Зверска верижна катастрофа край гара Яна*

Двама са загинали, петима са ранени по първоначална информация
Обновена: 19 авг 2013 14:45 | 19 авг 2013 11:34,
249
Зверска верижна катастрофа край гара Яна*
Тежката катастрофи отложи тържествената церемония по откриването. Снимка: БТА

Двама души са загинали при тежката катастрофа, станала в района на гара Яна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за катастрофата е подаден към 11.00 часа. По първоначални данни на автомагистрала „Хемус”, в района на гара Яна, посока София, е станал тежък пътен инцидент между три ТИР-а и четири леки коли. При огледа под един от тировете е открит електромобил. От удара на място са починали двама, петима са пострадалите според първоначалната информация. По-рано се съобщаваше за трима загинали.

Участъкът е затворен. Леките коли се отклоняват през с. Елешница – Столник, а тежкотоварните автомобили изчакват на място до организирането на резервен маршрут и за тях. На мястото има екипи на полицията, пожарната и бърза помощ. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов също е на мястото на инцидента.

Заради катастрофата беше отменено официалното откриване на пътната връзка между Софийския околовръстен път и магистрала "Хемус". Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева каза, че на мястото на обекта, който трябваше да бъде открит днес, ще бъде отслужен само водосвет и молебен за здраве.

Терзиева отрече да има забавяне на пускането в експлоатация на отсечката, защото е трябвало да бъдат изготвени Акт 16 и Акт 15. Според шефа на АПИ Лазар Лазаров огромната тапа от автомобили не е причина за станалия инцидент.

Министър Терзиева призова шофьорите да карат внимателно и да спазват правилата на движение, защото никакви магистрали няма да бъдат от полза, ако не бъдем разумни на пътя.

В „Пирогов” са постъпили двама мъже на 22 и 42 години и едно момиче на 11 години. В момента на пациентите се правят изследвания, съобщи "Фокус".

Както Dnes.bg вече писа, днес в 14.00 часа движението по връзката на автомагистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна", трябваше да бъде пуснато. В 11.30 трябвашe да се проведе тържествена церемония по откриването на новия участък.

*Статията е актуализирана към 14.02 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При всички катастрофи по пътищата са виновни единствено шофьорите не машинистите на влак,но нали затова се строят магистрали да се избегнат до минимум такива случаи предизвикани от неправилно изпреварване,което може и да е резултат от изнервеност че висиш в колони или те очаква висене,хората са различни и поне магистралните участъци в най-голяма степен ти гарантират че някой нервак или тарикат няма да те убие теб или близък твой човек,за това говорим!
118
7
 
16
 
! Отговори
so преди 10 години
Хах, щяли да им тежат 3 души на съвестта. Те хиляди не им тежат, те 3-***... Бог да ги прости, а останалите да внимаваме зад волана. Да бъдем толерантни и най-сетне - европейци. Нищо, че ни командват азиатци.
117
0
 
11
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
Две седмици при задръстванията де що имаше тарикат караше през аварийната, зор да мине пред още някого, но никой не се замисли как по-бързо да се избегне това.
116
10
 
15
 
! Отговори
deq преди 10 години
И на магистралите стават ПТП, инцидента е станал далеч от новооткрития участък и не виждам с какво ви е виновна министърката с "цикламеното костюмче", както я нарече тъпата мутра. Вие наясно ли сте ,че за да се открие един стр.обект трябва да има акт 15 и акт 16. Ако тези документи не са подписани и се пусне в експлоатация и стане някакъв инцидент, наясно ли сте кой ще отговаря...Високата скорост убива, тук в БГ не се спазват ограниченията, всеки кара със скорост каквато на него му харесва.
115
0
 
15
 
! Отговори
изроди такива преди 10 години
Олигофрениииии , ще ви кажа нещо вина има всеки ... и в брадвата и в сапа!!! Това, че чакат някой да се плюнчи и не го пускат , а е готов пътя е мега голяма простотия от простия БГ народ, но и това че като народ сме *** и това е факт!! Като има тапи, ще си кротувате и ще си седите на дупета! Но не, хората все бързат и все някой тарикат селски с по лъскава кола, ще даде мигач и ще се направи на велик..все едно има два чифта. Просто просттт народ!
114
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При толкова много джигите на пътя,това е резултата.
113
5
 
