Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани!

Спорът за името ни е с Гърция, заяви македонският премиер
Обновена: 11 юни 2012 15:07 | 11 юни 2012 13:11, Елка Василева
453
Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани!
Никола Груевски. Снимка: архив, Reuters

За името на Македония решение могат да вземат само македонските граждани – така премиерът на Македония Никола Груевски отговори на българския си колега Бойко Борисов, който каза, че на София не й харесва името Северна Македония, пише на сайта си македонската телевизия Алфа.

Груевски коментира изявлението на Борисов само в частта му, отнасяща се до НАТО и проблема с името, без обаче да каже нищо за обвиненията, че в последно време Македония непрекъснато предприема действия, които не са в духа на добросъседските отношения, посочва телевизията.

Още по темата

"Искам да приветствам позицията на Борисов, че Македония трябва да стане член на НАТО. Второ, ние отделяме много време и усилия за решаването на спора с Гърция и ще продължим да решаваме този въпрос. Открити сме за всички предложения от всички други държави, но накрая трябва да се намери решение, което ще е приемливо за гражданите на Македония на референдум", заяви Груевски.

Преди дни Бойко Борисов каза, че България не може да приеме име на Македония, съдържащо географско понятие, като например Северна Македония, тъй като може да има проблеми след това с териториални претенции.

"Когато има думичката "Северна" Македония и като знаем как обичат да коментират подобни теми, впоследствие могат да кажат, че Благоевград е техен. Аз не се меся в работата на други държави. Как ще се казва Македония, това си е тяхно суверенно право", заяви Борисов.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
8
 
2
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Sta arxidia mas! Гърция ще реши мики-мауседонски ***, само Гърция а до докато Гърция реши ще минат още 100 години така че до тогава Албанците ще са 3 пъти повече! Българите и ББ са блабладжйи и нищо повече, те са страхливи мишоци който се крият зад *** на Гърците и правят фалшива съпротива, традиционно по-булгарски!!!!!!!!!!!!!!!!!
234
2
 
19
 
! Отговори
разярен до 318 преди 11 години
Е ка да нема Грую бре..., най вероватно деда му на Филип втори се е кажувал Грую 3-ти , син на Муьо 1-ви правнук на ...Хую ми !
233
2
 
24
 
! Отговори
.... преди 11 години
Като ще решават македонските граждани, защо има спор с Гърция??Този управляващ македонец не е твърде в ред ...
232
6
 
1
 
! Отговори
един преди 11 години
Ама на вас наистина ви трябва комунизъм. Преди години ЦК на БКП нареди на всички от югозападна България да се пишат македонци и те с малки изключения с писаха такива. Сега Герб ли ще ви нареди какво и как да коментирате?Чакаме неговия отговор , а не едни и същи повтарящи се коментари, все пак, нали?
231
3
 
4
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
До Павел: Вярно е, че има много *** народ, ама като си нямаш понятие от история, защо ни натрапваш невежеството си?.....няма как да си присвоиш нещо, което Е ТВОЕ! А, като е станало въпрос за присвояване, би било добре да попрочетеш малко исторически документи, затова, кой какво и как е присвоявал след Балканските войни, Първата и Втора Световни войни. Специализирана литература може да намериш и в Националната Библиотека, ако не се справиш там, може да вземеш някой и друг учебник! Успех!
230
3
 
26
 
! Отговори
разярен преди 11 години
Колкото и да се тръшкат и тупат в гърдите тия *** , няма как да променят историята , няма как да променят откритата старинна плоча с надпис " Самуил , цар български" , нито зловещия за нас византийски император Василий *** ( не " македоноубиец"), които ослепил 14 000 български( а не македонски) войници в местността Ключ в Беласица..., наричайте си се както щете ( дори и марсианци), ние българите знаем историята и ...помним !!!
229
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най справедливо ми се вижда името илиромакедония, в тази държава живеят 50%албанци и имат право на глас
228
2
 
14
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
Тези в македонска област не са само прости- *** са горките
227
2
 
16
 
! Отговори
do 307 преди 11 години
Може и компромисно име - Албанска Македония.
226
3
 
16
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Македония, та Македония, кой се интересува от вас бе?....Нещастници!.....след някоя и друга година шиптърите, ще ви затрият от "великата" Ви Македония и ще има да се молите да Ви приберат другите Балкански страни. И Никола Груевски е поредното тъпо пост-комунистическо Титово ***! Северна Македония, Велика Македония, дрън-дрън не виждате по-далече от носа си
225
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за ЕС - българските :Р
224
3
 
7
 
! Отговори
В В преди 11 години
Да, разбира се че Албания е по-добро име от Македония. Така им е по-добре
223
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1000 000 албанци решават как ще се казва държавата не знам колко хиляди турци и *** гърци и сърби не знам колко но все пак 60 000 българи които са се осъзнали а може и повече и кво -българия е най големия враг хаха .ми говорете на албански бе те албанците като станат още повече няма да има кво да крадете вече защотото всичко ще изчезне след 30 години .а българите сме в момента 11000000 и дай боже ще растем
222
3
 
14
 
! Отговори
ггг до Павел преди 11 години
Павеле,през 1876-1977 година се и състояла Цариградската конференция.Там са описани земите с повсеместно българско население-от делтата на Дунав до гр Зайчар,гр Ниш,Македония,Тракия до Одрин и Черно море.Павеле,чети и учи.
221
21
 
2
 
! Отговори
Пирин преди 11 години
Благоеград е македонски град, лежащ на свещената македонска земя. Повечето от жителите му са българи, но има и македонци. Днес.бг и да триете и да не триете това е ФАКТ. Географската граница между България и Македония е устието на Рилската река.
220
3
 
6
 
! Отговори
Турист преди 11 години
Северна Македония е ясна,но къде е южна Македония,а западна; източна.....?
219
3
 
12
 
! Отговори
разярен преди 11 години
Оставете ги тия бе , не си струват коментара...!Наследници били на Ал. Велики...,наследници са ми на...оная работа ! Александър е от древно трако-илирийско племе македони което е населявало само една планина , аналогично на същите траки които пък са населявали нашата територия, меди , трибали , одриси , пеони и т.н. (които пък са владеели Пирин, Рила , Стара Планина и Родопите ) То е все едно ние българите да почнеме да се наричаме " траки"( отдавна изчезнал и претопен от други народ)...
218
3
 
4
 
! Отговори
До 294 преди 11 години
Тъкмо щях да го предложа, обаче сега като се замисля, това е гръцка дума и гърците може да не кандисат, за това може да се мине на преведения вариант - Бикоглавия.
217
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА МЕН МИ ХАРЕСВА ДА СЕ КАЗВА ЮЖНА АЛБАНИЯ :))
216
3
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
За съжаление от стените, с които македонските управници ограждат държавата страдат единствено гражданите на тази държава. Ако беше свястна и албанците нямаше толкова да искат да я променят. Албания изглежда по-добре - ЗАСРАМЕТЕ СЕ г-н Груевски!!! А иначе сте прав македонските граждани решават. Питайте не промитите мозъци в каква и коя държава искат да живеят. Нямате полза от промиване повече - затрихте и изгонихте (в "София") всички нормални хора. За съжаление "Тирана" чака своя звезден миг...

Спонсорирани публикации