***, които да защитават тези *** ***?!!! Я си представете, че отвелкат някой брат или сестра и я държат 15 години!!! Вие представяте ли си за какво става въпрос! За тези няма значение дали отвличат българи, турци, евреи, нагличани и т.н. тези *** трябва да бъдат изгонени от цивилизования свят и да ги пуснат в Северния полярен кръг, но каквито са съмнявам се оцелее и един процент!
56
8
 
4
 
! Отговори
mango - 6eker mahala преди 12 години
ISKAME POVE4E PARI OT DARJAVATADA JIVEE BATE BOIKO
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прави са 50 и 53 - на Фарьорите да ги заселят :). Или Гренландия още по-добре. А най-добре на Сатурн. Макар да не съм сигурен, че сатурняните ще се съгласят :).
54
1
 
10
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Демокрация!
53
10
 
9
 
! Отговори
пуцай куме преди 12 години
Забележете - някои от полицаите били въоръжени. А тука Цецо праща тежко въоръжен отряд на БОП, за да арестува бивш министър, ностариус работещ в кабинета си, или за да обискира обикновено семейство... И говедата имат разрешение да стрелят на месо...
52
2
 
15
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
ае ти луд ли си, точно *** на гръцки остров ... знаеш ли колко норвежки, руски и тн острови стоят безлюдни ;)
51
6
 
3
 
! Отговори
АНТИГОВЕДО преди 12 години
НЕ СЕ РАЗБРА..КОЙ ГИ Е ДЪРЖАЛ ТАМ??? "В операцията са участвали общо над 200 полицаи,част от които въоръжени.Били са включени и хеликоптери, полицейски кучета и оперативни работници от Британския център за борба с трафика на хора."АНГЛИЙО..ЕВРОПО...ЩО ЗА БЕЗОБРАЗИЕ..БАРОЗКИ И КУНКИ..ДОТАМ ЩЕ ДОКАРАТ ХУБАВИЯ КОНТИНЕНТ!ЧЕ И ЛОКАЛНАТА НАЦ. ВЛАСТ Е СЪЩАТА!ЧЕ И ИМЕ ИМА ЛАГЕРА-ОФИЦИАЛНОСТИ,ДЪРЖАВНА ИНФО-ГРИЙЕЙКЪР?!АБЕ ПО-ТРУДНО ЗА БЯЛ ЧОВЕК ДА СЕ УРЕДИ,ТЕ ЗА ЦЕЛИ ЛАГЕРИ *** ИЗРОДСКИ МИ БРЪТВЯТ?!
50
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е Европа да затвори границите си за всякаква ***, живееща още в Средновековието. Арабели, ***, *** - обратно по родните места. *** в гета с висока ограда и електричество, принудителен труд 8 часа на ден, иначе без храна!
49
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя пък на гръцки острови с благоприятен климат ще ги заселва. Шшшшш алоооо и аз искам да ми "купиш гръцки остров".Само СИБИР за ***, за да се научат да правят нещо за да оцелеят, а не само да лежат и да зяпат. Я колко свободна територия има там. Верно, че 90% ще изпукат още първата зима, ама пък може останалите 10% да се хванат да бачкат нещо.
48
5
 
23
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Западът страда от собствената си глупост.Гърция продава свои острови - да се купят от ЕС за *** и да им се направи държава там. Лично аз ще отделям пари от заплатата си за поддръжка на тази държава - САМО ДА СА ДАЛЕЧ ОТ БЪЛГАРИЯ!Грях ми е на душата, но тези "хора" повече не се търпят.

Спонсорирани публикации