Здравей, България! Ние сме Anonymous!

Хакерите с писмо до властта да се оттеглим от договора АСТА
Обновена: 13 фев 2012 14:46 | 13 фев 2012 13:51,
319
Здравей, България! Ние сме Anonymous!
Снимка: Reuters

Здравей, България! Предполагам, че знаете кои сме ние, но ако не знаете, ние сме Анонимните. Ние сме най-голямата сила в света. Сила, много по-могъща, от което и да било правителство на Земята. Ние сме хората, които ви създадоха. Хората, които срещате всеки ден на улицата. Ние сме точно тези, които не очаквате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта.

Така започва писмо на Anonymous, качено в YouTube и адресирано до властите в България заради мълчанието им по спорното споразумение АСТА.

Още по темата
"Вие знаехте за протеста на 11  февруари срещу АСТА, но въпреки това отново се опитахте да хвърлите прах в очите на хората. Отново се опитвате да ги манипулирате с психологически методи. АСТА не може да бъде подписана с "резерви", АСТА е международно търговско споразумение, базирано на международното право.

Страните, подписали споразумението, трябва да се придържат към него в борбата срещу пиратството и нарушаването на авторските права както на дигитални, така и на физически носители. Подписването на АСТА ще доведе до прилагането на споразумението в пълната му сила, което противоречи на Конституцията на България, която всеки трябва да спазва", пишат от най-голямата хакерска група.

В писмото си от Anonymous са подкрепили твърденията си с членове, параграфи и алинеи в конституцията ни, гарантиращи спазването на човешките права, които не могат да бъдат нарушавани във вреда на публичния интерес и които гарантират свободата и личното пространство на хората.

"Когато хората нарушават Конституцията на България, вие ги съдите. А кой ще съди вас за това, че я нарушавате? Вървите срещу собствените си закони. Не се съобразявате с волята на хората и правите каквото си искате: дори нанасяте потенциална вреда на обществото.

Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА, мирно, с официално изявление.

Трябва да знаете, че ако не оттеглите подписа си от АСТА, ние ще го направим – по един или друг начин. Няма да има повече протести. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни. Ако продължавате да мачкате хората в България, ще видите какви ще бъдат тези стъпки, но повярвайте ни – няма да ви харесат.

Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА, мирно, с официално изявление. Нашият съвет е да се възползвате от шанса, който ви даваме и да не насилвате късмета си. Ние не забравяме. Ние не прощаваме. Очаквайте ни!, завършват писмото си Anonymous.

Dnes.bg припомня, че само преди шест дни хакерите от световноизвестната група "Анонимните" удариха сайта на българската организация за авторски права ПРОФОН в знак на протест за защитата й на спорното споразумение АСТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: анонимнитеПРОФОНАСТА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
13
 
! Отговори
Един голям .... преди 12 години
Не може една мишка,продавала на софийският битак видеокасети с крадени филми,днес да ми дава наклон на к...а дали да свалям филми!
183
0
 
11
 
! Отговори
Supporter преди 12 години
Way to go Anonimous!Всички съпротивителни движения са започнали така - че от Робин Худ до днес!Сринете им скапаните сайтове за които ние даваме с пот на челото изработените си пари, а те ги дават на "специалист" (приятели) срещу комисионни да ги "правят".
182
0
 
38
 
! Отговори
chokolatt преди 12 години
Аз чинно си плащам 30 лева всеки месец, за да ползвам интернет... в този смисъл не мисля , че тегля безплатно каквото и да е...
181
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако си мислите че интернет-а не се следи жестоко се лъжете.
180
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
глупости, авторите няма да забогатеят от това, а само ненужните организации в средата на веригата, които всъщност са истинските крадци, защото взимат пари за минималното си участие в творческия процес. А и не е ли смешно и жалко - организации на музиканти да говорят за несправедливост, като тяхната индустрия се слави с едни от баснословно богатите персони. Къде е справедливостта тогава за отделния човек, който всекидневно го обират по множество начини?
179
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 12 години
211, А ако отида на кино и не ми хареса филма? Ще ми върнат парите ли?Нещо куца логиката!
178
0
 
