3 бомбардировача В-52 на САЩ са прехвърлени в Европа

Единият ще участва в тържествата в Нормандия
Обновена: 5 юни 2014 14:23 | 5 юни 2014 11:45, Елка Василева
178
3 бомбардировача В-52 на САЩ са прехвърлени в Европа
Снимка: архив, Reuters

САЩ са прехвърлили временно в Европа три от своите стратегически бомбардировачи В-52, способни да носят ядрени бойни глави. Това съобщиха вчера пресслужбите на американските военновъздушни сили и Стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ (СТРАТКОМ), цитирани от ИТАР-ТАСС.

Както те уточниха, самолетите са разположени в база Феърфорд, графство Глостършър (Великобритания). Престоят им там "ще продължи приблизително две седмици", отбелязва пресслужбата на американските ВВС.

За този период въпросните стратегически бомбардировачи ще извършат тренировъчни полети в сферата на оперативната отговорност на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ. Планира се екипажите на тези бомбардировачи "да се запознаят с базите в региона и провежданите там операции", заяви пресслужбата.

Посочва се също, че прехвърлените във Великобритания три бомбардировача, които са от американските бази Барксдейл (щата Луизиана) и Майнът (Северна Дакота), не носят въоръжение.

От своя страна СТРАТКОМ описа целта на прехвърлянето на бомбардировачите в Европа като "подготовка и интеграция с въоръжените сили на САЩ и съюзниците в региона".

Освен това единият от тези бомбардировачи на 7 юни ще участва в тържествата по повод 70-годишнината от съюзническия десант в Нормандия, информира командването.

Пресслужбата на ВВС от своя страна отбеляза, че американското министерство на отбраната "ежедневно провежда тренировъчни мисии, за да гарантира, че САЩ разполагат с надеждност и гъвкавост да отговорят на спектъра от потенциални заплахи".

"Операциите на бомбардировачите разширяват тези възможности, предоставяйки на президента (на САЩ) различни варианти за действие, които може да са му необходими за защита на страната или нейните съюзници и партньори", добави пресслужбата на ВВС.

През март в светлината на острите разногласия с Русия във връзка със ситуацията в Украйна САЩ изпратиха допълнително седем военни самолета за патрулиране на въздушното пространство на балтийските страни в съответствие с ангажиментите към съюзниците от НАТО, отбелязва ИТАР-ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rusnacite nyamat te sa blyadove. Putya , ako im kaje shte kaje utre da che nai-hubavo e da si *** shte se obarnat na 180 gradusa. Ryadko robsko I bezdushno pleme. Po Russia skitat milioni bezprizorni deca , tova li e tehnoto pravoslavie? I pravoslavieto im e tatarsko I fatmasko, kato dushicata im.Rusia e nyakakva pravoslavna sekta!@
124
1
 
4
 
! Отговори
тт преди 9 години
До просто минавамАми защото си евроамерикански триполов индивид.
123
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че тези антики от виетнамската война ли ще предислоцират..смеххх...
122
14
 
3
 
! Отговори
т0рбалан преди 9 години
В техническо и духовно отношения Русия е една пустиня. Нито един от рашистите, които пишат в този форум нямат руска пералня. Те една свястна пералня нямат тръгнали със самолети да се хвалят. За самолетите им какво да говорим, падат като круши, ден през ден. В духовно отношение същата работа - пиянство, алкохолизъм, робия руснаците са си традиционно един робски наорд, такива като Сталин и Путин са им тъкмо по мярка. Няма как такива да творят, могат само да се напият.
121
4
 
10
 
! Отговори
туполев преди 9 години
В техническо отношение руснаците може и да не са по напред от хъмериканците,но в духовно със сигурност са на светлинни години пред разлагащия се запад и фащ!нещата при ядрената триада руските носители на атомно оръжие е с една идея по добро.например подвижните ярс или шахтовите воевода( по натовска класификация Сатана) янките се *** само при мисълта за тях
120
1
 
