Застреляният Доневио бил близък на "кокаинов крал"

Другата жертва е 30-годишен криминално проявен
Обновена: 3 юли 2012 15:07 | 3 юли 2012 15:00,
109
Застреляният Доневио бил близък на "кокаинов крал"
Снимка: архив Булфото

Васил Донев – Доневио на 42 години и 38-годишният му шофьор Бинко Робев са жертвите на стрелбата на пътя Разлог – Баня, съобщи директорът на МВР-Благоевград комисар Георги Костов.

Още по темата

На мястото са открити над 30 гилзи.

Тази сутрин в джип "Мицубиши Паджеро" край пътя бяха намерени застреляни двамата мъже, а двамата им спътници – Емине Кьосова и съпругът й Мирослав също пострадаха при стрелбата.

Емине е в много тежко състояние и предстои да бъде транспортирана в "Пирогов", а съпругът й е контактен и няма опасност за живота му. Той се намира под полицейска охрана в РПУ Банско.

Убитите Доневио и Бинко Робев са криминално проявени.

Васил Донев и Робев бяха арестуван през април при операция на ГДБОП за лихварство. По-късно обаче бяха пуснати под гаранция. Пострадалото семейство пък е работело като селскостопански работници в постройка, близо до произшествието.

Няма данни мъжът и жената да са криминално проявени.

Няма заподозрени и задържани до момента. Работи се по няколко версии за стрелбата, като засега няма водеща. Имотите на Доневио са под наблюдение, има засилено полицейско присъствие в село Баня.

Доневио е бил близък до Иван Еринин, по прякор Гипса, който е бил задържан при операция "Кокаинови крале" в Италия в края на май, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му Гипса и Донев са били в близки отношения преди време, но в последните години има данни, че двамата са били в остър конфликт. По първоначални данни разстрелът е извършен с автомат "Калашников", съобщи Цветанов.

Според вътрешния министър извършителите са знаели по какъв маршрут се движи колата на жертвите.

Той уточни, че разследването още е в начален етап, но има всички шансове престъплението да бъде разкрито.

Вътрешният министър направи паралел между днешната стрелба и убийството на бизнесмена Юри Галев. Той беше прострелян с пет куршума в колата си около Боровец и почина в "Пирогов" след дълга борба за живота си.

Цветанов днес уточни, че убийството на Юри Галев е било извършено при сходни обстоятелства на сходен терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
22
 
! Отговори
До 51 преди 11 години
Беднотията провокира животинското в човека.Няма как да се спре престъпността с това разслоение в обществото,с тази бедност,корупция,насилие на по-силният. Не си прав, не е беднотията, а чувството на безнаказаност в престъпниците, породено от стотиците условни присъди, издадени от корумпирания гоцев комунистически съд. Защото знаеш ли особено по селата има десетки хиляди бедни българи, които едва свързват двата края, обаче не убиват и не мародерстват.
53
4
 
10
 
! Отговори
Питащ преди 11 години
А другите двама защо са още живи? Това е наистина добра новина, евала на стрелците, но доколкото разбрах са пропуснали останалите двама от бандитската група. Дано си отидст по-скоро от раните за да не издадат стрелците. Зя убийците на тия *** трябва награда, не съд, разбрахте ли господа скапайи политици?
52
8
 
5
 
! Отговори
malchance преди 11 години
Obiknoveno PTP, vzelo tragichen obrat. Spukali guma i izhvyrchali ot pytq. A tam nastypili Star shmaizer, skrit ot partizanite shumkari. Shmaizeryt zapochnal da strelq i taka. MVR raboti po versiqta, che smaizeryt e bil skrit tam ot bashtata na Sergei-Dimiter Stanishev malko sled 09.09.1944. V BG nqma organizirana prestypnost. Ako ne mi vqrvate, pitaite Don Boko i Don Ceci.
51
4
 
6
 
! Отговори
Хирург преди 11 години
Емине Кьосова е в изключително тежко състояние. Преди около 30мин приключихме с операцийте, но за съжаление са сасегнати жизнено важни органи и райите и не са съвместими с живота. Шанса да оцелее е под 1%.
50
4
 
