Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП

Борисов и Цветанов да се откажат от политиката, иска левицата
Обновена: 25 апр 2013 15:13 | 25 апр 2013 14:08, Камелия Цветанова
201
Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП
Снимка: БСП

Настояваме бившият премиер Бойко Борисов и бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборите, да не са в листите на кандидатите за депутати и да излязат от политиката, защото тяхното оставане поставя под съмнение бъдещето на страната. Това обобщи от името на БСП евродепутатът Илияна Йотова, след като тази сутрин ексземеделският министър Мирослав Найденов заяви, че цялото правителство е било подслушвано по нареждане на Цветанов още от 2009 г.

Социалистите искат още Борисов и заместникът му да се откажат и от имунитета си, който имат като кандидат-депутати, за да се развържат ръцете на прокуратурата и да извади цялата истина за последните 4 години наяве.

„В противен случай как ще бъдат проведени изборите, след като се заплашва бизнесът, хора от държавната администрация се принуждават да се срещат с нас почти нелегално, защото се страхуват, докато тези хора са все още начело на листите на ГЕРБ под съмнение е поставен не само изборният процес, а и резултатът от тях“, коментира Йотова.

Според Петър Курумбашев в целия скандал около разкритията с подслушванията на министрите няма политика.

Става дума за битка на мафиотски кланове в ГЕРБ и в момента условно има битка между, да ги наречем условно, клановете на Корлеоне и Пантальоне, каза той.

Още по темата
Курумбашев настоя, че ако Борисов стои зад думите си, че Цветанов  няма нищо общо с подслушванията, явно заместникът му го държи с нещо.

Социалистите са убедени още, че истинският поръчител на незаконните подслушвания на министрите е бившият премиер, а Цветанов е просто изпълнител.

Проблемът е, че подслушваните продължават да са зависими от Борисов и Цветанов дълги години след това, настоя  Курумбашев и през медиите попита Лиляна Павлова, Симеон Дянков и Делян Добрев дали знаят, че Цветанов е наредил подслушването им и смятат ли, че трябва да се оттегли от политиката.

„Уважаеми господин президент, осъзнавате ли своята роля сега, Вие сте единственият легитимно избран представител  на властта, защото няма функциониращо Народно събрание, нямате право да мишкувате, трябва да кажете ясно бил ли сте подслушан и като министър, и като президент“, настоя Мая Манолова.

Въпреки че Мирослав Найденов отрече Бойко Борисов да знае за разкритията, които прави тази сутрин, Илияна Йотова настоя, че доколкото го познава, Найденов се е решил на този ход със знанието на бившия премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: БСПборисовподслушване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
11
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
който иска да бъде мамен и манипулиран, който иска да продължаваме да се излагаме по света с необразовани,без елементарна култура,мутри,който иска да бъде държан на каишка и да му подхвърлят "телешки пържолки,да живее в страх от бандити в МВР,да живее в бедност и яде асфалт,да слуша само "Аз" и да му се моли като на Бог,който няма достойнство и не иска да бъде ЛИЧНОСТ - да поддържа герб,неговите мутри и калинки.
31
1
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Много си смел зад клавиатурата.
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде го търсят разказвача на детски приказки Плевнелиев, той сега открива стройтелството на новата отсечка на метрото в Младост. Пак ще разкаже някоя приказка за преди лягане на събралите се там. Ако искате принципно становище питайте жена му.
29
2
 
17
 
! Отговори
от ляво на дясно преди 11 години
МАЯ МАНОЛОВАбивша съпруга на митничарлюбовница на Ангел Найденовфинансово състояние около 10 милиона евроедна от вносителките на закона Ванко 1
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия на снимката ,защо са толкова унили?!Защото сами не вярват на това което говорят!И пределно им е ясно че не ги чака нищо добро след изборите!Нооо както е казал народа-каквото повикало, това се обадило?!Очакват се интересни случки около и след изборите!А че ГЕРБ ги водят за носа е ясно и на малките деца.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП отново е ---ПОБЕДИТЕЛ ,....в опозиция !КАКВИТО И СМЕТКИ ДА СЕ ПРАВЯТ ,....БСП ще е извън управлението на Бг ,доста продължително време !Няма формула ,за коалиция с когото и да било ----ФАКТ!
26
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахахахахахааххахахахаахаххаОБИЧАМ КАТО СЕ ИЗНЕРВЯТ ГЕРБЕРИRIP RIP RIP
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опозицията ,няма думата !
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 20 коментара 15 писани от един и същи платен драскач.
23
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП ,да си гледат партията ,че и те са закъсали ,..с топенето на своя електорат !
22
4
 
8
 
! Отговори
! преди 11 години
edinstvenata partia koqto napravi neshto i razdviji darjavata v dobur aspekt e GERB! ne mi plashtat za da pisha! BSP da napusnat Bulgaria nezabavno vsichkite im pochitateli sushto ..tuk nqmate pravo da jiveete! ne iskame komunisti ! oshte malko !
21
5
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
платена е МАЙ,АТИ вчера и дадох 50 кинта да посмуче тапакхахахахахахаха
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз пък видях големите лаина на ГЕРБ миришат чак в Америка и цяла Европа
19
2
 
8
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Платен *** след изборите ще си говорим пак.
18
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и да лаете и да не Герб умря днесхахахахахахахахахахахахахахахахахаа всички които продължавате да ги подкрепяте сте най-простите българи!!!НЕКА ВИ НЕКА ВИ НЕКА ВИ !!!!СМЕШНИЦИ!!!
17
5
 
10
 
! Отговори
Сергей преди 11 години
Аз пък видях дългите пипала на енергийната мафия.
16
9
 
18
 
! Отговори
Истина преди 11 години
Според мен ГЕРБ ще победят с доста голяма разлика БСП :)Лек ден Ви желая! :)
15
13
 
18
 
! Отговори
ГНУССССССССССССССССС преди 11 години
ГНУС МЕ Е ОТ МРЪСНИ НОМЕРА, КОИТО БСП РАЗИГРАВАТ!
14
17
 
8
 
! Отговори
67124 преди 11 години
да махнат гробарите не БСП,защо да ги махат бе за да продължава Герб да краде и *** хоратаВИЕ ЗАСТЪПНИЦИТЕ ЗА ГЕРБ СТЕ ЗА ЗАТВОР НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!!
13
2
 
13
 
! Отговори
българин преди 11 години
Българин съм ама много ми харесва една турска дума. ША.РАНТИЯ. Що ли пък точно сега ми дойде на акъла?:)))))

Спонсорирани публикации