4
 
! Отговори
AZ преди 9 години
ЗАЩО ЗАЩИТНИЦИТЕ НА САЩ ОБВИНЯВАТ ТЕЗИ НА РУСИЯ , ЧЕ ПОДКРЕПЯТ КОМУНИЗМА,СОЦ-СТРОЯ , СОЦИАЛИЗМА И ТЕМ ПОДОБНИ... НА ВСИЧКИ ИМ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО ЧЕ ТОВА ГО НЯМА И НАДАЛИ НЯКОГА ЩЕ ГО ИМА ОТНОВО.НО ТОВА КОЕТО ПРАВИ РУСИЯ ПО ДОБРА ОТ САЩ Е ПОЛИТИКАТА КОЯТО ВОДИ И БЛИЗКИТЕ КОРЕНИ.ЗА МЕН (ЛИЧНО) ЕДИН АМЕРИКАНЕЦ Е ТОЛКОВА БЛИЗЪК ДО НАС КОЛКОТО И ЕДИН АРАБИН,ИНДИЕЦ,БУШМЕН,ЕСКИМОСТ ИЛИ КИТАЕЦ
119
9
 
4
 
! Отговори
т0рбалан преди 9 години
Рашистите една свястна пералня не са направили тръгнали със самолети да се хвалят ХАХАХАХА :):) Преди година-две показваха някакъв нов пътнически самолет в Индонезия, той взе че падна и изби сума индонезийски генерали, министри и чиновници. То така с руските технологии ...
118
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Великите руски инженери не успяха да разработят самостоятелно дори един нормален автомобил, вие тука за самолети ми говорите...
117
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Търся руски телевизор с дистанционно управление !!!Предлагам в замяна "Мерцедес" S-500!!!А радиото не е изобретено от Маркони ,а от Попов-за да може да слуша "Гласът на Америка"!!!
116
0
 
1
 
! Отговори
До просто минаващия: преди 9 години
Ами не можеш ли да си обясниш защо, а? То не е толкова трудно, но за теб и подобните ти явно е.
115
1
 
6
 
! Отговори
?? преди 9 години
до простия минаващ: и руски гей не си виждал, нали? само западни са те опъвали. защо ли?
114
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе прави ли ви впечатление, че двама - трима проамерикански ***, пишещи тук, освен пълната профанщина по отношение военното производство на Русия, са и изключително неграмотни?! Това ще да е от западното влияние...
113
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дааа русофилията си е психично заболяване... затова България винаги ще е в калта с пияници като руснаците... който се е хванал с пияните руснаци далеч не е стигнал...
112
8
 
1
 
! Отговори
просто минавам преди 9 години
Почти по целият свят съм ходил, във всякакви пътнически самолети съм се возил, но никога в руски, пътнически самолет. Защо ли? Навсякъде по светът предпочитат Боинг, Еърбъс, Ембраер и т.н Дори и руските авиокомпании купуват западни самолети, защо ли?
111
0
 
4
 
! Отговори
до 128 преди 9 години
То не става само с увличане моето момче. Трябва да си живял и в западна Европа и в Русия, а не само да си слушал радио свободна Европа.
110
4
 
3
 
! Отговори
USA-Proud преди 9 години
Пералня ли? Ножче за бръснене не могат да сделат! Това сигурно е така, защото високообразовалите се в Москва, хванаха друма на запад. Сега рашата заради тях страда интелектуално и материално. :(
109
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На гол тумбак - чифте пищови! Една пералня не могат да направят, тръгнали самолети да строят! Тука старите хора са ми разправяли, че 50-60-70-те години поне 15 съветски изтребители са се разбили в нивите край града заради дефекти. Най-опасното оръжие за руснаците е руското. В последните години се доказа, че то им е причинило най-много жертви.
108
3
 
1
 
! Отговори
с атомни бомби преди 9 години
САЩ са прехвърлили в Европа три бомбардировача Б-52. Този път ще бомбардират детската болница в Славянск с атомни бомби!
107
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички копират от някого, но всеки си подобрява по свой начин технологията. По логиката на проамериканските лакеи, тогава целият свят е копирал хеликоптера от руснаците.
106
3
 
5
 
! Отговори
до 133 преди 9 години
хахаххахах, абе ти чуваш ли се кво говориш бе? Ширпотреба? Я виж колко е оборота на Мицубиши, Apple или Самсунг и тогава дрънкай глупости в ефир? На трите компании заедно е колкото цялото БВП на Русия!!! хахаххаха Русия и високи технологии??? И на кой си продават най-новите самолети? На Северна корея или на Тазмания? аман от русогъзолизи

Спонсорирани публикации