Здравей, България! Ние сме Anonymous!

Хакерите с писмо до властта да се оттеглим от договора АСТА
Обновена: 13 фев 2012 14:46 | 13 фев 2012 13:51,
319
Здравей, България! Ние сме Anonymous!
Снимка: Reuters

Здравей, България! Предполагам, че знаете кои сме ние, но ако не знаете, ние сме Анонимните. Ние сме най-голямата сила в света. Сила, много по-могъща, от което и да било правителство на Земята. Ние сме хората, които ви създадоха. Хората, които срещате всеки ден на улицата. Ние сме точно тези, които не очаквате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта.

Така започва писмо на Anonymous, качено в YouTube и адресирано до властите в България заради мълчанието им по спорното споразумение АСТА.

Още по темата
"Вие знаехте за протеста на 11  февруари срещу АСТА, но въпреки това отново се опитахте да хвърлите прах в очите на хората. Отново се опитвате да ги манипулирате с психологически методи. АСТА не може да бъде подписана с "резерви", АСТА е международно търговско споразумение, базирано на международното право.

Страните, подписали споразумението, трябва да се придържат към него в борбата срещу пиратството и нарушаването на авторските права както на дигитални, така и на физически носители. Подписването на АСТА ще доведе до прилагането на споразумението в пълната му сила, което противоречи на Конституцията на България, която всеки трябва да спазва", пишат от най-голямата хакерска група.

В писмото си от Anonymous са подкрепили твърденията си с членове, параграфи и алинеи в конституцията ни, гарантиращи спазването на човешките права, които не могат да бъдат нарушавани във вреда на публичния интерес и които гарантират свободата и личното пространство на хората.

"Когато хората нарушават Конституцията на България, вие ги съдите. А кой ще съди вас за това, че я нарушавате? Вървите срещу собствените си закони. Не се съобразявате с волята на хората и правите каквото си искате: дори нанасяте потенциална вреда на обществото.

Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА, мирно, с официално изявление.

Трябва да знаете, че ако не оттеглите подписа си от АСТА, ние ще го направим – по един или друг начин. Няма да има повече протести. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни. Ако продължавате да мачкате хората в България, ще видите какви ще бъдат тези стъпки, но повярвайте ни – няма да ви харесат.

Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА, мирно, с официално изявление. Нашият съвет е да се възползвате от шанса, който ви даваме и да не насилвате късмета си. Ние не забравяме. Ние не прощаваме. Очаквайте ни!, завършват писмото си Anonymous.

Dnes.bg припомня, че само преди шест дни хакерите от световноизвестната група "Анонимните" удариха сайта на българската организация за авторски права ПРОФОН в знак на протест за защитата й на спорното споразумение АСТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: анонимнитеПРОФОНАСТА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
резултатът ще е само един - никой няма да даде и 5 стинки за некой филм, освен ако не е с известни актьори. по този начин не знам кво биха спечелили авторите на 90% от качените филми в замунда. а и защо да дам например 20-30 лева за диск, като мога дам 10 лв за кино - и без тва трия почти всичко свалено, което гледам, с много малки изключения
203
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм за ACTA, но про условие. Актьорите да разпишат че няма да могат да получават няколко милиона за един филм който са го снимали за 2-3 месеца. Ако си сложат праг от 100000евро/долара на филм тогава да има ACTA. Филм или песен по-стари от 3 години да не се водят за нарушаване на правата ако го притежаваш за не комерсилни цели, да може свободно да се тегли. Тези които са го снимали и държат правата му, да го предоставят на всички езици във света след 3тата година, а не ние да си го превеждаме
202
15
 
0
 
! Отговори
Голям гаф! преди 12 години
Оставка на цялото ръководство на Anonymous!
201
0
 
2
 
! Отговори
АДМИНЕ БАН!! преди 12 години
Троловете започнаха сами да си задават въпроси и да отговарят на тях, оффффффффф
200
0
 
16
 
! Отговори
varg преди 12 години
Благодаря ви братя мои анонимни,че ни спасявате от геноцида и робството.
199
1
 
23
 
! Отговори
AcOrP преди 12 години
Стига сте говорили за нереални неща.... Като имаш 500 лева на месец и сметки+храна 600 откаде пари за филми и музика... Нека да бъдем реалисти. Като неможе да се свали един филм той няма да се гледа... Като не се гледа и никой не говори и не пише няма да бъде популярен >> няма да се продават тениски и д.р артикули свързани с филма, няма да има известни автори които да печелят пари от рекламодатели... За музиката е същото... Докога ще се лъжем???
198
0
 
