Защо прокуратура не промени мярката на Шкафа, пита МВР шефът

Кирил Кирилов е трябвало да бъде върнат в ареста
Обновена: 27 мар 2012 14:46 | 27 мар 2012 13:45,
86
Защо прокуратура не промени мярката на Шкафа, пита МВР шефът
Цветанов е категоричен, че Шкафа е трябвало да бъде в ареста. Снимка: архив, Impact Press Group

Прокуратурата е трябвало да поиска постоянното задържане на застреляния Кирил Кирилов-Шкафа след излежаването на присъдата му във врачанския затвор, смята министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според него, след като Кирилов е изтърпял наказанието си, той е трябвало да бъде върнат в ареста.

Шкафа бе задържан при акция "Наглите", но малко след това постъпи във врачанския затвор, където трябваше да излежи влязла в сила присъда. Поради това съдът промени мярката му за неотклонение в "подписка".

Кирил Кирилов беше застрелян в събота вечерта пред входа на блока си в столичния квартал "Младост".

Той е бил освободен от врачанския затвор преди шест месеца и през цялото време е имал подозрения, че го наблюдават.

Още по темата

В деня на убийството му от прокуратурата коментираха, че не е имало правно основание, на което да поиска
връщането на Кирилов в ареста. След като излиза от затвора, Шкафа се явявал редовно на заседанията по делото за отвличания и затова прокуратурата не е поискала неговото постоянно задържане.

„В случая изменението на тази мярка е вследствие на факти, свързани с излежаване на присъда във врачанския затвор. Тук няма как да не се съобразим с това обстоятелство и мярката справедливо е била променена към този момент. Но, когато лицето е излязло от затвора, след като е излежало присъдата си, аз смятам (и от това, което съм провел като разговори с определени представители от съдебната система, всеки излага своите аргументи различно), поне е трябвало да бъде направен опит, за да бъде поискана промяна на мярката“, коментира вътрешният министър. 

Цветан Цветанов е категоричен, че при тях не е постъпвала информация за това, че Кирил Кирилов искал да каже кой стои зад "Наглите".

Той не поиска да каже коя е водещата версия за убийството на Шкафа в момента

38-годишният Кирил Кирилов беше подсъдим с още няколко души за извършени три отвличания - на бизнесмена Киро Киров, на Румен Гунински и Борислав Атанасов, както и за опит за отвличане на Борислав Динев.

Шкафа беше сочен като един от хората, които пряко са отвличали жертвите и са ги конвоирали до къщата, която бандата за отвличания е държала до Вакарел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
za6toto ako be6e normalna i ti i 6ef4eto ti pojarnikar4e 6tqhte da ste zaedno s 6kafa vatre.ina4e ako si istinski ministar si gledai rabotata,a ne partiikata ...
67
0
 
2
 
! Отговори
Мариета преди 12 години
де'а и смешната държавица!дано почиват в мир бойците ни за свобода, защото ако ни гледат от някъде мира няма да намерят от срам от наследниците си...
66
3
 
2
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Той си го е заслужил това което му се е случило,Този разбойник е разплакал много семейства,Би трябвало да пуснат всички разбойници на свобода от затвора за да се изпотрепят взаимно и да се довършат щом правосъдието ние такова,Както се вижда този гамен е доказан престъпник и нее в затвора и така му сеепадало да го утрепат,
65
1
 
0
 
! Отговори
Кеш преди 12 години
Пари !
64
2
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...БАСИ СНИМКЯТА ОП ПАРИШКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА..ХИХИ...!
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката кърти:))) Носи силно внушение за зловещата и отблъскваща същност на този човек.
62
4
 
5
 
! Отговори
BERTRAM преди 12 години
ДНЕС.БГда си уволните фотографа :)
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе всички дружно плюят съда, обаче от друга страна то е верига, първо полицията прави "акция" и залавя някого, щото е престъпник... обаче трбяват доказателства за това... след това има следствие, и преди да стигне до съда - прокуратура, която оформя обвинение и т.н. - не е чак толкова сложно...та като стигне въпросния (според полиция и т.н. по веригата) престъпник до съда вече са се скъсали тук-там конците, замрежили са дупките нескопосно и се чудят що плетката им не харесва на съда...
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нападателите според мен не са искали да убият Шкафа. А само да го сплашат. Дори целта да е била убийство- кой нормален убиец ще изстреля 7-8 куршума в краката на жертвата. Няма логика. Стрела се в трупа. И после два контролни в главата от близко разстояние. Стрелците са били аматьори. В този ред на мисли убийството по никакъв начин не мисля че е свързано със процеса "Наглите" Просто Цветанов си прави PR за сметка на съда. Като потвърждава думите "Ние ги хващаме, Те ги пускат"
59
2
 
0
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
ами коментираш неподготвен...ето това е общото!!!
58
0
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
НЕ ЗАЩО А ЗА ''КОЛКО ''
57
0
 
6
 
! Отговори
ууууууууууу преди 12 години
Цецо питай Пенгезов не нас,мен ако питаш 99% от народните представители бивши и настоящи са за затвора....ама само си разтягате локуми,интересно докога народа ще търпи
56
0
 
7
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
а братята и те защо не са?
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Октопода защо не е в ареста????или как му викаха Трактора?
54
1
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Тази много ми прилича на историята с търсения с еврозаповед за арестуване ЕЗА вършил зулуми в Италия софиянец, когото М.Тодорова пусна под домашен арест. Добре,че полицията веднага го прибра и друг съдия го експедира в Италия. Само че сега Магдалинчева се прави на светата вода ненапита, а Кокинов също се опитва да се измъкне. На практика са виновни СГП и СГС.
53
6
 
7
 
! Отговори
ШЕСТАКА Е СМЕШЕН преди 12 години
Откъде Шестака има Шест апартамента, питаме ние ????
52
0
 
4
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
Хайде сега, глупости: след като Шкафът си е излежал присъдата по ДРУГО ДЕЛО във врачанския затвор, прокуратурата е могла да възбуди досъдебно произвдство по какъвто и да било повод, а при Кирилов такива са десетки, да го арестува и да го прибере в следствения арест! Отделно Магдалинчева си е затраяла за прибирането му по течащото дело и днес се опитваше да се изхлузва в медиите,че не тя е виновна за смъртта на К.К. А кой е виновен: филанкишията?!
51
1
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
ти пък ако беше гледал внимателно новините, щеше да прочетеш, че очилатата ***, за която говориш, не е прокурорка, а говорител на прокуратурата!!!!!
50
1
 
6
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
Бе не те знам къде извън държавата се намираш, но в белите държави обвиняеми за тежки престъпления биват задържани и пребивават в ареста до процеса и дакозване на невинност, ако въобще такава се докаже. Нищо, че по презумпция са невинни. Защо ли бразилцитете не пускат наш Гълъбин като е недоказано виновен??? Айде стига се писали коментари само за идеята, напишете нещо смислено!!!
49
0
 
6
 
! Отговори
Тя преди 12 години
Е точно тази снимка ли Цв Цв намериха да сложат???!!!

Спонсорирани публикации