Застреляният Доневио бил близък на "кокаинов крал"

Другата жертва е 30-годишен криминално проявен
Обновена: 3 юли 2012 15:07 | 3 юли 2012 15:00,
109
Застреляният Доневио бил близък на "кокаинов крал"
Снимка: архив Булфото

Васил Донев – Доневио на 42 години и 38-годишният му шофьор Бинко Робев са жертвите на стрелбата на пътя Разлог – Баня, съобщи директорът на МВР-Благоевград комисар Георги Костов.

Още по темата

На мястото са открити над 30 гилзи.

Тази сутрин в джип "Мицубиши Паджеро" край пътя бяха намерени застреляни двамата мъже, а двамата им спътници – Емине Кьосова и съпругът й Мирослав също пострадаха при стрелбата.

Емине е в много тежко състояние и предстои да бъде транспортирана в "Пирогов", а съпругът й е контактен и няма опасност за живота му. Той се намира под полицейска охрана в РПУ Банско.

Убитите Доневио и Бинко Робев са криминално проявени.

Васил Донев и Робев бяха арестуван през април при операция на ГДБОП за лихварство. По-късно обаче бяха пуснати под гаранция. Пострадалото семейство пък е работело като селскостопански работници в постройка, близо до произшествието.

Няма данни мъжът и жената да са криминално проявени.

Няма заподозрени и задържани до момента. Работи се по няколко версии за стрелбата, като засега няма водеща. Имотите на Доневио са под наблюдение, има засилено полицейско присъствие в село Баня.

Доневио е бил близък до Иван Еринин, по прякор Гипса, който е бил задържан при операция "Кокаинови крале" в Италия в края на май, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му Гипса и Донев са били в близки отношения преди време, но в последните години има данни, че двамата са били в остър конфликт. По първоначални данни разстрелът е извършен с автомат "Калашников", съобщи Цветанов.

Според вътрешния министър извършителите са знаели по какъв маршрут се движи колата на жертвите.

Той уточни, че разследването още е в начален етап, но има всички шансове престъплението да бъде разкрито.

Вътрешният министър направи паралел между днешната стрелба и убийството на бизнесмена Юри Галев. Той беше прострелян с пет куршума в колата си около Боровец и почина в "Пирогов" след дълга борба за живота си.

Цветанов днес уточни, че убийството на Юри Галев е било извършено при сходни обстоятелства на сходен терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
9
 
! Отговори
nona преди 11 години
Както по-рано писах,не не занимавайте с подобни бок'луци!!!!Моля , следващият кой е?!?
33
0
 
23
 
! Отговори
аъ преди 11 години
браво майката земя олекна със още един ***
32
1
 
3
 
! Отговори
ORCE преди 11 години
Aman braca dosta e.Sto li sega ce kaze Evgeij Kirilov i negovite Evrodeputati za sekojdnevnite ubistva i kolezi na BG graganite.Kretenu lesno ti bese da kritikuvas se sto se pojavi problem od MK ajde sega da te vida.Najgolemi kradci na svetot od bankomati ste VIE,najgolemi falsifikatori ste vie a za ubistva ste odmah zad MEXIKO.Buzdovanu najdi gi smrdezite Karakacanov i B.Dimitrov i pravec so glavata vo klozet,tamu vi e mestoto
31
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 11 години
до 30Ти да не си гледал някоя холивудска екранизация за смъртта на Троцки? :) Никакви 20 бодигарда, никакви 150 човека охрана - човека е убит с шиш за лед...
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и ся кво? крадял, мамил, изнудвал, рекетирал и измъчвал, за да натрупа богатство, на което някой друг, чужд човек ще се радва, докато спи с жена му,след като го ликвидират! се ла ви, както казват французите!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В другите сайтове човека се казва Динко, не Бинко.
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешно ми става като си помисля как бездомните кучета/***, аммм извинете, полицията се мотае около трупът му и се чудат кво е станало знаеки че единственото нещо което ще намерят е средният пръст на престъпника....горките те. Колкото и да ограничават оръжията за нормалните граждани, криминалния контингент винаги ще има такива, и ще взима свойте жертви.
27
7
 
