Цветанов, ти си го правил, слез от сцената, призова Найденов

Цялото правителство е подслушвано със знанието на бившия МВР шеф
Обновена: 25 апр 2013 15:12 | 25 апр 2013 08:52, Камелия Цветанова
1164
Цветанов, ти си го правил, слез от сцената, призова Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: Булфото

МВР по времето на кабинета „Борисов” масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството.

Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов от още 2009 г.

Скандалното признание „бомба” хвърли в ефира на bTV бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който недвусмислено призова доскорошния си колега – ексшефа на вътрешното ведомство, да се оттегли от политиката

„Цветанов, ти си го правил, политически честното е да слезеш от сцената, иначе това безобразие ще продължи. Някой трябваше да излезе и да каже ясно: Царят е гол! Както го правя аз в момента. Има и други подслушвани министри, ослушвахме се всички и в залата на МС, целият МС знаеше и дори сме си разправяли случки за това какво сме правили и как са ни слушали”, разказа Найденов.

Найденов подчерта, че темата с подслушванията е публична тайна и знае какво ще последва от тук нататък, след бомбата, която е хвърлил.

Зная първите им три хода и ги съветвам да не и прилагат. Първо ще последва остра реакция, намиране на някой, който трябва да обясни колко съм лош аз и след това започва компроматната война.

Още по темата
„Борисов не знае за намерението ми да говоря за тези истини, не ме е пращал той и това не е сценарий за отстраняването на Цветанов. Това е искрено изказване, някой трябваше да го каже на глас. Надявам се да дам кураж и на останалите ми колеги, които искат да го направят. След мен ще започнат да говорят и други”, каза още Найденов.

Според него целта на подслушването е да се съберат т.нар. поведенчески профили. Когато предстои някой да бъде отстранен, той трябва да има с какво да бъде контролиран.

Като пример посочи отстранения от премиера Бойко Борисов министър на икономиката Трайчо Трайков, който "беше контролиран преди и след отстраняването му, за да се знае какво ще направи".

Профили се правеха и по отношение на политическите ни опоненти. Склонен съм да допусна, че това, което пише в сигнала на Станишев, до голяма степен отговаря на истината, каза още бившият министър.

Като пример посочи случай, при който единият вицепремиер казва „Аз съм на мероприятие в Хасково“, другият казва „Не, не е в Хасково, защото системата отчита, че е в Гърция". Коя система е тази, риторично попита Найденов.

В същото време той смята, че експремиерът Бойко Борисов не е бил замесен в тази незаконна дейност и твърдял пред него, че не е възможно. Държавният глава обаче бил наясно с положението.

При срещата на Найденов с президента Росен Плевнелиев преди съставянето на служебното правителство двамата оставили телефоните си в съседно помещение.

Найденов коментира започнатото от прокуратурата разследване срещу себе си за опит за намерение за даване на подкуп и за оказване на влияние при обществена поръчка, както той поясни. Сценарият беше направен така, сякаш са го направили БСП, това е моят прочит, каза Найденов.

Бившият земеделски министър заяви, че делото в прокуратурата срещу него е започнато през 2009 г., но е оставено "спящо" с цел да бъде активирано преди избори.  

Той каза още, че от няколко дни семейството му е в чужбина, както на неговия приятел - бившия депутат Емил Димитров. 

„Моето семейство също е зад граница, не искам да стават свидетели на наблюдението върху мен и евентуално сплашване", посочи той. Бившият земеделски министър призна още, че се е срещал и с основния обвиняем по делото „Октопод“ Алексей Петров, но не му е искал съвет как да излезе от ситуацията с разследването около него.

