Застреляният Доневио бил близък на "кокаинов крал"

Другата жертва е 30-годишен криминално проявен
Обновена: 3 юли 2012 15:07 | 3 юли 2012 15:00,
109
Застреляният Доневио бил близък на "кокаинов крал"
Снимка: архив Булфото

Васил Донев – Доневио на 42 години и 38-годишният му шофьор Бинко Робев са жертвите на стрелбата на пътя Разлог – Баня, съобщи директорът на МВР-Благоевград комисар Георги Костов.

Още по темата

На мястото са открити над 30 гилзи.

Тази сутрин в джип "Мицубиши Паджеро" край пътя бяха намерени застреляни двамата мъже, а двамата им спътници – Емине Кьосова и съпругът й Мирослав също пострадаха при стрелбата.

Емине е в много тежко състояние и предстои да бъде транспортирана в "Пирогов", а съпругът й е контактен и няма опасност за живота му. Той се намира под полицейска охрана в РПУ Банско.

Убитите Доневио и Бинко Робев са криминално проявени.

Васил Донев и Робев бяха арестуван през април при операция на ГДБОП за лихварство. По-късно обаче бяха пуснати под гаранция. Пострадалото семейство пък е работело като селскостопански работници в постройка, близо до произшествието.

Няма данни мъжът и жената да са криминално проявени.

Няма заподозрени и задържани до момента. Работи се по няколко версии за стрелбата, като засега няма водеща. Имотите на Доневио са под наблюдение, има засилено полицейско присъствие в село Баня.

Доневио е бил близък до Иван Еринин, по прякор Гипса, който е бил задържан при операция "Кокаинови крале" в Италия в края на май, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му Гипса и Донев са били в близки отношения преди време, но в последните години има данни, че двамата са били в остър конфликт. По първоначални данни разстрелът е извършен с автомат "Калашников", съобщи Цветанов.

Според вътрешния министър извършителите са знаели по какъв маршрут се движи колата на жертвите.

Той уточни, че разследването още е в начален етап, но има всички шансове престъплението да бъде разкрито.

Вътрешният министър направи паралел между днешната стрелба и убийството на бизнесмена Юри Галев. Той беше прострелян с пет куршума в колата си около Боровец и почина в "Пирогов" след дълга борба за живота си.

Цветанов днес уточни, че убийството на Юри Галев е било извършено при сходни обстоятелства на сходен терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов не беше ли преборил тежката организирана престъпност ? Само днес три на нула за врага , а с натрупване ...........не можем да броим до толкова !
73
1
 
11
 
! Отговори
Божидар преди 11 години
Трябвало е да взривят джипа им. По-малко улики щяха да остават. Иначе и аз адмирирам действията на стрелците. Прекланям се пред тях!
72
3
 
18
 
! Отговори
имам си мечта преди 11 години
Следващия да е Алексей Петров. Иначе браео за перфектно свършената работа на момчетата с калашниците. Да направим група във фейсбук в тяхна подкрепс!!!
71
3
 
17
 
! Отговори
милева преди 11 години
Дано нашата мила майка България, ражда все по често такива достойни синове, като стрелците. За мен те не са убийци, това са герои които заслужават уважение
70
0
 
8
 
! Отговори
nakxx преди 11 години
dobre che oste edin *** si e otishal ot tozi svyat sadat nisto ne bi mu storil
69
0
 
10
 
! Отговори
Галеви преди 11 години
А ние му разправяхме на Доневио: "Ела бе с нас ке те гръмнат, а он сакаше да си остане. Еми са ке лежи на делбоко и ке си мирува."
68
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Супер новина ако знам кои са убийците бих ги скрил вкъщи
67
0
 
17
 
! Отговори
Трендафил преди 11 години
Получил си е заема ведно с лихвите. Ама оловни лихви хахаха. Браво на момчетата които са избили тая *** ***
66
10
 
8
 
! Отговори
Християнин преди 11 години
Простреляните са съпрузи и са обикновено хора,който са гледали кравите на лихваря Донев,и на изродчетата който въхваляват убийците на хора независимо какви са хората НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОТНЕМА ЖИВОТА НА ДРУГ ИЛИ НА СЕБЕ СИ ще им река само едно,каквото повикало такова дошло,кой ви дава правото да определяте кой какъв е и някой да го растрелва като да среля по животно-диво прасе или заек,опомнете се хора докато не ви е постигнало онова което желаете на другите,покайте се защото Ада е безкраен...
65
1
 
11
 
! Отговори
Ганкиния преди 11 години
На Доневио, дано му измре цялата рода. Голям камък, голяма сянка да им пази.
64
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както гледам, много слънчасали в тоя форум. А има и такива, които не са си пили скоро лекарствата и дрънкат врели некипели. А стойте "на сянка" и не се врете на коня в краката! Той г-н Калаш щом е проговорил, ще си каже приказката и без вашите налудничави коментари.
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека избиват такива, не че ще се прочисти държавата от илоди, но все е нещо
62
2
 
22
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
Най-после добра новина. Дано МВР не хване тези смели момчета. Желая им успехи
61
5
 
15
 
! Отговори
Внимание преди 11 години
вижте колко много доволни има от случилото се.Може би това е хайдушкото движение на 21 век. Като няма кой да защити хората, те самите грабват оръжие, а и държавата също не може, та тя повече от 20 години ги създава тия,т.н.бизнесмени,сега не иде да е против тях.
60
1
 
6
 
! Отговори
Nikoi преди 11 години
До 65. Правси но поне едни по малко.
59
8
 
10
 
! Отговори
зиино преди 11 години
Щом Цвък е взел нещата в свои ръде , няма страшно...Тия убийци са последните един-двама , дето още не са им пречупени гръбнаците.Отивам да си купя бюст на др. Боко от Банкя, дето ги отливат в леярната на Тато, че нещо взели да привършват.
58
3
 
40
 
! Отговори
до Питащ преди 11 години
Убийците на тези *** не са нито Робин Худ, нито Зоро, нито някой подобен на тях защитник на слабите и борещ се срещу престъпниците. Лошото е че убийците на *** са също такива. И когато някоя мутра, лихвар или друг такъб бъде отстрелян светът не става по-чист. Мястото му се заема от друг такъв ***. И друго лошо мога да отбележа - прочистване не е изобщо сред приоритетите на т.нар. "органи". Те се занимават с класификация на прякори, биене на еколози и защита на високопоставени ***
57
3
 
7
 
! Отговори
DO SVRAKATA преди 11 години
tupkano da ti se vrusta na decatatati ina ve4E na tebe priatelu
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко се стреля в тая държава - само 30 гилзи. Как ли поддържат форма?
55
3
 
28
 
! Отговори
Пичагата преди 11 години
Наистина страхотна новина. Поздравявам стрелците, че изчистиха 4 *** от родната ни земя. За мен това са достойни българи, които трябва да бъдат финансово стимулирани. Да се готви Трактора и компания.