16
 
! Отговори
До Ламбо преди 11 години
Троцки е убит с пикел от испанският революционер Рамон Меркадер, който е бил и алпинист. На Рамон са били необходими близо две години и любовна афера със секретарката на Троцки за да се докопа до него. Троцки се е движел с постоянна охрана от около 20 човека и във вилата си в Мексико е имал около 150 човека въоръжена охрана и няколко картечни гнезда в градината на хасиендата си. Не забравяйте, че комунистите са най-опасните престъпници.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е па с 30 патрона ,криза е следващия път с 15 трима!Екшън ,а ЦЦ как не му хрумна да обвини крадците на буса с парите ???
25
1
 
10
 
! Отговори
! преди 11 години
Що не престъпление, то ще е я криминално проявени, я психично болни, я наркотрафиканти, та да може да излезе Цецко- съчинителя на криминални романи и да ни обясни какво било. Като че ли ако излезе в днешно време един самозабравил се бандюга на пътя и започне да гърми по някоя кола, само защото- евентуално, го засякла и народа ще каже- това не е възможно в Бг! Така като слушам хрониките на Цецко, в България не останаха психично здрави и криминално непроявени!
24
7
 
31
 
! Отговори
До 25 преди 11 години
Няма невинни , аз що не се возя в тоя джип а ? Всичко под ножа това е , кой знае колко живота са съсипали ! Браво наистина браво !
23
1
 
35
 
! Отговори
*********() преди 11 години
Вижте,безмислено спорещи!Връщането към социализма е невъзможно и е безмислено да копнеем по спомените за него.Но това не зачи че сега живеем в рая на европейския капитализъм - не при нас царува оскаруайдоловски капитализъм от края на 19-ти век.Оскотелите от жажда за бързо забогатяване нашански "предприемачи" не могат и не искат да разберат старата римска поговорка "Най жестоките и безочливи робовладелци се получават от освободените роби".За тези *** важи само езуитския девиз "Целта оправдава средствата".За ужасния ни живот вече отдавна не са виновни фашисти,комунисти и други -исти а тази *** *** от обществото ни която се крие зад чуждицата "бизнесмени".
22
9
 
15
 
! Отговори
до 18 justice преди 11 години
Ти не си нормален. Мъртви са, щото са стреляли по тях, а не по другите, ама в същото време не са се поколебали за невинните жертви. Представи си как те качва чорбаджията да те вози и те застрелват като куче без да си направил нищо. И ти на това му викаш има господ..........
21
5
 
36
 
! Отговори
Писна ми преди 11 години
Писна ми да гледам джигити в джипове да карат както си искат и да гледат страшно ! Радва ме тази новина, искрено ме радва ! ей така ще намалеят леко по леко...пред пистолета няма ''босове'' и богове няма дори всички са равни
20
0
 
47
 
! Отговори
33221 преди 11 години
Нечовек дори богато да живее, граби и *** идва ден, в който попада на друг нечовек! Тогава или създават ''организирана престъпна група'' или ... това.
19
3
 
13
 
! Отговори
Национале празник преди 11 години
Това си е като за 4 юли-ден на независимостта от комунистически мутри
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калашникът не прощава
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На цецко само да му припомня, преди да прави "паралели", че по неховите думи, убийците на Юри Галев (бандата на т.нар. сумист) е в затвора. Да не се окаже, че са невинни накрая:))
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е Крушата не го гръмнаха със снайпер?
15
3
 
42
 
! Отговори
justice преди 11 години
брей, има Господ, вдамата мутряги мъртви, а работниците живи, дано оцелее женицата. Иначе евала, сай боже всеки ден такива новини! Честито, българи, двама престъпници по-малко!