10
 
! Отговори
ТPE3BEH преди 11 години
Червените форумни шумкари пак почнаха да хвърлят прах в очите на хората и да ни дават уроци по соц. икономика...
49
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С други думи пак мутренски истории. Абе да се стрелят, хич не ми пука. Само да не пострада някой невинен! А иначе, че един престъпник застрелял друг... ми много важно! За тия ми пука точно толкова колкото и когато *** бие Айше, с две дума хич не мзи пука!
48
1
 
19
 
! Отговори
53, преди 11 години
Ами с кво да стрелят бе, с прашка ли?
47
11
 
7
 
! Отговори
ден преди 11 години
стрелят с автомат по хора посред бял ден!нечувано!
46
0
 
17
 
! Отговори
симо преди 11 години
при всички положения,не му е била чиста работата,жалкото е,че са пострадали невинни хора
45
10
 
9
 
! Отговори
чудесно преди 11 години
Беднотията провокира животинското в човека.Няма как да се спре престъпността с това разслоение в обществото,с тази бедност,корупция,насилие на по-силният,независимо то какъв тип,дали физически,умствено,иерархично и т.н.Насилието не е добър начин във взаимотношениета.
44
4
 
14
 
! Отговори
Цв. Цв. преди 11 години
"Пречупихме гръбнака на организираната престъпност".... Нали така беше май? :) Ама май показните убийства наближават броя си от 90-те, така ли е, Цецо?
43
1
 
33
 
! Отговори
Отец Жуков преди 11 години
Малко се стреля в тая държава. И защото - Никой не може да изправи това, което Господ е направил криво - затова единствено Калашников оправя нещата.
42
1
 
8
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
:) Братко мой как край с мутрите бре? Ти сериозно ли? По улиците не виждаш ли какво става ?По други места среща с тях може да нямаме, но улиците всички използваме :) Че то е пълно с мутри !!! Има ги в пъти повече от зората на мутрите през 90-те . Гоцев си знае работата !
41
3
 
11
 
! Отговори
генсек преди 11 години
Връщаме се към времената, когато пожарникарят беше генсек на СИК, пардон, на МВР. Бяха извършени 192 убийства, които остават още неразкрити!
40
2
 
27
 
! Отговори
Барак Обама преди 11 години
Това е демокрацията. Сега се кефите на постиженията на Щатите, ама ако знаете колко заровени има в пустинята около Тексас...
39
0
 
21
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
А, бе още ли има от *** им? Не се ли изтрепаха вече? Тъкмо си помисли човек, край мутрите се свършиха, и хоп - още двама напълнили траповете... По-отговорно, по-отговорно трябва да се стрелят, с по-високи темпове, план имаме да гоним!
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
М дааа,убейството извършено по сходен начин и най-вероятно от същите килъри дето застреляха Юри Галев.Пита се в задачата-какви "килъри " точно залави Цветанов и ги съдят вече две години.
37
8
 
21
 
! Отговори
Бай дончо преди 11 години
В основата на тази почти ежедневна престъпност стои безпаричието. Голям процент от хората,предимно младите са мързеливи,невъзпитани,хаймани и търсят лесните начини за печелене на пари чрез далавери,заеми които не мислят да връщат и ежедневно мислене от къде и какво да откраднат и кого да измамят.Това са рожбите на "демокрацията". За свястните младежи пък няма работа и част от тях волю-неволю се присъеденяват към лошата категория. Ще става и по лошо! Как да не политизираме ,когато за 22 години нито едно правителство не помисли малко за хорта,а всичко което се направи е ограбването на народа от шепа политици-разбойници. Слагам всички в един кюп,независимо от цвят и политически празнословия. Сега берем плодовете на това безумие и геноцид спрямо българския народ. Тежко ни и горко!
36
2
 
7
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!! преди 11 години
Цветанов ще каже че са криминално проявени и че това е обикновенно произшествие,като вероятно Алексей и Хамстера имат пръст в него.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе не слагайте снимки, тва фото за какво е. и без това нищо не показва. ама на - да има там шарения.

Спонсорирани публикации