32
 
! Отговори
Орфеус преди 12 години
Мрежата в този си вид е едва на 20 години, а вече ни туриха вилата на врата. Вързаха касовите апарати дори на тротоарните продавачи по интернет с данъчните. Представете си с този темп какво ще е след 100 години - всички ще сме виновни, че сме се родили, ще носим имплантирани чипове за контрол, по нета ще получаваме разрешение да отидем по малка нужда, а някой ще е спечелил дело за авторски права върху първите 4 такта на пръднята си... Затова *** ACTA !!!
177
0
 
41
 
! Отговори
Запитване преди 12 години
Според "АCТА", ако се запозная с момиче по интернет и тя си легне с мен, трябва ли да плащам авторски права на баща й? Или само ако я споделя с приятели?
176
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и да се информираме, но не виждам нищо лошо в това, напротив това само разширява повече светогледа ни, шанс, който не е бил предоставен на нашите родители напълно. И това може само да ни радва и не бива да бъде възспирано. Идеята, че това е кражба е архаична. За да са по-спокойно всичките, които надават вой трябва да се измислят нови бизнес модели, с които преразпределението да е по-добро и да има печалба за всички, без да се натоварват немислими обикновените потребители. А и реално - стига
175
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едва ли някой ще го вземе на сериозно това писмо...да не е от Чък Норис та да се уплашим.
174
0
 
6
 
! Отговори
! преди 12 години
По принцип винаги съм уважавал мнението на по-възрастните хора , но в случая истината е, че по този въпрос то е предимно остаряло и неадекватно. Те естествено не са виновни и не ги съдя, но трябва да спрат със защитата на АСТА - това е споразумение, което се базира на стари възгледи и виждания. Ние, младите, особено в България, но и по други по-свободни части на света израстнахме с една голяма свобода на познанието, която ни даде Интернет. Не сме плащали за да гледаме филми, да слушаме музика и
173
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
и ся кво ще я праИм оная певица, дет ни проглуши ушите с КЕН ЛИИИИИИ тя кради песни !!
172
1
 
16
 
! Отговори
до 214 преди 12 години
Като гледам наркоманите в Холивуд не са умрели от глад!
171
31
 
6
 
! Отговори
Кв. Ф. преди 12 години
Ето затова никога няма да станете богати. Вместо да мислите как да печелите пари, за да може да си купувате всичко, което искате, вие само търсите начини да мините тънко. Най-добре ще е да не се плаща изобщо, нали !?
170
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако изтеглиш един филм преди да са го пуснали по кината и го оставиш да се сиид-ва, и още 20 000 души го дръпнат от теб. Какво означава това?Откраднал си 200 000лв и си ги раздал на 20 000 души.Кражба си е, каквото и да ми обяснявате, въпреки че има социален елемент от времето на Робин Худ.
169
0
 
13
 
! Отговори
!?! преди 12 години
Какво и да е акта,управляващите трябва да се вслушат в тези,които им плащат заплатите,а не тези,които им дават комисионните!
168
0
 
3
 
! Отговори
казвам само че... преди 12 години
членовете и алинеите към тях, които са изброени не съответстват на актуалната конституция на Р.България справка parliament.bg/bg/const
167
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега с това искане ще разберем нашите управници дали работят за хората ...или за личен интерес
166
1
 
23
 
! Отговори
до 203 преди 12 години
По улиците полицията пребърква ли ти джобовете без причина.. или тогава ще ревеш, че имаш лични права. Ако теб ти е приятно да ти следят всички имейли и разговори на по-голямата част от хората не е.
165
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
сега видях, че има обръщение и към гърците и към румънците и към евросъюза. а със псевдоаторите ще постъпим по същия начин - ще докладваме за плагиатство и непозволено копиране на идеи, текстове и музика. да не мислите, че автор от щатите ще разреши някой наш *** да му пее песните, ей така, за бог да прости ?

Спонсорирани публикации