Пикадили затваря шест магазина през 2012 г.

Компанията ще затвори и единствения си хипермаркет "Темпо"
Обновена: 12 яну 2012 15:01 | 12 яну 2012 14:38, Бойчо Попов
34
 Пикадили затваря шест магазина през 2012 г.
Снимка: Пикадили

Веригата хипермаркети Пикадили, която миналата година бе придобита индиректно от белгийската Delhaize, планира да затвори шест от супермаркетите си у нас през 2012 г., съобщиха от веригата.

Тези планове са част от глобалната стратегия за оптимизация на дейността на новия собственик.

Затворените обекти ще бъдат с марките „Пикадили“ и „Пикадили Експрес“ в Русе, Стара Загора, Ямбол, Варна, както и два магазина в Пловдив.

Два от супермаркетите ще бъдат затворен още тази седмица. Наред с това компанията планира да закрие и единствения си обект от формата „Темпо“, за който се предвижда да прекрати дейност до края на годината. В края на 2010 г. компанията смяташе да инвестира над 100 млн. евро в този формат.

„В момента се проучват варианти за бъдещето на единствения хипермаркет под този бранд в България“, коментират от компанията.

Като причина за затварянето са посочени „ниските показатели“ на въпросните хипермаркети, които са част от общо 164 обекта на белгийската верига в САЩ и Европа, които ще бъдат закрити. Други 64 пък ще бъдат трансформирани.

“Тези решения бяха изключително трудни, имайки предвид влиянието, което оказват на нашите служители, клиенти и партньори [...]”, казва Ерикян Лантинк, Главен оперативен директор на Delhaize Bulgaria.

От компанията уточняват, че в резултат на закритите магазини 99 служители от Русе, Стара Загора и Ямбол ще бъдат освободени. На служителите от Пловдив и Варна ще бъде предоставена възмoжност за преместване в други обекти на компанията в съответния град.

Белгийската Delhaize

Общо веригата Delhaize планира да затвари 20 магазина в Югоизточна Европа, включително у нас, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Наред с това от веригата казват, че планират да откриват и нови магазини у нас за в бъдеще. През 2012 г. компанията смята да открие общо между 200 и 300 магазина по света и да инвестира над 800 млн. евро. Други 200 магазина ще бъдат трансформирани.

Delhaize отчете ръст от 4,6% в приходите на цялата верига за 2011 г., които достигнаха 21,1 млрд. евро. Ръст бе 2,4% ако в резултатите не се смятат продажбите на сръбската Maxi – собственик на Пикадили.

От компанията отчитат стабилен ръст на приходите в Югоизточна Европа и Азия, които нарастват с над 32%. Резултатите от последното тримесечие на 2011 г. в САЩ и Белгия са били „разочароващи“ поради пониженото потребление вследствие на несигурната макроикономическа обстановка, казват от компанията.

Повече новини за българската икономика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ги закриват за какво са ? То там цените много високи, качеството лошо, е да си ходят!
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПИКАДИЛИ показват ГЕРБ какво направи с потреблението на българите-изчезна!Гарантирано БЕДНИ от ГЕРБ!И пак да гласувате за тикви и ченгета!
29
0
 
10
 
! Отговори
Пинко преди 12 години
В Пикадили цените са като на Ривиерата за продукти със съмнително качество, а относно ТЕМПО бях един път, но не ми хареса.
28
7
 
6
 
! Отговори
с. преди 12 години
Наистина е страхотен магазин Темпо!Супер спокойно е!Не е пълно с бедни оскотели *** кати в Кауфланд например!В Пикадили също е супер!
27
2
 
9
 
! Отговори
Сръбския преди 12 години
Жалко за ТЕМПО ! Уникален магазин голям , без навалица с най-ниски цени от конкурентите ...
26
4
 
3
 
! Отговори
ппанцхо преди 12 години
Много ми е странно ,кому к**а държат в Парк Мол Стара загора.Там пазаруват само от отсреяните блокове и някой друг заблуден турист...То туриси в СТЗ валяло.Ама те оовечето фирми в този мол са измамни имай зарязани отдавна да потъват.За тази хм локация,спокойно могат да пратят един белгиец от арабски произход да пръсне г**а на някоя *** от колиърс: )))хехехех.И ся са поръчали билбордове и издават карти...пише :Издава агенция Колиърс хехехех
25
1
 