17
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
"Междувременно транспортният министър Данаил Папазов, който посети мястото на инцидента, заяви за БНР, че ТИР с румънска регистрация, по всяка вероятност натоварен с олио, е помел няколко автомобила, които са намалили скоростта във връзка с образуваща се тапа."А най-важният извод от цялата работа е, че щом имаме готов инфраструктурен обект, в момента, в който са разписани документите, трябва да се пуска движението. Ленти-менти, овации и фел_ции, да си ги организират в министерствата.
112
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоо... 30 години няма магистрала там! И сега, че по стечение на обстоятелствата точно в района има катастрофа (след хилядите за 30 години) са виновни, че не са откирли 8км участък в Събота? Вие връзка с главния мозък правите ли бе? Е*аси долното племе дето сме!
111
13
 
27
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Абе терзиева, вземи си подай оставката, че да стане една верижна реакция, та чак до орешарски да отиде. Някой от правителството трябва да поеме отговорността, че иначе загиват невинни хора. станишев и местан, а и ти сидеров на инат не се управлява. Жертвите ще ви проклинат - вечна им памет.
110
7
 
27
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Докато се издокарат за откриването - на пътя мазало!
109
13
 
26
 
! Отговори
гг преди 10 години
Терзиева убиец!!!!!! Защо забави откриването но новия участък?????
108
25
 
9
 
! Отговори
миналата година преди 10 години
Виновен е агент Буда! Ако той беше открил миналата година този участък, всички жертви и катастрофи щяха да бъда избегнати!
107
14
 
32
 
! Отговори
баба ви от Мексико преди 10 години
Бойко им каза да открият магистралата и да не се гаврят с хората. Комунистите и турската тайфа са виновни за тези хора.
106
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За превишена скорост трябва отнемане на книжката поне за 3,4 години иначе няма оправия.
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
interesno za6to ne stavaha takiva ujasi po Tatovo vreme? togava ni ulizi goliami ni magistrali, ama i ne vseki *** ima6e po 2-3 koli. Tato si e znael za6to - poznaval e "matriala", ne 4e obi4am komunistite, no na bylgarina mu triabva zdrava ryka. slobodiata go uni6tojava. jalko, no fakt.
104
10
 
8
 
! Отговори
до Оставка преди 10 години
Ти си за бесилото, 120!
103
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега да им тежи на съвестта на тези двамата. Този възел трябваше да го открият петък или събота, но нали ще има развалят почивката. Вчера на същото място и аз за малко да не се натреса, защото имаше едни 50 автомобила спрели ей така и никой не се сеща да пусне аварийни@!?!@? Иначе тъпите куки пишат за 10 километра превишение. 440 км на запад ги вземат за 2,5-3 часа. тук ако караш с всички ограничения отиват 7ч.
102
17
 
45
 
! Отговори
Оставка преди 10 години
Всички ,който са допусна ли ,това и заради който три седмици заобикалям и чакам в задръстването на Яна ,са за куршум ! Нищо не ги оправдава ,че при готов участък в събота ,чакат някаква *** да дойде да ливне малко вода ! Ако бяха пусна ли движението сутринта като минах / 8 00 / сега нямаше да има жертви ! Оставка и затвор за тези !
101
13
 
13
 
! Отговори
BGN преди 10 години
Абе мн умни всички, а са си живи папагали, ония Бай *** си показа простотията, там с " цикламеното костюмчето" и ся всички го преповтарят !!!
100
4
 
21
 
! Отговори
Слав преди 10 години
Руснаците, турците и *** са виновни за инцидента ... ама видиш ли ако бил еди кой си той щял да я открие преди да я завършат защото са гениални магове. Ама проблема не е само в пътищата , в голямата си част е на полуидиотите зад волана които се смятат за безсмъртни и чуждия живот е нищо за тях. Кой знае колко от пишещите карат като изтървани *** по пътищата

Спонсорирани публикации