ТV7 поиска да бъде обявена в несъстоятелност

Доставчици са отказали отсрочване на дължими задължения и плащания
Обновена: 30 юни 2014 13:41 | 30 юни 2014 13:11, Миглена Иванова
91
ТV7 поиска да бъде обявена в несъстоятелност
Снимка: TV7

Ръководството на ТV7 и ББТ е поискало от Софийския градски съд (СГС) откриване на производство по несъстоятелност съгласно разпоредбите на Търговския закон, посочва се в съобщение на ръководството на телевизиите, изпратено до медиите.

"Това е сложна и дълга юридическа процедура, в хода на която ще се установи реалната възможност на ТV7 и ББТ да се разплащат с действителните си кредитори, както и състоянието им на платежоспособност. Това действие на практика защитава телевизиите от недействителни претенции на кредитори", се посочва в съобщението.

"Повечето от кредиторите на компаниите приеха предложението на двете телевизии за отсрочване на дължимите плащания или временно спиране изпълнението на действащи договори. Малка част от кредиторите (доставчици на телевизията) обаче предприеха крайни законови действия и подадоха молба до Софийски градски съд с искане за откриване на производство по несъстоятелност“, посочват от ръководството на телевизиите.

Очаква се делото да бъде образувано още до края на днешния ден и в срок от три месеца съдът да се произнесе дали е констатирана неплатежоспособност.

"Към настоящия момент тази процедура по никакъв начин няма да засегне нормалния производствен процес на двете телевизии и излъчването на телевизионния сигнал", допълват от ръководството на медиите.

От медиите обясняват, че заради събитията около Корпоративна търговска банка (КТБ), която е основна обслужваща банка за ТV7 и ББТ, са били забавени плащания към различни доставчици.

През миналата седмица компанията "Ноу фрейм медия България" АД поиска TV7 да бъде обявена в несъстоятелност. Днес едноличният собственик на капитала на компанията Николай Бареков обяви пред bTV, че очаква до дни „да получи достъп“ до TV7, за да си получи парите, които телевизията му дължи. По думите му става въпрос за няколко милиона лева.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: несъстоятелностТV7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков на подсъдимата скамейка с пеевски и василев ако живеем в правова държава.
62
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са паричките които *та даде да купува гласове. Тв 7 и алфа тв, са телевизии на мафията и олигарсите. Аз тези двете телевизии никога не съм гледал няма и да ги гледам само като знам чия собственост са.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Turcite shte go izkupqt i tv 7 kakto edna druga tv e sobstvenost na edna golqma turska mediyna grupa
60
2
 
11
 
! Отговори
ани преди 9 години
До УжасА къде забравяш дъртите *** от жените говорят и онова недурозумение Фродо
59
3
 
13
 
! Отговори
много яка новина преди 9 години
кой ти гледа телевизия, особено пък тв7,8,9,10какво да гледам турски/индийски сериали, *** новини, мега ултра разкрития, или нагласени шоу програми или филми на по 10-15 години или българските сериали, където половината ми сричат репликите въобще мъка..да не говорим за качествения български футбол, ама какво ще ги пуснат по бнт1,2,хд (ако искат разбира се :D)
58
12
 
7
 
! Отговори
varg преди 9 години
Страхотни репортерки имаше дето се снимах с тях по време на рекламите.особенно първият пър като идваха в Шумен.Много хубаво си изкарах.Аз снимам тях те снимат мене.Супер кеф.След туи завардих Бареков зад един микробус да се снимаме.И ето четвърта политическа сила е.Които се снима с мене му нося голям късмет.Кмета и той така и ето втори мандат е.Лили Иванова пък я видях полугола в театъра преди 15 години и още е на сцена.
57
2
 
15
 
! Отговори
NAT преди 9 години
*** отида сега да *** т* (ако разбира се ги изнамери под огормните сланини) на младия преуспял мъж на 33 г. ... а в същото време, когато господинът с мустачките твърдеше, че няма нищо общо с Тв7 как така, видиш ли, веднага след като стана неудобен на властта, в "нямащите нищо общо с него" медии настанаха такива катаклизми, а допреди това само се хвалеха, че най-гледани, с най-нови и качествени продукти и т.н. ???
56
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жалко за телевизията. освен БиТиВи и Нова нямаше какво да се гледа друго и ТВ7 пускаше интересни риалити шоута и филми. Сега вече или ще я закрият или ще дават само тъпотии, нещо като тв.СКАТ тв.Алфа и останалите селски телевизийки още пускащи стари филми на Тандем видео.
55
3
 
24
 
! Отговори
меринджеи преди 9 години
така е като ги менаджира гуемия меринджей Бареков до къде я докарах.А иска да е премиер???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????баси тъпотията ,баси държавата
54
2
 
25
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Колко бързо проличаха способностите на Бареков да организира- тв7 е негявя дело. А когато стане премиер........,не ми се мисли.
53
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за едни несъстоятелност, за други - състояние
52
3
 
7
 
! Отговори
Ники Бюреков преди 9 години
И кво ся? Ще спира ли любимата ми телевизия? Която ме издигна в култ.......... в очите на слепите , разбира се........ и даже "ЕВРОДЕПУТАТИН" ще ставам почти благодарение главно на нея и едни мутренски парички!!!!! .......... И ако спре - аз къде ще гледам , от Брюксел с уискито и пурата в ръка - мачовете на любимия ми "Ботев" ( Пловдив) от "А" група и Европа? :( Къде ще гледаме и Световната волейболна лига?!? :(.....
51
3
 
28
 
! Отговори
барек яж дирек преди 9 години
А този салапатник Бареков да не знае много, да си крънка кинти и жобни от който му плащаше досега..No frame media, тия пък кога се разработиха и кога аджаба толкоз пари направиха?? Милиони друг път. Да се осъзнае малко, никой не го иска, никой не му вярва. По-зле е от Волен и от всеки друг
50
20
 
2
 
! Отговори
varg преди 9 години
Два пъти участвах на живо по тая телевизия така,че съм напълно доволен.
49
41
 
16
 
! Отговори
Цеко преди 9 години
Преди да започнете да плюете по Бареков, прочете дисертацията на доктор Борисов за Винету.
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
опърдяха си гащите :D
47
2
 
11
 
! Отговори
ТуТМаник преди 9 години
До 34 Картофски е един изключително отвратителен *** със самочуствие без никакво покритие . За него съм се зарекъл че ако го мерна на живо , там където съм го видял , там ще го копам . Толкова го мразя че бих го излежал без да се замислям
46
2
 
55
 
! Отговори
още за Бареков преди 9 години
Изведнъж се оказва, че тв 7 е фалирала и иска да обяви това публично?! Е, как така нашият НОВ ПОЛИТИК е станал милионер?! Следва ли от това, че той Е ИЗТОЧИЛ ТЕЛЕВИЗИЯТА! Айде бе Цацаров стани най после АКУЛА, стига си пълнил гушата само, свърши някаква работа, хората да те запомнят и с добро!!!
45
5
 
45
 
! Отговори
Хурка преди 9 години
Ах, ТВ, от която Бареков оповестяваше гръмките си "разкрития" за Костинброд, а Мая Галева Манолова му пригласяше в деня за размисъл. Вескиму заслуженото.
44
3
 
37
 
! Отговори
нищо лично, ама преди 9 години
Бареков да бъде веднага разследван от главния прокурор, като как така преди време, самият той обяви, че заплатата му в тв7 на позиция директор е била 7 000 ЛЕВА?! От вчера говори през медиите, че имал милиони в сметките си в разни банки и че тези пари ги е изкарал от тв?!

Спонсорирани публикации