Бизнес климатът в сектора на услугите се е влошил през август

Намаляват поръчките в производствения сектор, отчитат от НСИ
Обновена: 28 сеп 2012 14:58 | 28 сеп 2012 13:13, Миглена Иванова
2
Бизнес климатът в сектора на услугите се е влошил през август
Увеличават се клиентите на фирмите от строителния сектор със закъснения в плащането. Снимка: архив, Reuters

През август единствено в сектора на услугите се отчита влошаване на бизнес климата, показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

Мениджърите от сектора имат по-умерени очаквания за състоянието на предприятията през следващите шест месеца. Оценката за търсенето в сектора е леко намалена, както за момента, така и за следващите три месеца.

Несигурната икономическа среда, недостатъчното търсене и конкуренцията в бранша, остават основните фактори, затрудняващи дейността на предприятията, посочват от статистическия институт.

Без промяна е останал бизнес климатът в промишлеността, като производствената активност е отбелязала известно подобрение през последните три месеца.

Осигуреността на производството с поръчки обаче намалява, което е съпроводено и с понижени очаквания за дейността на предприятията през следващите три месеца.

Активността в строителството се е подобрила равнение с предходния месец, като прогнозите на строителните предприемачи за следващите три месеца са дейността да се задържи на същото равнище. Анкетата обаче отчита увеличение в броя на клиентите със закъснения в плащането.

Подобряват се оценките за настоящото бизнес състояние на предприятията в търговията на дребно, но очакванията на предприемачите за продажбите и поръчките към доставчиците през следващите три месеца са по-резервирани.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чрез "усвояване" на европари икономика не се гради. Гърция е близко до нас и ярък пример.

Спонсорирани публикации