Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани!

Спорът за името ни е с Гърция, заяви македонският премиер
Обновена: 11 юни 2012 15:07 | 11 юни 2012 13:11, Елка Василева
453
Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани!
Никола Груевски. Снимка: архив, Reuters

За името на Македония решение могат да вземат само македонските граждани – така премиерът на Македония Никола Груевски отговори на българския си колега Бойко Борисов, който каза, че на София не й харесва името Северна Македония, пише на сайта си македонската телевизия Алфа.

Груевски коментира изявлението на Борисов само в частта му, отнасяща се до НАТО и проблема с името, без обаче да каже нищо за обвиненията, че в последно време Македония непрекъснато предприема действия, които не са в духа на добросъседските отношения, посочва телевизията.

Още по темата

"Искам да приветствам позицията на Борисов, че Македония трябва да стане член на НАТО. Второ, ние отделяме много време и усилия за решаването на спора с Гърция и ще продължим да решаваме този въпрос. Открити сме за всички предложения от всички други държави, но накрая трябва да се намери решение, което ще е приемливо за гражданите на Македония на референдум", заяви Груевски.

Преди дни Бойко Борисов каза, че България не може да приеме име на Македония, съдържащо географско понятие, като например Северна Македония, тъй като може да има проблеми след това с териториални претенции.

"Когато има думичката "Северна" Македония и като знаем как обичат да коментират подобни теми, впоследствие могат да кажат, че Благоевград е техен. Аз не се меся в работата на други държави. Как ще се казва Македония, това си е тяхно суверенно право", заяви Борисов.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
6
 
1
 
! Отговори
ами преди 11 години
Всъщност не разбирам защо се заяждате взаимно.Б.Борисов е казал нещо и Груевски му отговаря. Така , че кото българин не се чувствам засегнат. Да се чувства така Борисов.Топката е в неговото поле и той или трябва да отговори достойно или....Ами ако не знае какво и доколко може да говори по този въпрос , той решава. Все пак пред нас може да говори всичко и някой го търпят. Но . те , не са длъжни,нали?
214
3
 
5
 
! Отговори
ТЕЖЪК преди 11 години
груевски мра-на срабска *** претапяща македония
213
3
 
6
 
! Отговори
До 289 преди 11 години
Щом е така ,името да е: Република Буцефалия
212
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те "македонските" граждани заедно с всичките албанци по земите им са малко над милион и половина. В близо бъдеще може и албанците да решават как ще се казва държавата.
211
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 7-8 години ще ми станете 90% шиптъри и да ви видим тогава как ще се спасявате по света . . .
210
4
 
3
 
! Отговори
300 преди 11 години
Българиооо ДУКИ КАМЕРАФ като си толкова добра с некакви маймуни...мирвай си още...па да ти кажат добро утро когато вече е следобяд....*** политици, подигравателни резултати.
209
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
македония е една много жалка държава за съжеление като отидеш там виждаш само джамии и стара структора дето сме я строили ние .църквите в охрид и крепоста цар самоил са най красиви е това чудо е Българска гордост.вашата държава само Руши не гради и накрая ще бъде разрошена завинаги от вас самите и злобата ви и маломноста ви .все пак сте държава на 20 години и нищо не сте постигнали -каде ви е валутата църквата а език имате ли а песни крадете ама кражбата рано или късно излиза наяве .
208
3
 
6
 
! Отговори
До 236 преди 11 години
Александър македонски им е майката ,а бащата е неизвестен.Може да е фараон или индийски *** или още по- лошо някой равин
207
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е това на снимката "момче младо" работи здраво за приемането им в ... Албания, а не в Европа. И като стане тази работа, това "момче младо" ще си иде на някои райски остров да си харчи парите, а фиРомляните ще трябва да учат албански.
206
2
 
1
 
! Отговори
миро преди 11 години
на знаеш ли...от там където ти влиза и излиза
205
4
 
3
 
! Отговори
хаха преди 11 години
не по-добре помиярландия
204
9
 
6
 
! Отговори
Боко, Боко, преди 11 години
не се хвърля камък в редки л...а....Много пръска, мирише и най-вече полза няма. Свършиха ли се обектите за откриване вече?!
203
4
 
7
 
! Отговори
за 264 преди 11 години
Аз предлагам да се казва Татова Македония!
202
3
 
4
 
! Отговори
Гъска преди 11 години
Предлагам - Гъсландия.
201
2
 
4
 
! Отговори
до 273 преди 11 години
знаеш ли къде да си завреш македония и македонците....*** неземна
200
3
 
8
 
! Отговори
Охридско езеро преди 11 години
Тези хора нямат ли друга работа та години наред с едно име не могат да се справят.Щом искат да си имат своя държава,защо искат да вземат българско гражданство.А и хиляди македонци взеха такова,защото им трябва да пътуват из Европа свободно.Но като са такива родолюбци да не вземат български паспорти.Иначе Македония да мине към България.
199
2
 
10
 
! Отговори
Самуил преди 11 години
Ами че те си имат име - БЮРМ. Напълно им приляга и нека си остане.
198
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов към Груевски: "За ЕС ще решават българските и гръцки граждани"
197
2
 
5
 
! Отговори
до 273 преди 11 години
маке, скучен си...
196
2
 
9
 
! Отговори
270 преди 11 години
Не зная дали са татари или автохтонни македоноиди))), обаче ако не спрат да си заравят главите в пясъка,може да станат албанци... Нещо, което е съвсем реално и е много далеч от историческите реминисценции и конските опашки)))