Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП

Борисов и Цветанов да се откажат от политиката, иска левицата
Обновена: 25 апр 2013 15:13 | 25 апр 2013 14:08, Камелия Цветанова
201
Битка на клановете Корлеоне и Пантальоне в ГЕРБ видя БСП
Снимка: БСП

Настояваме бившият премиер Бойко Борисов и бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов незабавно да напуснат изборите, да не са в листите на кандидатите за депутати и да излязат от политиката, защото тяхното оставане поставя под съмнение бъдещето на страната. Това обобщи от името на БСП евродепутатът Илияна Йотова, след като тази сутрин ексземеделският министър Мирослав Найденов заяви, че цялото правителство е било подслушвано по нареждане на Цветанов още от 2009 г.

Социалистите искат още Борисов и заместникът му да се откажат и от имунитета си, който имат като кандидат-депутати, за да се развържат ръцете на прокуратурата и да извади цялата истина за последните 4 години наяве.

„В противен случай как ще бъдат проведени изборите, след като се заплашва бизнесът, хора от държавната администрация се принуждават да се срещат с нас почти нелегално, защото се страхуват, докато тези хора са все още начело на листите на ГЕРБ под съмнение е поставен не само изборният процес, а и резултатът от тях“, коментира Йотова.

Според Петър Курумбашев в целия скандал около разкритията с подслушванията на министрите няма политика.

Става дума за битка на мафиотски кланове в ГЕРБ и в момента условно има битка между, да ги наречем условно, клановете на Корлеоне и Пантальоне, каза той.

Още по темата
Курумбашев настоя, че ако Борисов стои зад думите си, че Цветанов  няма нищо общо с подслушванията, явно заместникът му го държи с нещо.

Социалистите са убедени още, че истинският поръчител на незаконните подслушвания на министрите е бившият премиер, а Цветанов е просто изпълнител.

Проблемът е, че подслушваните продължават да са зависими от Борисов и Цветанов дълги години след това, настоя  Курумбашев и през медиите попита Лиляна Павлова, Симеон Дянков и Делян Добрев дали знаят, че Цветанов е наредил подслушването им и смятат ли, че трябва да се оттегли от политиката.

„Уважаеми господин президент, осъзнавате ли своята роля сега, Вие сте единственият легитимно избран представител  на властта, защото няма функциониращо Народно събрание, нямате право да мишкувате, трябва да кажете ясно бил ли сте подслушан и като министър, и като президент“, настоя Мая Манолова.

Въпреки че Мирослав Найденов отрече Бойко Борисов да знае за разкритията, които прави тази сутрин, Илияна Йотова настоя, че доколкото го познава, Найденов се е решил на този ход със знанието на бившия премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: БСПборисовподслушване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кои сте вие да настоявате, зад БОЙКО СТОИ НАРОДА, бре *** червени.
51
6
 
19
 
! Отговори
БКП преди 11 години
Дърти червени ку.ви марш в Северна корея!! КУ.Убашев кажи си за фотоволтаиците дето имаш и дереш кожите на народа ??? Дърти КУ.ВИ...
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия па! Нямат ли си партийка, ами хората са тръгнали да одумват?Ай гледайте си вече във ваща паничка, а!
49
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съвсем скоро ще изскочи заека.БСПодслушвачите се издъниха сами.Цецо ще каже.
48
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ви моля другари от бсп покажете се още веднъж в някоя телевизия за да съм сигурен в победата на ГЕРБ на 12май.Вие сте лицето на бсп- нагли,амбициозни и самовлюбени комунисти от най-лошия тип.Толкова сте противни,че отблъсквате и съпартийците си.
47
9
 
7
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Значи Борисов и Цветанов може да са милиардери,и за техните доходи нямаме право да знаем,но за Корумбашев трябва.Той вече 4 години не е във властта и сигурно тези доходи не са му от далавери с обществени поръчки и близки до властта фирми.Но за гербаджиите може,но за другите не- те били комунисти и между впрочем какъв комунист е Корумбашев сигурно по малък от Борисов-пиянството на един *** народ.
46
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази *** ше пуска компромати докато съществува.
45
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако може всички да се откажат от политиката само БСП да остане да краде на воля. Голям смях :)
44
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
селчо ще викаш на баща си!А казвам Гроб защото това е бъдещето с Герб само до Гроба могат да те отведат!!!
43
12
 
5
 
! Отговори
аз преди 11 години
Селски изцепки тип ГРОБ ние гражданите не разбираме. Това е ваш селски майтап. Селско чувство за хумор и въображение за обида. На овцете си ги разправяй лафовете и си се смей сам. ***.
42
2
 
24
 
! Отговори
Dido преди 11 години
По неофициални данни Моника Йосифова е загубила 12 мил Евро вложения заради кризата в Кипър, голяма част от парите били на Сергей, сред загубилите са също Гергов, Петков, Овчаров и други видни представители на БСП трупали с години милони в кипърски банки и офшорки!А сега познайте защо БСП ламти толкова за власт?!Имат пари да възстановяват и ще ги вземат от народа!Да ние честито!
41
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чумата тръшна правилните хора ГРОБ
40
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво щяха да си говорят с хората ВСИЧКИ партии,ако я нямаше ГЕРБ. Ето защо трябва да разберем,че ГЕРБ е все пак някаква надежда.
39
1
 
12
 
! Отговори
от ляво на дясно преди 11 години
ИЛИЯНА ЙОТОВАБългарската Чичолиназа разлика от Илона Сталер влиза и в Европарламента
38
7
 
20
 
! Отговори
аз преди 11 години
Червените ***, начело с ку.ката Манолова и сие, пак лаят и държат хората без мир денем и нощем. Чума да ги тръшне червените ***!
37
0
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
ако искаш да се видим някъде?
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
големи сте разбирачи всички...заслужавате да живеете като кучета още 100 години
35
0
 
11
 
! Отговори
от ляво на дясно преди 11 години
ПЕРЪР КОРУМБАШЕВДепутатът от БСП Петър Курумбашев е взел през миналата година 467 550 лева от странични доходи.Това прави по 38 962 лева на месец над надницата на народен представител, която е около 2000 лева . Страничните доходи излязоха наяве от имотната декларация на Курумбашев, публикувана от Сметната палата. Ведомството на Валери Димитров пусна в интернет декларациите на над 6000 души от властта."Повече от това, което съм декларирал, няма какво да добавяотвърна лаконично Курумбашев пред BNews и отказа коментар откъде е дошъл страничният му доход от половин милион лева над з
34
2
 
7
 
! Отговори
Марина Добрева преди 11 години
Абе БСП защо не си прибере вересиите вече........
33
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля,че само компетентен политик и човек като Орешарски може да направи нещо!мое мнение :)

Спонсорирани публикации