Само три партии сигурни за парламента – ГЕРБ, БСП и ДПС

Коалиционното управление изглежда неизбежно, отбелязват от "Афис"
Обновена: 13 юни 2012 14:56 | 13 юни 2012 14:15, Красимир Ангелов
303
Само три партии сигурни за парламента – ГЕРБ, БСП и ДПС
Само три партии са сигурни на следващия парламент. Снимка: Булфото

Само три партии – ГЕРБ, БСП и ДПС са сигурни за следващия парламент, сочи социологическо проучване на "Афис".

Данните са от представително за страната изследване, при което са интервюирани 1010 пълнолетни български граждани през периода 9 - 12 юни 2012 г.

Според социолозите на по-ниско ниво избирателна активност - ГЕРБ на практика възстановява електоралния си потенциал от изборите през 2009 г., като се преизчислят данните спрямо потенциалните гласуващи.

БСП също е възстановила напълно потенциала си и е прибавила около 3% над това, което получи на предишните парламентарни избори.

Според проучването ако няма непредвидими събития е ясно е, че следващото управление на страната ще бъде в коалиционен формат. Той ще зависи основно от това около коя от двете водещи политически сили – ГЕРБ и БСП ще се завърти коалиционната вихрушка от страна на по-малките партии, твърдят социолозите.

От останалите партии на този етап потенциал за успех демонстрира единствено учредената от Меглена Кунева формация "България на гражданите".

Следва да се вземе предвид, че стартовият ресурс на тази партия е много добър и пред нея има цяла година за развитие и разширяване на влиянието, отчитат ог "Афис".

Именно бъдещата партия на Кунева е довела до интересни размествания в политическото пространство.

Най-силно от появата й страдат двете формации в разпадналата се "Синя коалиция" – СДС и ДСБ. От друга страна, част от разочарованите десни избиратели са обърнали поглед към НДСВ, което като че ли за пореден път възкръсва царската партия.

Според проучването на "Афис" НДСВ е стигнала СДС по подкрепа и подсказва наличие на стартов потенциал, който би могъл да я направи желан коалиционен партньор.

Най-важните въпроси пред жълтата партия е дали ще успее да сложи граница между себе си и новата формация на Меглена Кунева, както и да не допусне жълтите избиратели да изтекат в посока на по-рекламирания проект на тяхната бивша съпартийка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
2
 
! Отговори
случаен преди 11 години
Този анонимен пич е абсолютно прав. Какво е това Б С П .Винаги и само БКП.Като гледам така и Симеон не бих го пропуснал.
227
2
 
2
 
! Отговори
Лимон преди 11 години
Бойко скоро ще чуе гласът на народа! Референдум за АЕЦ "Белене"!!!
226
4
 
2
 
! Отговори
Аноннимен преди 11 години
Бойко vs. Ислиямсоциали!Ние избираме!
225
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога повече БСП !
224
1
 
0
 
! Отговори
случаен преди 11 години
Петер,я ако обичаш да ми припомниш , кои неизгодни неща подписа Кунева. За блоковете на АЕЦ Белене?Ама нали предполагаш , че без това нямаше да сме в ЕС.Нали срещу това получаваме пари , НЯКОЙ ДА НИ СТРОИ, магистрали и да си събира лентички ? А тази магистрала ТРАКИЯ , знаеш ли колко селси имота и срещу какви пари са очуждени , за да мине през тях. И чий са очуждени имоти ? На селяните? Чушки?На нашите МУТРИ, ако разбираш .Що не им публикуват имената и получените суми?А останалите ?ПАРИ!
223
0
 
