Търговията на дребно с 6,2% ръст на годишна база през септември

Спрямо август има увеличение от 0,6%, показват данни на НСИ
Обновена: 7 ное 2013 14:09 | 7 ное 2013 13:34, Елка Василева
2

Търговията на дребно, без тази с автомобили и мотоциклети, се увеличава с 0,6% през септември спрямо предходния месец и с 6,2% на годишна база, показват календарно изгладени данни на НСИ.

Месечни изменения

През септември 2013 г. оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2,7%, при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2,1%, с разнообразните стоки - с 1,6%, с автомобилни горива и смазочни материали - с 1,5%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1,3%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0,5%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 0,7%, и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0,6%.

Годишни изменения

През септември тази година спрямо същия месец на 2012 г. оборотът нараства във всички икономически групи. По-значителен ръст се наблюдава в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 27%, с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 8%, с автомобилни горива и смазочни материали - със 7,3%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 5%.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: търговия на дребно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Радост бг преди 10 години
Нищи чудно - руснаци превземат България. В големите хипермаркети основните купувачи са руснаци.
1
0
 
3
 
! Отговори
търговец на дребно преди 10 години
Тук отново виждаме от уменията на Кашпировски,вече ме обедиха ха ха.

Спонсорирани публикации