Time Warner отказа сделка за 80 млрд. долара

Мърдок оттегли внушителната оферта
Обновена: 6 авг 2014 14:09 | 6 авг 2014 08:50, Александър Попов
4
Time Warner отказа сделка за 80 млрд. долара
Рупърт Мърдок. Снимка: Reuters

Медийният магнат Рупърт Мърдок оттегли офертата си от 80 милиарда долара за закупуването на американската група Time Warner, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. За офертата беше съобщено официално в средата на юли.

Сега Мърдок поясни, че предложението на неговия медиен конгломерат XXI-st Century Fox не е било възприето като привлекателно от Time Warner.

Ръководството и административния съвет на Time Warner отказаха да проучат задълбочено с нас нашата оферта, поясни Мърдок, аргументирайки решението си за оттегляне на офертата.

Новината идва в навечерието на публикуването на тримесечните резултати на двете медийни групи и след като тя беше съобщена, акциите на Time Warner паднаха на борсата на Уолстрийт.

Двата конгломерата имат множество телевизии и киностудиа. Източник, запознат със случая с офертата, твърди, че Мърдок е бил заинтересован от канала Ейч Ви О и от спортните права, пиртежавани от Time Warner. Той е планирал и да препродаде CNN на Time Warner, която е пряк конкурент на неговата новинарска телевизия Fox News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Time WarnerРупърт Мърдок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Такъв род сделки никога не са в кеш. Обикновено са размяна на акции и подобни инструменти, и много малка част от реалната сделка наистина е кеш.
3
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 9 години
А някой виждал ли е 80 милиарда долара? Ако може някой да ми прати снимки, че и аз да видя в този живот. Благодаря предварително :)
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото е и "киноиндустриа"
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво е HVO?

Спонсорирани публикации