В ромски лагер в Англия откриха роби

Англичани, поляци и румънци са били държани насила 15 години
Обновена: 12 сеп 2011 15:28 | 12 сеп 2011 09:53, Елка Василева
113
В ромски лагер в Англия откриха роби
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

24 насилствено държани мъже бяха открити вчера при полицейска операция в ромския лагер Грийейкър в графство Бедфордшир северозападно от Лондон.

Според полицията робите, сред които е имало англичани, поляци и румънци, са били държани при чудовищни условия.

Следователите смятат, че някои от тези хора може би са били държани там 15 години.

Освободените пленници първо са били откарани в медицински център, а след това са били предадени на местните власти.

Четирима мъже и една жена са арестувани по подозрение в робовладение.

При обиска в ромския лагер са открити оръжие, наркотици и пари, посочва Би Би Си.

В операцията са участвали общо над 200 полицаи, част от които въоръжени. Били са включени и хеликоптери, полицейски кучета и оперативни работници от Британския център за борба с трафика на хора.

„Откритите от нас мъже са в много тежко състояние, те са били държани в чудовищни антисанитарни условия. Смятаме, че някои от тях са се оказали тук едва преди седмици, но други са живели и работили като роби 15 години“, каза полицейският инспектор Шон О'Нил.

Според полицията тези хора са били „наемани“ на места, където се е раздавала безплатна храна или на опашки за социални помощи и мнозина от тях страдат от алкохолизъм.

„Когато са ги наели, са им обещали храна, жилище и заплата от 80 британски лири /127 долара/ на ден. Когато обаче се оказвали тук, са им обръсвали главите, пращали са ги във фургони за транспортиране на коне, в кучешки колиби и са ги принуждавали да работят безплатно, хранели са ги много оскъдно“.

„Към някои отношението е било по-добро, но все едно им е било забранено да напускат лагера, в противен случай са били наказвани жестоко или пребивани. Някои обаче са успели да избягат и те са разказали за случващото се там. Проверихме нашите данни от 2008 г. и се оказа, че такива изявления са дали 28 души“, казаха полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе кво става бе, 21 век в Англия роби.... мисля скоро да престана да чета новини, че нещо ми идва в повече всичко, което се случва....а на тези "собственици" на ромския лагер вместо затвор до живот в един такъв лагер да ги вкарат и да ги подложат на същите условия на каквито те са подлагали хората с малко повече глад и бой за назидание.
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 23 - между толерантност и това, което става тук има огромна разлика. За съжаление истинската толерантност ще изчезне заради такива *** като ***. Като имам *** в дома я убивам, не я "толерирам".
45
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
До 37 - ти като си работлив и умен, защо седиш тук на социални помощи и на пенсията на родителите си? Нали си същия *** ***.
44
2
 
21
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Турчин, стресираш ли се при мисълта за хайдути? Скоро пак хайдути ще се разправят с душманите на българския народ. *** вилнеят на гърба на българите, както по времето на Турската империя - както им е давала "права и свободи" тогава, така им дават "права и свободи" сега за последните 15 години дерибействане на ДПС. Време е за наказателните чети.Както е било преди, така ще е и сега."Народ, който забравя историята си е обречен да я повтори."
43
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало турчина, ти да мълчиш, че в любимата ти Турция стават много по-страшни неща. Не знам българите какви сме, ама поне не заравяме дъщерите си живи както правят някои от сънарадноците ти.
42
1
 
8
 
! Отговори
venko преди 12 години
"Green Acres caravan park" няма как да се прочете Грийейкър !!!
41
1
 
5
 
! Отговори
TIM преди 12 години
za teq maimuni *** *** trqbvat agerite na *** teq sa za tam gnas mrasna cignaska
40
1
 
23
 
! Отговори
мнхк преди 12 години
Оказва се,че английската полиция като Цецковата.Те имали данни от 2008г *** чак сега предприели действия.Баси ***.
39
1
 
15
 
! Отговори
topor преди 12 години
Ам чи то на такива се крепи британската икономика!Ако не са робите и нелегално пребиваващите бачкатори, Англия да е фалирала. Още не е късно.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само едно не разбирам как е възможно все още някой да приема тия маймуни за хора?! Какво още трябва да се случи, че веднъж и за винаги всички да разберат, че ТЕ НЕ СА ХОРА! И съответно не трябва да се отнасяме с тях като с такива.
37
5
 
18
 
! Отговори
Ариел Шарон преди 12 години
Мангалоидите трябва да бъдат изолирани, така както израелците постъпват с палестинската *** в Газа !!!
36
34
 
3
 
! Отговори
Tur4in преди 12 години
Българите са виновни. Благодарение на хайдушката народопсихология, мозъците на мнозина са променени. Българите са приели хайдушка идентичност. Кражби, изнасилване, плячкосване са крайния продукт от тази сатанинска същност. А *** просто са приели това от българите, поради факта че няма какво друго да научат. И защото това е най лесно за учене. Знайно е че и едните и другите са царе на мързела..
35
3
 
2
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 12 години
До 25:Ти не си евреин приятел, или поне не мислиш като такъв.
34
0
 
8
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
до 26. много ама много си прав ако сега не се заеме със този въпрос след 15-25 години щее късно
33
0
 
20
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
А защо великияЦветан Цветанов не прати полицаи в ромските гета в България да видите колко момичета има отвлечени, но то и за това Англия са от великите сили, а ние с такива управници ще сме по-зле и от Албания!
32
0
 
31
 
! Отговори
някой преди 12 години
Добрата стара Англия!Не могат ли всички на този свят да проумеят че *** не е човек!Те не искат да се интегрират!Но на нас ни омръзна политиците да ги толерират!
31
0
 
39
 
! Отговори
kulio преди 12 години
Проверихме нашите данни от 2008 г. и се оказа, че такива изявления са дали 28 души, казаха полицаите. А разкритието става края на 2011 г , и тея действат със скороста на ранена костенурка
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо, нека има още такива случаи, че дано най-накрая на глупаците, които много ги защитават им просветне за какво иде реч!
29
0
 
50
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
ами като се замисля , то и тук в България всички сме роби на ***,работим за да ги издържаме,а те да си взимат помощите и да си клатят мадурите...
28
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я, *** достигнаха до робовладелския строй в своето развитие ...

Спонсорирани публикации