„Имаше официално писмо от него, първо се срещна с Дянков, аз пожелах да няма публичност на моята среща, имал е среща и с други министри, коментирали сме доста неща, аз нямах мотив да откажа този разговор“, обясни Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
785
1
 
9
 
! Отговори
mery_90 преди 11 години
такова двуличие не съм очаквала............
784
1
 
7
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Цветанов не е стока,даже по-лошо,но този каква *** е......................
783
2
 
5
 
! Отговори
ШопЕн преди 11 години
Опааа!Некой че плаща капарото.Сите са крадливи,ама гербо са и некадърни...Сега че си поиграят на прееби другарче,Цацата че фане цацата,народо че се поуспокои за деморацията и...аре дай пак от същото!
782
7
 
13
 
! Отговори
явее преди 11 години
цецомобили, калинки, радко отверки.... ето това е герб...
781
4
 
8
 
! Отговори
! преди 11 години
до 1102мнооо си зле брато, бегай в некоя бърлога на ГЕРБ за да ти дадат някоя друга стотачка за да се мислиш за човек...
780
4
 
9
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Вече не се продават смартфони, а цецофини! хахахаха
779
4
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Лешоядите започнаха да се кълват един-друг. Истината за герберастията излиза наяве.
778
3
 
8
 
! Отговори
До Цвинокио преди 11 години
Цуци-муци, до седмица след като ти падне имунитетчето, в панделата те очаква пълна програма. Подготвяй кофата с вазелина и тренирай да не изпускаш сапуна в банята. И да не збравиш да си мажеш и ушите ... знаеш си защо.
777
2
 
10
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
До ESКато искаш да те подслушват и следят- хващай влака за Северна Корея, тръгва от Банкя, тук сме Европа!
776
11
 
6
 
! Отговори
Повръща ми се от таз преди 11 години
Този мазен червей Найденовот БСП му дадоха две възможности да избира... Или да бъде осъден за доказани далавери в миналото си, след което ще бъде автоматически низвергнат от ГЕРБ и с кариерата му е свършено. Или, възможноста БСП за благодарност, че им помага с лъжесвидетелството си, да му блокират и затлачат в девета глуха делата, които самите те предизвикаха докато му се размние и го забравят хората. Разбира се и за награда този Юда ще получи и някой и друг сребърник за предателството си. ГАД!
775
6
 
8
 
! Отговори
Петко преди 11 години
Сега гледам интервя с Орешарски. Аз съм глухоням. Разбирав по движението на устните. Невербалното поведение на този човек е като на човек който лъже.
774
1
 
5
 
! Отговори
Коки преди 11 години
Тук не е важно кое е истина и кое не. Важното е да се петни името на България. После ще е важно някои да замлъкнат. Това е толкоз просто и логично. Вестниците ще имат за какво да пишат
773
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дотук цялото интервю е стил "Агенция една госпожа каза".
772
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
-Шефе, кво става бе?-Цецо, нали всичко знаеш, ти ми кажи кво става!
771
8
 
8
 
! Отговори
ПОСЛЕДНИ НАПЪНИ преди 11 години
МИРО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ***! С ТОЗИ ХОД СИ ПРИЗНАВА ЗА ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ НЕГО-----***----КАВО ЛИ СА ГО ПРЕЛЪГАЛИ ЧЕРВЕНИТЕ МАЙМУНИ-----ЩЕ ВИДИМ
770
2
 
3
 
! Отговори
ДИМОВ преди 11 години
До Анонимен: АМА ,ВИЕ СЕ УЧУДВАТЕ И НА ТВЪРДЕНИЕТО ,ЧЕ НИ КОНТРОЛИРАТ ДАЖЕ И ПО ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ АПАРАТИ ! ТОВА Е ИСТИНА И ТЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ !
769
8
 
11
 
! Отговори
ES преди 11 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ПОДСЛУШВАТ ВСИЧКИ ЗАЕМАЩИ НЯКАКВИ ПОСТОВЕ. АКО НЕБЯХА ПОДСЛУШВАНИ ,ЩЕХА ДА ОТКРАДНАТ ПАРИТЕ ОТ ЕС, НА КОЙТО НЕ МУ ИЗНАСЯ ДА СЕ4 МАХА
768
3
 
10
 
! Отговори
es преди 11 години
миро да ли знае ,че предателите никъде не виреят.
767
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министрите оперират с милиони, след 20 годинибрутални кражби и далавери някакси не мога искренода се възмутя,че министър бил подслушван,при товазаконно,като Миро.Плюс това,ако е знаел и не го еустройвало да беше подал оставка,да бешенапуснал.Не да хвърля димки 10 дни предиизбори.*** долен.Такива като него са най-гнусни.
766
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До аз *** на психиатър,ако ти каже че си добре,то психиатъра ще има нужда от такъв.

Спонсорирани публикации