11
 
! Отговори
мпо преди 12 години
Темпото ми харесва- работи до късно, няма навалица, пазарува се спокойно. Цените са прилични.Пикадилитата ми се струват скъпи.Не знам как още даяни Метро- там цените наистина са ударили тавана.
24
7
 
15
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Пикадили монополист!?! Моля те, стига приказва глупости...А това, че една компания е с българска собственост не означава, че ще се управлява по-добре и по-ефективно. Стига с тоя криворазбран национализъм...
23
6
 
16
 
! Отговори
дърт шоп преди 12 години
да фалирват бре я че си ручам довмашно млеко от козичката
22
6
 
35
 
! Отговори
бък преди 12 години
Крайно време е да се изнесат всички големи компаний/монополисти/.В момента няма един печеливш бизнес,който да се управлява от български фирми.Идете в една Турция и няма да намерите никоя от известните при нас "стратегически инвеститор".Затова турците постигат по 8-10 % икон.ръст,а ние се превърнахме в овце,който само доят!
21
3
 
17
 
! Отговори
за Витков! преди 12 години
Супер! Жалко само за хората на които дават работа!
20
2
 
4
 
! Отговори
ot 20 преди 12 години
поне да помислят малко за транспорта и инфраструктурата. Иначе си е магазин като всички останали.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е този хипермаркет темпо е на възможно най-малоумното място, което може да се измисли - хубаво платиха си като попове да променят маршрута на автобус 309 (удължение сточна гара - ТЕМПО - Сточна Гара - Люлин), ама кой луд ще хване рейса да ходи до там да пазарува. А ходенето с кола също е малоумно -> на отиване/връщане от паркинга пред магазина трябва да се правят рисковани обратни завои. Лошото е, че в този район зад гарата се очертава да изникнат нови такива вериги, то няма нищо лошо
18
1
 
19
 
! Отговори
@ преди 12 години
само веднъж пазарувах в ,,Лидъл,,и няма да повторя.купих кисело мляко на което пишеше в състава ,,прясно мляко ,закваска,, и беше пълен ***
17
2
 
21
 
! Отговори
Def преди 12 години
Веднъж само отидох до измисленият Темпо и повече не повторих, супер гаден магазин, нищо интересно за пазаруване и за капак количките са само за монета от 1 лев, обикалях като луд докато си намеря левче. А иначе всички вериги нестига че извиват ръцете на доставчиците си, но и държат цени по-високи от кварталните магазинчета, за капак и играят с някакви псевдо промоции, но ми се е случвало много пъти като си видя касовата бележка да има разлика.
16
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Западните вериги са лакоми до умиране С надценки от производител до потребител стигащи и 1000% / НЕ Е ШЕГА / В храните са по скъпи отколкото в Зап Европа
15
5
 
38
 
! Отговори
чобанин преди 12 години
Па у наше село я си пазарим само от хоремага! Бал съм ви и веригите!
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Честито!Днес Пикадили утре другите.
13
9
 
11
 
! Отговори
Varna_Town преди 12 години
е. Защо на нито една стока на Кауфланд не пише от кои е произведена или къде това нещо никои не го забелязва ми е направило впечатление.За мен лично бих дал 2лв от горе но поне ще ида в Пикадили и ще си напазарувам с кеф а не да се блъскам като крави за евтини ***.
12
1
 
26
 
! Отговори
Varna_Town преди 12 години
Не знам като говорите за Кауфланд или там Лидл какво разнообразие намирате в тях. Един пример ще ви дам Месото им внос лъжат хората че е произведено в България. Като влезеш вътре в кауфланд ти смърди на умряло и цените не са кои знае колко по високи. Пускат една две стоки на по ниска цена а останалите ги вдигат.В този бранш съм от близо 5 години и знам как стоят нещата от всеки един магазин. Пък че Пикадили затваря беше ясно докато народа яде боклучите на Западна Европа а не Българското така ще