12
 
! Отговори
Pilat до 219 преди 12 години
То тази работа, която започнахме 97-*** трябва да я довършим КАЧЕСТВЕНО. Ако "черешката на тортата" подписването на АСТА от правителството, то нека да е това. НО НЕ САМО ТОВА ПРАВИТЛСТВО, А ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА *** ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПО НАЧИНА ЗАПОЧНАЛ 97-*** ЗА ДА ЗНАЯТ СЛЕДВАЩИТЕ.С пълна сила подкрепям протестите защото съм сигурен, че България все още има ресурс за да излезе от тази "финансова криза", .... но не и с това еничарско правителство.
197
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сивата маса консуматори протестира че трябва да плаща за продуктите които консумира.
196
13
 
0
 
! Отговори
Do 227 преди 12 години
Много се смях. Това значи ли, че влизащ в супермаркет, взимаш покупки за 100 лева но плащаш само 20 лева?И не, не поддържам ACTA! Но вярвам, че кражбата на интелектуална собственост е проблем. Смятам, че в време когато всичко се върти около пари и вие да направите филм ще си дърпате косите за това, че половината не плащат.
195
1
 
18
 
! Отговори
Light_of_blue преди 12 години
Ако не се свалят свободно филми и музика , много ми е любопитно за чий дявол ми е изтрябвал интернет ,че да плащам по 20 лв. на месец ??? ???
194
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голяма изолация ще да е :) Германия и другите отказаха. Само САЩ ще ни изолира ! И още ще ни държат на визи за смотаната им страна.
193
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз чинно си плащам 30 лева всеки месец, за да ползвам интернет... в този смисъл не мисля , че тегля безплатно каквото и да е... ===ВСЕКИ ОТГОВАРЯ ЗА ПОСТЪПКИТЕ СИНЕЗНАНИЕТО НЕ Е ОПРАВДАНИЕ ЗА КРАЖБА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ
192
0
 
8
 
! Отговори
ние преди 12 години
браво на анонимните-новите хайдути и борци за свобода и човешки права.целият световен театър в момента-криза АСТА и каквото се сетите е целенасочено отделяне и признаване на нова управляваща каста в световен мащаб в която искат да членуват и така наречените творци-гърция е пример как прослойка откраднала парите на малките хора се опитва да прехвърли всичко на гърба на обик.човек.затова протестират комшиите който ял и пил да си плаща -та АСТА е част от стягащата се хватка около шията ни
191
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интернет е ефир в който може да се обменя информация, НО:електроенергията струва парикомуникационни линии струват париефира струва паримашините и хората които поддържат този ефир имат нужда от париинформацията струва паритехнологиите струват паримузиката струват парифилмите струват парипрограмите струват париБезплатен обяд няма и с това започва първата лекция по икономика.
190
1
 
36
 
! Отговори
Стамболийски преди 12 години
"Анонимен преди 8 минутиАко не подпишем АСТА ще останем в изолация."Изолация?? От световната криза? От банковата експанзия? От глобализиращия се пазар, ползващ ни за *** и предлагащ ни ***? Разграбване на националните ни ресурси? Заробване с още данъци?? Водене на чужди войни и разруха на националната икономика. Още повече централизиране на властта в малкото свръх богати тук... ДАЙ БОЖЕ ТАКАВА ИЗОЛАЦИЯ, ХАЙДЕ ДАНО!!!!
189
0
 
5
 
! Отговори
до 220 преди 12 години
Ако подпишем-в изолатор!
188
0
 
13
 
! Отговори
Чукча преди 12 години
Забележете че по темата за този протест няма негативни писачи и даващи отрицателни оценки, защото няма платени хора които да ТРОЛЯТ :))НЕ!! на п-латените писачи в интернет
187
0
 
15
 
! Отговори
???????? преди 12 години
Как някой *** не се е сетил да патентова азбуката ни-на всяка буква-такса!? говориш без да плащаш-затвор!
186
37
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не подпишем АСТА ще останем в изолация.
185
0
 
31
 
! Отговори
до бойко преди 12 години
Бойко,не се вживявай в ролята на Зевс! Не си всемогъщ,не забравяй,97-***,че да не ви се наложите да се барикадирате!!! Бъди слуга на народа си!!!

Спонсорирани публикации