Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП

Борисов и Цветанов да се откажат от политиката, иска левицата
Обновена: 25 апр 2013 15:13 | 25 апр 2013 14:08, Камелия Цветанова
201
Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП
Снимка: БСП

Настояваме бившият премиер Бойко Борисов и бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборите, да не са в листите на кандидатите за депутати и да излязат от политиката, защото тяхното оставане поставя под съмнение бъдещето на страната. Това обобщи от името на БСП евродепутатът Илияна Йотова, след като тази сутрин ексземеделският министър Мирослав Найденов заяви, че цялото правителство е било подслушвано по нареждане на Цветанов още от 2009 г.

Социалистите искат още Борисов и заместникът му да се откажат и от имунитета си, който имат като кандидат-депутати, за да се развържат ръцете на прокуратурата и да извади цялата истина за последните 4 години наяве.

„В противен случай как ще бъдат проведени изборите, след като се заплашва бизнесът, хора от държавната администрация се принуждават да се срещат с нас почти нелегално, защото се страхуват, докато тези хора са все още начело на листите на ГЕРБ под съмнение е поставен не само изборният процес, а и резултатът от тях“, коментира Йотова.

Според Петър Курумбашев в целия скандал около разкритията с подслушванията на министрите няма политика.

Става дума за битка на мафиотски кланове в ГЕРБ и в момента условно има битка между, да ги наречем условно, клановете на Корлеоне и Пантальоне, каза той.

Още по темата
Курумбашев настоя, че ако Борисов стои зад думите си, че Цветанов  няма нищо общо с подслушванията, явно заместникът му го държи с нещо.

Социалистите са убедени още, че истинският поръчител на незаконните подслушвания на министрите е бившият премиер, а Цветанов е просто изпълнител.

Проблемът е, че подслушваните продължават да са зависими от Борисов и Цветанов дълги години след това, настоя  Курумбашев и през медиите попита Лиляна Павлова, Симеон Дянков и Делян Добрев дали знаят, че Цветанов е наредил подслушването им и смятат ли, че трябва да се оттегли от политиката.

„Уважаеми господин президент, осъзнавате ли своята роля сега, Вие сте единственият легитимно избран представител  на властта, защото няма функциониращо Народно събрание, нямате право да мишкувате, трябва да кажете ясно бил ли сте подслушан и като министър, и като президент“, настоя Мая Манолова.

Въпреки че Мирослав Найденов отрече Бойко Борисов да знае за разкритията, които прави тази сутрин, Илияна Йотова настоя, че доколкото го познава, Найденов се е решил на този ход със знанието на бившия премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: БСПборисовподслушване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
15
 
! Отговори
му4а40 преди 11 години
ко ривете ве *** цел свет го е страх от на цецо антените
11
2
 
18
 
! Отговори
енергетика преди 11 години
Кой сключи договорите в енергетиката? Кой *** от енергетиката? Кой контролира енергетиката? Мафията е могъща, всички в купом ревът като магарета на мост! Защо се спря разледването за проституцията в енергетиката? Какви подслушвания? Защо сме най-бедни, защо има мафия? Може би сме бедни и разграден двор защото се подслушва или как? Не се връзвайте на мафията, искаме разледване в енергетиката! За подслушването на престъпниците ме боли фара!
10
26
 
13
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
БСП победа!!! А за кой ще гласувате бе, приятели, които плюете по БСП? Искате ГЕРБ да се върнат пак на власт ли? Не виждате ли, че такова чудо до сега в БГ не е било. Има ли друга реална алтернатива в момента освен БСП? ОПОМНЕТЕ СЕ!
9
4
 
14
 
! Отговори
2 в 1 преди 11 години
"К*рва" може да се употреби както за сексуално, така и за политическо поведение. Тази снимка трябва да се махне защото е реклама. Ама не на кафе 2 в 1:)
8
15
 
8
 
! Отговори
Сотир преди 11 години
R.I.P. ГЕРБ
7
7
 
18
 
! Отговори
Руски шпионин преди 11 години
ще ни спирате проекта Белене а?? Ние ще командваме тук още 65 години. Вие сте болуци, ***.
6
2
 
5
 
! Отговори
свобода преди 11 години
ку*ките да не се обаждат. И аз искам теб да те няма м*ъсница
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти пък много си убав...особено така *** отвсякъде! Дръйпни се от вентилатора...това дето пръска от него не е парфюм а нещо рядко и гадно ***...
4
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев ако иска направо да забранят всички партии и да управлява докато остарее.Току виж накрая и него го сменили с преврат като Т.Живков.Много нещо искания за оставки, явно ГЕРБ наистина са засегнали доста интереси на спонсорите на БСП.
3
15
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ОТ ВАС БСП МИ СЕ ПОВРЪЩА. ЦЯЛАТА ВИ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ ПОЧИВА НА СКАНДАЛИ, КОМПРОМАТИ ПЛЮВНИ СРЕЩУ ГЕРБ. НЕ ПОКАЗАХТЕ НИЩО ГРАДИВНО. НЕ МОЖЕТЕ ДА МЕ НАКАРАТЕ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС.
2
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Плод и зеленчук"търси двамата Тиквата и Пъпеша за временни продавачи на зарзават и плодове на пазара "Кирков"!
1
10
 
26
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Аз пък искам метресите на Гоце да спрат да се занимават с политика.

Спонсорирани публикации