7
 
! Отговори
ан преди 11 години
ПИТАМ ДРУГАРИТЕ ОТ СТЪКМИСТИКАТА ТЕЗИ 1010 ГРАЖДАНИ БЪЛГАРИЯ ЛИ СА? ВИНАГИ ПРЕДИ ИЗБОРИ ДРУГАРИТЕ ОТ СТЪКМИСТИКАТА ПОДСКАЗВАТ НА ПО ПРОСТОТО НАСЕЛЕНИЕ НА МУТРЕСТАНИЯ ЗА КОИ ДА ГЛАСУВАТ. ТОЗИ ПЪТ СТЪКМИЧЕСКИТЕ ВИ ДАННИ НЯМА ДА СЕ СБЪДНАТ. НА НАРОДА МУ ПИСНА ДА ГЛЕДА ЕДНИ И СЪЩИ МУЦУНИ 22 ГОДИНИ. ТОЗИ ПЪТ ЩЕЕ РАЗЛИЧНО. НЯМА ДА СА НИТО ДЕЦАТА НА КОМУНИСТИТЕ НИТО ОНЕЗИ КОИТО СЕ ПРАВЕХА НА ДЕМОКРАТИ. НАРОДА РАЗБРА ЧЕ ОТ МУТРО-*** ДОБРО НЯМА ДА ВИДИ.
222
3
 
5
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
Е, как няма да се усети! Изпуска ли се толкова много пара! Хич не го е.е ние колко ток ще плащаме и от къде ще внасяме електроенергия през следващите години! Замазват ни очите с енергия от ВЕИ, която хем по-скъпа, хем недостатъчна! И там сигурно имат дял, няма да си оставят магарето в калта, я! Референдум за АЕЦ"Белене"! Стига сте ни вдигали цената на тока през 3 месеца!
221
3
 
7
 
! Отговори
Лов преди 11 години
Усети се Бойчето, че няма да може да излапа пари от АЕЦ "Белене" и юруш да прави седми реактор, та да закачи няколко милиона и той. А данъкоплатеца си плаща за прищевките им и безропотно навел глава си казва "Всички за еднакви" и до там се спират негодуванията му.
220
4
 
10
 
! Отговори
Лов преди 11 години
Герберите ще претърпят крах на тези избори, защото много от избирателите им разбраха що за стока са! Празни обещания, популистки лозунги и премиер, който говори и действа като неук, селски тарикат. Забатачиха се в собствената си некомпетентност и наглост. Единственото, което ги интересува е да избутат, де що има хора на тройната коалиция и там да настанят бивши спортисчета днес бизнесменчета в ресторантьорския бизнес. Бойчето иска да *** от всякъде.
219
0
 
4
 
! Отговори
петер преди 11 години
след като сега възхвалявате тази г-жа, няма да е лошо да си припомните какви неизгодни неща подписа преди присъединяването ни към ЕС и с какво прозвище я познаваха там.
218
2
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
стига сте мечтали...Герб отдавна е в коалиция с Бсп1другото е прах в очите на Уфсите...!Те ви лъжат че са опозиция вие им вервате...!Един дол дренки!гарван гарвану око не вади!
217
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** кви 25% за Кунева бе пич, аз направо и давам едни 95% а защо не и 125% на следващите избори! Кунева премиер, президент и председател на съюза на дауните едновременно!
216
1
 
4
 
! Отговори
лина преди 11 години
Битката ЗА ДЯСНОТО!
215
5
 
5
 
! Отговори
поговорка преди 11 години
Глас за наш'то Куни - празни куни(ръце). За Бога братя и сестри, ограбени и без пари!За таз' другарка(госпожа) вий глас не давайте!Ура,ура,ура!
214
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами къде е партия "Атака" ?ПЛатените социолози,трябва да се разстрелят незабавно!
213
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ КУНЕВА ИМАШЕ 15% И ПРОГНОЗИТЕ СА ЗА РАСТЕЖ.НА СЛЕДВАЩИТЕ ТОЗИ ПРОЦЕНТ ЩЕ Е 25% ПОНЕ .
212
3
 
10
 
! Отговори
само Кунева преди 11 години
Какви проверки от НАП сънувате ,с политиката на Дянков кадърните и можещи хора в НАП напускат -това е и целта на "топ финансиста".С новата политика за стимулиране на садминистрацията се цели тотално орязване на доходите ,за да останат послушковците и тъпите .Свършиха парите на ГЕРБ и очаквайте нови данъчни тежести .
211
6
 
7
 
! Отговори
гост преди 11 години
Много бързат господата с прогнозите ,нека да прибавят и партията на Кунева.
210
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 11 години
da jivee kralizata :)..koyato ni podkrepya v LONDON
209
2
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ДА ГИ ИЗБИВАМЕ А НЕ ДА ГИ ИЗБИРАМЕ!

Спонсорирани публикации